Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 545
  • 811
  •   1
Отговори
# 120
tonivil,честито! Grinning Grinning Grinning
Трябва да си следиш ТСХ всеки месец.Това знам аз,но другите,които са минали през това ще ти обяснят по-подробно.

# 121
  • ВАРНА
tonivil Grinning
Това, което направих аз след теста беше да започна да пия фолиева киселина. Веднага си направих и изследване на ТСХ-то.
След това всеки месец изследване на ТСХ с цел коригиране на дозата.
Няма нищо страшно  Simple Smile

# 122
Фолиевата киселина съм я почнала от януари , а еутирокс не пия . Само ТСХ ли трябва да си пъсна ? А антителата ?

# 123
Мисля,че антителата не ги следят.ТСХ е най-важно,особено в началото като се оформя ЩЖ на бебето.

# 124
  • ВАРНА
Писах АЗ какво направих. Но пропуснах да кажа, че всичко беше съгласувано с гинеколога и с ендокринолога ми.

# 125
  • София
Ехаааа tonivili Hug тихо честито и от мен Hug
Чук чук на дърво да са наред нещата Hug

Аз да ви кажа, излезнаха ни генетичните на мен и мъжа ми и сме чудесно,имаме съвместимост,няма хромозомни аномалии и след ходенето по какви ли не изследвания останаха 2 проблема-Хашимотото и фолиевата киселина. Генетичката ни дала зелена светлина и само да смъкна ТСХ..само Praynig

Момичета, какво ще кажете ако си предпиша сама Селен?
ТАТ ми беше 180 а МАТ 39 и нещо newsm78 ТСХ последно ми е 3,47 newsm78
питам се дали Селен-а няма да спомогне за намаляване на ТСХ то в комбинация с лтироксин 25 който взимам newsm78

# 126
magnet_for_happiness, аз не смея да давам съвети за това, което ти питаш. tonivil - стискам палци всичко да е наред!!!
Аз в малко друга посока искам да питам нещо, понеже тук разглеждам един сайт за "природолечение, духовно здраве и хармония". Та там за нашата болест не е съвсем конкретно, ето какво си мисля, че се отнася за нас: http://www.dar-center.com/article/?article=312. И питането ми е защо препоръчват такива храни богати на йод, като аз останах с впечатлението, че не трябва да приемаме допълнително йод Shocked

# 127
tonivil, честито за хубавата новина и стискам палци всичко да мине като по вода!!! Heart Eyes
АЗ , по съвет на ендото, процедирам по следния начин. Изследване на ТСХ и ФТ3 в 1,2,3, 5 и сега в 8 месец. Според моето ендо, това са важните месеци. Ако през тях резултатите са добри, през останалите няма нужда да се дава кръвчица, но всеки специалист си има собствено мнение, разбира се Simple Smile. Аз също приемам еутирокс ежедневно и се наложи в началото да завишим малко дозата, защото плодът тегли от твоите дневни запаси.

Сега и аз отивам при ендото за последен консулт преди финала, така че стискайте палци Peace

Хубав ден от мен!

# 128
  • София
tonivil , честито! Лека и безпроблемна! Аз на твое място бих направила ТСХ и бих се метнала на гинеколог.  Grinning
Аз казах ли ви нещо в началото на темата? Mr. Green

# 129
  • София
tonivil, честито и от мен  Hug Пусни си едно ТСХ, но за гинеколог е рано, трябват им поне 10-тина дни закъснение, за да се види нещо и то на хубав ехограф.
Моята ендо ме кара да си пускам ТСХ и ФТ4, а гинеколожката - прогестерон (оказа се, че ми е нисък за бременна и трябва да пия допълнително). Та сега пия по една шепа хапчета, като някоя бабичка  Laughing

# 130
tonivil, честито! Всичко да върви по вода  Hug На мен ми изследват ТСХ, ФТ3 и ФТ4. От ТАТ и МАТ няма какво да очакваме, но ги пуснахме няколко пъти, просто за да видим какво правят. Оказа се, че падат - пак са ми доста наднормени, но нямат нищо общо с числата околко 1000, които се е случвало да виждам преди. Странното е, че ендокринолога не ми дава нищо, зашото ТСХ последно ми беше 1 и нещо. За сметка на това пия една шепа други глупости - пренатални витамини с фолиева киселина, магнезий с Б6 и неуренал (оказа се, че имам някакви песъчинки в бъбреците и ме наболяват) - и так 3 пъти на ден  Mr. Green

magnet_for_happiness, това за положителния ефект на селена не е 100% сигурно. Аз съм пила и нямаше особен ефект от него. Ендокринолозите го дават, защото е имуномодулатор и се надяват да помага са смъкване на ТАТ и МАТ. Да ама не, поне при мен нямаше ясен ефект - не помогна ама и не влоши нещата. Добре е все пак да се консултираш с лекар. Успех!

# 131
tonivil,поздравлениия и от мен!Другите момичета са ти написали ,но да кажа и аз.Всеки месец ендото искаше ТСХ и ФТ4,съответно когато се налагаше коригираше дозата,казваше ми че до четвъртия месец е най-важно да се следят стриктно хормоните,след това започва да работи и жлезата на бебето.За гинеколог и аз мисля ,че е раничко,може да изчакаш още някой ден.
Успех Hug Hug Hug

# 132
  • София
Ама ние всъщност нямаме идея колко дни е закъснението.  Laughing При 5-6 дни закъснение на хубав ехограф се вижда плодно сакче, което е важно за изключване на извънматочна бременност.  Peace /Поне моята гинеколожка ме искаше веднага след +тест при нея, и двата пъти се видя бременност/

# 133
  • Пловдив
Здравейте,пуснах си ТСХ днес и ужас-3.95,а януари беше 2.40.знаех се че има нещо,просто това което ви обяснявах с това необосновано напълняване,поспрях се напоследък,то може и по-високо да е било,незнам,днес ще ходя и на гинеколог -вече 15 ден ми закъснява,миналата седмица нищо не видя,да видим днес какво ще каже-бременна ли съм не съм ли,довечера съм и на ендокринолог,записах си час при Д-р Георгиев от Военна болница -и ще видим какво ще правим.
Вариантите са два или не съм бременна и ми закъснява заради хормоналния дисбаланс,или съм ,но тогава веднага трябва да вземем мерки за сваляне на ТСХ.почнах да се притеснявам вече.

# 134
  • Пловдив
да питам още нещо-при положение че се изследвам в една и съща лаборатория,защо референтните стойности се различават:
-първият път са 0,27-4,20
-сега са 0,49-4,67
при вас така ли е

Общи условия

Активация на акаунт