Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 549
  • 811
  •   1
Отговори
# 90
Щъркелите са тук!
Лятят високо над езерото на запад. Посрещайте пролетта!

Страхотна новина, благодаря ти Renewnewsm44 newsm51

# 91
Здравейте и от мен,
не съм писала отдавна...
Птица, благодаря че се сещаш за нас с Велин:)) Добре сме, той много е пораснал, все още не ходи на градина, но аз работя по малко от вкъщи и предимно се занимавам с неговото добруване, по този повод и нямам много време да влизам тук, а и няма нищо ново около мен. Все още се опитвам да се вкарам в норма:))) Доскоро го кърмех, затова и не пиех по-висока доза, вече я пия и ще видя докъде ще стигна. Иначе имам проблем с вените, вече няма откъде да ми взимат кръв... уви, след толкова ежемесечни изследвания... и преди това и от болницата... Но като цяло сме добре, щастливи и доволни:)))

Прасунчо, вероятно след раждане ще ти намалят дозата на лекарството, каквато е била преди забременяване - но, разбира се, докторът ще ти го каже. Леко да мине всичко:))  bouquet

Много поздрави на всички и бъдете здрави:)
  bouquet

# 92
  • ВАРНА
PIPILOTE Hug и мерси!

# 93
Момичета, аз имам един малко глупав въпрос, но реших да си питам  Embarassed Относно аспирин протекта ми е питането, по време на цикъл пие ли се? На мен никакво такова уточнение не ми направиха, само по 1т. дневно, но предполагам усилва кръвотечението  и би трябвало в тези дни да се спре временно.
Хубава нова седмица желая на всички ви  Hug  bouquet

# 94
  • варна
Здравейте,извинявайте че така нахълтвам в темата,но може ли малко помощ за разчитане на тези изследвания.на 29 години съм newsm78

TSH 2.131mU/l                    0.35 - 5.00

LH 3.99IU/l                        М(1.0-5. Ж(фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0; лут 0.8-

FSH 3.25IU/l                      М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 0.6-
  Правени са на 3 ден от месечния цикъл.
Пуснах изследванията,защото от известно време постоянно ми е лошо,имам проблем с очите и болки в краката и най-вече че постоянно ми е много студено.Преди 5 години изследванията на TSH ми бяха 2,146 и ми изписаха елтироксин  пих го известно време и от тогава не съм ходила на ендокринолог.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:53 от vasileva10

# 95
vasileva10,ТСХ ти е добре.За другите хормони не съм сигурна,но май трябва да са 1:1,5 или нещо такова.
Чудно ми е,че си пила хормон при такова ТСХ.Да не би антителата ти да са били много високи?

# 96
  • варна
другият хормон които е пускан тогава гледам че ена долна граница ft4  0,80 референтни граници от 0,71-1,85 .

# 97
Относно аспирин протекта ми е питането, по време на цикъл пие ли се? На мен никакво такова уточнение не ми направиха, само по 1т. дневно, но предполагам усилва кръвотечението  и би трябвало в тези дни да се спре временно.
Аспирин протекта се пие от 15-28 ден на месечния цикъл /т.е. в деня в който ти дойде цикъла спираш аспирина/, защото евентуално може да ти пречи на овулацията. Както ако пиеш и антиоксиданта на Валмарк също приема съвпада с този на аспирин протекта. /Само ти го казвам,защото тук почти всички са пациентки на д-р Тодорова, а тя масово го изписва/. Има момичета, на които не им се повлиява овулацията от аспирина, лично аз го пия така, защото така ми го предписа доц.Конова, а също така след 5 месечен прием и ненастъпила бременност се прави 1-2 месеца почивка от аспирина и после пак.  Peace

# 98
Добро утро, момичета!
Да се запиша и аз в новата темичка.
При мен остават още 6 сесмици до финала, който се очаква да е на 1 май Simple Smile живот и здраве. В момента пия по 0.75 еутирокс на ден, като ендото ме предупреди, че след раждането (заради кърменето) ще трябва да намаля дозата на 0.25 на ден. Утре съм на преглед при нея и отново ще обсъдим нещата. Резултатите ТСХ и ФТ3 са много добри за момента, дано така да са и занапред Praynig. Искам да попитам мамите, които кърмят - понижавата ли приема на еутирокс и как ви се отразява? Зная, че всеки случай е строго индивидуален, но все пак....

Благодаря ви и хубав слънчев ден от мен Heart Eyes!

# 99
  • ВАРНА
Слънчева , при кой ендокринолог ходиш?

# 100
  • София
Хм, на мен д-р.К.Тодорова не ми каза да спирам аспирина.  newsm78 Може би, защото не ме вълнува овулация мене, но наистина имаше нещо такова, че аспирина разширява кр.съдове и по време на цикъл не е удачно. Какъв  е този антиоксидант на Валмарк?

# 101
Слънчева,обичайната ми доза е 0,5 .След раждането пия 0.25  веднага след първото сутрешно кърмене и гледам да има поне два часа до следващото. Не мога още да ида на изследвания, но понякога сякаш ме стяга шията. Мисля , че може да е от кафепиене или много нерви. Или пък е време за вдигане дозата.
Ще ми се размине май самонаместването на хормони , случващо се при някои след раждане.

# 102
  • Пловдив
Момичета, зная, че много от вас са пили или пият Лимфомиозот, та да ви питам. Аз вчера купих един на таблетки. Пили ли сте от него и по колко? А мога ли да го давам на сина си - 6 г. - който е с постоянно увеличени сливици и подути лимфни възли по вратлето. За него мисля пишеше по 1 т 3 пъти на ден. Но някой има ли опит да е давал на дете?

# 103
  • София
Тук май всички пием от капките. newsm78

# 104
Здравейте момичета!

И аз да се запиша в темичката, че някои от предишните ги пропуснах само с попрочитане на част от постовете ви  Heart Eyes
Хубава седмица на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт