Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 538
  • 811
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
като спомена болки под мишниците ,преди една година когато ми откриха Проблема с жлезата,имах болки в лявата мишница,тогава ендокриноложката ми викаше че от бръсненето сигурно се възпалявало,но тогава понеже по същото време бях и на невролог заради болка в ухото,проведохме лечение с ривотрил,и от него всичко ми мина-и болката в ухото и в мишницата. Simple Smile

# 166
  • София
Привет,момичета! Simple Smile И честито на всички мами!  bouquet
  Искам да ви попитам правите ли ехография на жлезата и на колко време. Аз посещаам Сечанов и той с ръце преглежда /змам..че е добър/, но дали е достатъчно.Имам болки в ляво на гушата,понякога чак не мога да се обърна.
   Намали ми дозата при последния преглед на 50мг
Каза ми, че от по-ниска доза се предполага качване на кг. Има ли от вас на 50 и как сте с килограмите? Моля ви споделете,какво ме очаква.... Sick
  Аз спазвам режим на хранене поради друго заболяване,не така безобидно като нашето хашимото,но така се припокривати двете с един режим. Не ям тестено и сладко.Натурален шоколад и кисели ябълки/такива няма май...ама си мисля,че са.../ Повече зеленчуци,пиле,риба.мляко,сирене,извара,трици,сега коприва,спанак.зелен фасул.Абе има много какво да се яде....само да е по умерено,че понякога нямам спирка....  Simple Smile
   Хубав ден и поздрави на всички!!!  bouquet

# 167
Това за по-ниската доза не мисля,че е вярно.На мен постоянно ми я намаляват,но не качвам кг от това.
А колкото до зеленчуците,на които наблягаш,мисля,че трябва да ги ограничаваме.Виж на първа стр..

# 168
  • Пловдив
Привет,момичета! Simple Smile Каза ми, че от по-ниска доза се предполага качване на кг. Има ли от вас на 50 и как сте с килограмите? Моля ви споделете,какво ме очаква.... Sick

Има такова нещо, но мисля, че килограми ще качваш само ако ти е недостатъчна дозата и ТСХ ти се вдигне по-близо до горната граница. При всеки е различно. Но ти с този хранителен режим си просто идеална! Де да можех и аз да го спазвам. Сега ще ида да си купя малко вафли с ГМО. Днес мисля да раздам за бог да прости в офиса и все някакви сладки ми се въртят из ума.

# 169
  • София
И аз не мисля за дозата...даже се надявам да не е вярно...аз съм на 25 лтироксин и даже се чувствам леко по-лекичка Simple Smile не се усещам тежка и подута както се усещах преди да започна да го пия

# 170
  • Варна
Здравейте,не съм за вашия отбор,с ниска стойност съм на TSH-0.01,но лекаря /Д-р Райков,Варна/ не откри нищо на жлезата.Каза да повторя изследването след около 15 дни.
Та въпроса ми е,случват ли се лабораторни грешки или е изключено.
Освен това според доктора нямам никакви симптоми,само дето съм зле с нервите.С тези стойности трябвало да съм слаба и с разни други симптоми.Но моя приятелка също е била с ниска стойност-0,02,но само със симптом за нещо заседнало в гърлото,откриват и малко възелче.Тя си оправи ТСХ-то за година и 2 месеца с хомеопатия и от една година си е добре.Даже свали 15 кг.
Доктора ни е познат, следи майка ми от години,тя е с доста възли,но с нормални изследвания.А при мен не вижда нищо,нито увеличена жлеза,нито променена,нищо.
Чудя се да потворя ли веднага ТСХ или да изчакам ,дайте съвет.
Онзи ден правих изследването на гладно,вярно бях в менструация,но не вярвам това да влияе.

# 171
ТСХ не се изследва докато си неразположена.Поне така съм чела.Може това да е дало някакво отражение.Най-добре слушай д-р Райков.

# 172
  • Варна
мерси,не знаех за менструацията и забравих да спомена ooooh!

# 173
Момичета, аз искам да се оплача. От няколко дни съм много изнервена, направо гневът ми лази по кожата и отново ме болят подмишниците / то от тази болка през мамолог и ендокринолог откриха Хашимото-то/. Пия Еутирокс 50 и имам 1ас при д-р Тодорова на 25-ти. Какво мога да направя дотогава за упокоение...? Имам чувството, че откачам  Sad

Има две вероятности за тези нерви - едната е, че може да ти е нисък хормона и да ти се е качило ТСХ, другата възможност е да си 10 дена преди менстр.цикъл. При мен е така - 10 дена преди цикъл - болки в гърдите и в подмишниците и страхотни нерви, направо не мога да се позная! Докторът ми каза, че освен мастопатия имам и кисти в гърдите, които преди цикъл стават особено болезнени и чак мишниците ме болят. Всичко това е вследствие на объркани хормони след второто раждане. Изписаха ми противозачатъчни, които почвам да пия от следващия цикъл и се надявам да ми уравновесят нещата. Hug  bouquet

# 174
Може и да има конкретна и реална причина за изнервяне момичето.
Болестта ни предимно изостря и увеличава негативните емоции, не ги чак пък създава. Просто здравият човек не се вторачва чак толкова в неприятностите и бързо ги загърбва. Поне аз така си мисля.

Като сте подхванали за болките в гърдите - и аз минах през такива. И то не пред цикъл или по време, а непрекъснато. В продължение на месеци. Много се бях уплашила. Ходих по доктори, ехограф и мамограф - нямало нищо. Оставиха ме без лечение, без нищо. Обвиних антипърспърант дезодорантите, мазах се дълго време с Бочко... (разказвала съм и друг път). После отшумяха нещата от само себе си. Или поне така си мислех тогава. Сега като връщам назад лентата - по това време разбрах за хашимото-то и започнах с тироксина...

# 175
Привет момичета!!!

Леко бременеене новите бъдещи мами, дай боже на всички желаещи  Praynig EFP preggo  да се похвалят до края на късметлийската темичка!

Да се отчета и аз TSH 4.9/0.27-4.2/ с доза като на nikolovi 112 Simple Smile, дано следващата седмица слезе под 2 Praynig, но след главозамайващите стойности >100 доста добре вървя. БХС е отличен 1 на 11000, и всички други изследвания от ЖК са в норма.
 Sad Само не можаха да ни видят пола, 15мин се криеше и не ни показа, остави за следващата консултация Simple Smile.

# 176
Честито на бъдещите мамчета  Hug
Аз тази седмица не съм писала, че много работа имам ooooh! ама поне ви чета постоянно и съм в час  Peace
Както се похвалих в събота , за пръв път от както съм бременна ТСХ е много хубаво - 1.86 . Сега говорих с д-р Райков , да му се похваля  Laughing и си оставам на страхотната доза 112

GaliAnn , ще спадне мила,  бавно и славно  Hug Радвам се че изследанията на бебчо са ОК

# 177
Здравейте,момичета!
Влизам да се похваля с ТСХ 1,24 от вчера. Laughing
Най-сетне след 5 месеца влезе в нормата.Надявам се там да си остане.
Лек и успешен ден!  bouquet

# 178
  • София
Браво ново начало,да ти имам ТСХ-то! Praynig Hug Flutter

# 179
Браво ново начало,да ти имам ТСХ-то! Praynig Hug Flutter
Пожелавам ти го от сърце.

Общи условия

Активация на акаунт