Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 469
  • 811
  •   1
Отговори
# 330
Привет на всички!!! Hug Kissing Heart Kissing Heart

Само добри новини пожелавам на всички! newsm44

Аз вече ще се похваля с такива - TSH 2.19(0.27-4.2)newsm35 . Не съм била с такива стойности от както ми откриха Хашимотото, дано се запазят тези стойности и за напред. 
Имам и още една новинка усещането ми че бебо ще бъде момиченце излезе вярно(поне засега Mr. Green). Пак се криеше ама доки излезе по ината от нея и я накара да се покаже Simple Smile.

Hug  bouquet на всички!!!

# 331
GaliAnn , честита принцеса   bouquet Радвам се че всичко е в норма сега

Относно пропускането на хормона- аз като забравя да го пия , просто не го пия, чак на другия ден . Не мисля , че е толкова фатално  Wink Даже съм имала случай , когато по 2-3 дни не съм го пила  Whistling

# 332
Благодаря момичета!

GaliAnn , честито хубави резултати и желана принцеска!

bouquet

# 333
Здравейте момичета!Днес ходих на гинеколог за да  разбера дали ще има бебе или не, но нищо не се видя ,казаха ми да отида след седмица. Това невидение ме измъчва. Не зная какво да правя, страх ме е че ако съм бременна и ТSHто не ми е в норма може да стане нещо и с тоя пролактин, а от притеснение и сърцето взе да ме боде.Моля ви поуспокойте ме малко,че ще се пръсна.Само ровя из нета. ooooh! Hug

# 334
  • София
Яница, успокоявам те, аз също бях така  Hug
Първото, което трябва да направиш, е да си пуснеш ТСХ (и ФТ4 ме накара моето ендо да си пусна).
Второто - да отидеш в клиника с много хубав ехограф - аз мога да ти препоръчам 1-2 места, които не са от най-евтините, но машините са страхотни и лекарите са обучени добре. Кой ден закъснение ти е днес?
С две думи - с паника не става, действай! Не рови из нета, а си пусни хормона, това ти е много по-важно в момента от ходенето на гинеколог. Хормона се вкарва в норма с по-висока доза тироксин, само че няма как да стане това, ако не го изследваш.
Хайде утре сутрин - в лабораторията Simple Smile

# 335
Благодаря ти Бърди HugАми  закъснява ми с 5 дни. Аз съм от малко населено място, близо до Ст. Загора,а за  хормона досега съм си правила все в една лаборатория с която работи моя личен лекар ,но взимат кръв само вторник и четвъртък,защото е пловдивска самата лаборатория и пращат там пробите .Дали е фатално да изчакам до вторник?И дали е уместно да сменя лабораторията?

# 336
  • София
За изчакването до вторник наистина не знам какво да ти кажа. Аз например съм такава, че като си наумя нещо, не мога да чакам, но това си ми е характер. Не знам ... Последно кога си пуска хормон, колко ти беше, колко тироксин пиеш?

# 337
ianica stefanova, мога да кажа да си пуснеш кръвен тест за бременност - ЧХГ, но казваш че си от малко населено място. Не бързай с паниката.
Колко ти беше ТСХ като почна Л-тирокса и колко пиеш? Ако не ти е било много високо не се шашкай.
Без да се правя на лекар, но ако си сигурна че си забременяла (все пак втора черта си е втора, нищо че е бледа) и взимаш 25 мг мисля че може да си вдигнеш до вторник дозата на 50 мг. Нека и другите дадът мнение. При всички случаи ще ти вдигнат дозата при бременност. После при установено забременяване се следи на всеки 30 дни ФТ4 и ТСХ, задължително на гладно преди да си пила хапчето.
При 5 дни закъснение е нормално да не се вижда нищо. Според кръвния тест и нивата на ЧХГ може да се каже със сигурност дали си бременна и дали бременността се развива добре - трябва да се удвоява на 48 или 96 часа. Изследването струва към 20 лв, но е хубаво да го пуснеш 2-3 пъти (според мен от опит го казвам) Така или иначе после има още много други показатели и изследвания, които ще трябва да правиш през цялата бременност, само с виждане на ехографа няма да се свърши. Искам да ти кажа, че само спокойствие ти е необходимо сега. Желая ти леко и безпроблемно бременеене. Само бъди спокойна и вярвай!
  bouquet Heart Eyes Peace

# 338
  • София
So special Simple Smile - много добри съвети  Peace

# 339
Благодаря ви за полезните съвети. TSH преди близо 2 месеца бе 5.70/0.34-5.50/,пия по 25мг.Еутирокс,другата седмица и без друго трябваше да си пускам изследвания , за да видим какъв е резултата,така ми каза ендото тогава.А дали да не и се обадя? Сега съм по-спокойна. А ако пия по 50 мг. какво може да стане Embarassed

# 340
  • София
Абе няма ли някоя лаборатория да си пуснеш едно ТСХ утре, под 20 лева е ако не минаваш по каса, поне тук, нещо като 17 ми беше май. Явно много се терзаеш, това не е хубаво.

# 341
 Здравейте момичета, и аз бях бременна, но на 8 седмица щастието ми приключи. Като съм забременяла ТСХ ми е било почти 8, после вдигнахме дозата на тироксина на 200 мкгр и за две седмици спадна до 1,03. След като разбрах че трябва да прекъснем бременността, ендокриноложката ми каза да сваля дозата на 150 мкгр, две седмици с тази доза ТСХ е скочило над 8. Нормално ли е толкова бързо да променя стойностите си, дали има някаква причина или просто е трябвало да пия по дълго време по 200 мкгр тироксин. Как мислите?

# 342
Абе няма ли някоя лаборатория да си пуснеш едно ТСХ утре, под 20 лева е ако не минаваш по каса, поне тук, нещо като 17 ми беше май. Явно много се терзаеш, това не е хубаво.
Парите  не са от значение изобщо, има лаборатории, но  нали трябва да се пускат все в една и съща та затова питам

# 343
  • София
Аз за пръв път чувам, че трябва в една и съща  newsm78

# 344
Така ми каза ендото тогава newsm78Абе както и да е ,чакам си до вторник и си отивам да си ме боцнат и така,каквото е писано да става ще стане ,нали? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт