Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 458
  • 811
  •   1
Отговори
# 345
За предпочитане е , когато се правят редовно изследвания , да е в една лаборатория, заради референтните граници.  За да може по-лесно да се следят резултатите . Не мисля, че е заради друго  Peace

П.П. Някой чувал ли е нещо за прасунчо ? Дали вече си има бебче ?

# 346
  • София
За предпочитане е , когато се правят редовно изследвания , да е в една лаборатория, заради референтните граници.  За да може по-лесно да се следят резултатите . Не мисля, че е заради друго  Peace

П.П. Някой чувал ли е нещо за прасунчо ? Дали вече си има бебче ?

Е, ако е за проследяване да, има смисъл. Ама ако се притеснявам за бебето с корема, отивам одма в друга Simple Smile

За прасучо се зачудих и аз напоследък.

# 347
Здравейте, момичета! От 3 години съм с тази диагноза, но вече взе да ми писва! За втори път ми увеличават хормона- вече съм на 50 мг.L-tiroxyn, но изобщо не се чувствам добре, особено с настъпването на пролетта! Лекарката ми ме уврява, че няма лечение, че до края на живота си ще съм на хормони, че трябва да се примиря с килограмите, косопада, депресиите...  Нямам достатъчно време да прочета всички теми и се извинявам, ако задавам вече коментиран въпрос, но... Моля, пишете, ако някоя от вас е пила хранителна добавка Organic blue-green Algae from Klamath Lake, или т. нар. кламатски синьо- зелени водорасли? Обявяват ги за имуномодулатори, но не познавам жена с нашето заболяване, която да ги е пробвала. А ако има тема за това, моля насочете ме

# 348
Относно водораслите да споделя своя опит, пих няколко месеца АФА на Аква сорс, незнам дали от тях но нищо друго не съм пила освен тироксина в тоя период и антителата ми така скочиха , бяха 300, а станаха 1500. ТСХ също ми беше в норма години наред, то също скочи до 8. Пак казвам , незнам дали е от тях, ендокриноложката каза че при всеки е индивидуално.

# 349
Отговарям само на ianica stefanova , по другите въпроси не мога да дам мнение.
Да, в една и съща лаборатория е добре за да се следи по-лесно. Аз веднъж си пуснах в друга и после се наложи пак в "моята си", защото не можах да хвана разликите в реф. стойности, даже писах тук тогава за съвет...
Относно вдигането на дозата - задължително ще ти я вдигнат ако установят бременност! Поне на 50, затова ти казах че може да пиеш 50, пък ако не дай си боже нещо ти е доста висок хормона тогава не знам, може и с повече. На мен ми го вдигаха винаги с по 25 мг. Понеже бавно се влияе, за мен чакане до вторник си е време.... Затова най-сигурният начин е ЧХГ тест.
Не разбрах дали ти се пуска ЧХГ? Ако нямаш проблем с плащането на изследването, това е най-добрия начин да знаеш още днес дали си бременна, а след два дни да се успокоиш че всичко е наред... Мисля че не се прави на гладно, но може да питаш в лабораторията по телефона. После като си вземеш резултата, да не чакаш до вторник за изследването на ТСХ може да се обадиш на ендокринолога си (спомена че може да му се обадиш) и да ти каже самият той да увеличиш дозата докато ти стане ТСХ (в случай че се потвърди бременността разбира се). Ето ти разрешение още за днес! И вторник си пускаш в "твоята си" лаборатория ТСХ. Simple Smile

Време ли е на прасунчо да ражда?  Heart Eyes Пу, пу!

# 350
Привет Hug

Прасунчо сега я проверих в профила - време й е, а и от вчера се е затишила нещо Wink Преди това все е пописвала тук-таме, от вчера сутринта навсякъде мълчавие... Та може и да си имаме вече още една мома Grinning Ако е, дано е минало леко и всичко да е наред Peace
Варненките нямате ли връзка с нея?

Аlbaalex, водораслите май не са много добри за нашето заболяване. Много йод съдържат.
Въобще, внимавайте с добавките. По-добре се старайте да се храните разнообразно и здравословно (колкото и трудно и относително да е това при днешните храни), отколкото да се тъпчете с разни недоказани боклуци, чието основно предназначение е да пълнят гушките и джобчетата на фармацевтичните компании. 

ianica, дано всичко да е наред Peace Каквото и да решиш, важното е веднъж решено, да не се тревожиш повече Peace

# 351
Птица,моля те дай пак формулата НОМА,че цял ден я търся и не мога да намеря нищо  Praynig

Продукти с водорасли изобщо не са за нас,както и всякакви имуностимулатори.
Трябва много да се внимава с тях,защото повечето вдигат антителата до небесата  Naughty

# 352
Erota,ето тук пише: http://www.bb-team.org/articles/3554/
Аз ще си направя скоро също изследване на тези чудеса за всеки случай.

# 353
Anssi,мерси мила  Hug

Аз днес за първи път реших да изследвам имунореактивен инсулин еднократно и резултата е 0.376 uU/ml.
Референтните граници са от 3 до 17  Rolling Eyes т.е. е под нормата.
Но ако ви кажа колко ми е кръвната захар,мисля утре да повторя изследването.Досега винаги ми е била 5-5.5.
А резултата от днес е 13.34 mmol/l   Cry-рефер.граници/4.11-6.0/ Не знам какво да мисля,те диабетиците нямат толкова висока захар.

И като изчисля индекса НОМА пак не се получава нищо.
13.34 х 0.376=5.06:22.5=0.22 ,а той трябва да е около 2-2.5.

Птица,дай едно рамо,че хич не ги разбирам точно тези изследвания  Praynig

# 354
Мисля, че трябва да си направиш повторно изследванията. Преди 9 сутринта, без да си яла сладко предния ден, да си вечеряла по-раничко и без притеснения преди и по време на самото изследване.
И може би в друга лаборатория. В коя ги прави?

Ти продължаваш ли с Метфогамата?

# 355
meriq, a имаше ли промяна във физическото ти, а и в психическото състояние- пише, че тези водорасли действат много добре на нервната система. Аз много много не се заглеждам по стойностите от изследванията- ако се чувствам зле , нищо не ме радва- дори и всичко да е в норма.

# 356
Птица,в 8.00 сутринта на гладно ги пуснах без да съм пила кафе и хормон.
Сетих се,че вчера следобяд ядох едно парче торта/плодова пита на Неделя/.
Но и друг път съм яла сладки неща предния ден,защото забравям.
Изследванията ги правя в частна клиника в която си пускам всички хормони вече цяла година.
Утре ще повторя кр.захар в поликлиниката до нас.
Глюкофаж не пия изобщо от няколко месеца.Направо не знам какво ще кажа на д-р Тодорова,срам ме е от тези резултати,но пък ми е толкова лошо от тези хапчета.
Благодаря ти за включването   bouquet

# 357
  • София
 Confused
Ерота, кофти...дано да е нещо временно! Hug

# 358
  • Пловдив
erota, ти обременяване прави ли?Моя инсулин на  гладно е в норма, но след  това хвръква в небесата .Най-вероятно говорим за лабораторна грешка #Crazy, много е висока кръвната захар.Повтори ги пак и ще чакаме добри резултати Hug Peace

# 359
albaalex , много добре се чувствах, даже не повярвах на резултата. Но сигурно е верен, само в тази лаборатория правя изследванията а и в поредните няколко които правих по-късно резултата беше приблизителен. В момента ТСХ ми е почти 9, но както казва мъжа ми съм кълбо от нерви, лоша работа е.

Общи условия

Активация на акаунт