Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 465
  • 811
  •   1
Отговори
# 360
...
Глюкофаж не пия изобщо от няколко месеца.Направо не знам какво ще кажа на д-р Тодорова,срам ме е от тези резултати,но пък ми е толкова лошо от тези хапчета.

Хич не се притеснявай какво ще кажеш и как ще се обясняваш с Тодорова Stop
Ако резултатите са коректни, нищо чудно, че ти е лошо от метформина - все пак той е за други стойности и на кр. захар, и на инсулина. Да не почнеш сега да го пиеш! В никакъв случай!!!!

Можеш да изследваш гликирания хемоглобин. Моята лекарка все него ми го пуска. (ама и аз не съм ходила от година, какво ли и при мен ще излезе!) Според нея, той е за предпочитане, защото отчита нивата на кръвната захар за един по-дълъг период от време (4-6-8 седмици) и резултатът съответно е по-точен, защото се елиминира влиянието на странични моментни фактори, които иначе могат да повишат глюкозата преди самото изследване - напр., страхът.

Може просто да са сгрешили в лабораторията, може да са объркали изследванията ти с тези на друг, може и доста да си се отпуснала със сладките неща по празниците, всичко може...

При всяко положение, не чакай Тодорова, а търси коментар на специалист, дори и в кварталната поликлиника,  защото подобни нива (ако са такива и в повторното изследване) не са добри.

То това й е опасното на инсулиновата резистентност - заблуден от неспадането на кр. захар, панкреасът произвежда все повече и повече инсулин и в един момент може да се стигне до изчерпване на резервите му.
Но аз все си мисля, че нещо са ти сгрешили в лабораторията Peace

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 20:49 от птица

# 361
Анели,никога не съм правила обременяване.Д-р Тодорова ми каза,че няма нужда да правя.

Аз и това изследване на ИРИ реших сама да си го направя.
Гликиран хемоглобин скоро разбрах какво е от една рекламна брошура на глюкомер-показва средно ниво на кр.захар за последните 2-3 месеца.
Ще попитам и за него.
На преглед при д-р Тодорова съм сега в неделя и затова пуснах изследванията да видим какво ще каже.
Иначе пък Хашимотото не ми създава никакви проблеми.ТСХ ми е 2.5 колкото и преди 6 месеца,а МАТ са спаднали от 293/преди 6 месеца/ на 223 без да пия нищо за тях.
Явно при мен проблемите са от друго естество.
Благодаря ви за подкрепата   bouquet
Дано да е грешка,защото съм се панирала яко и не знам как ще изкарам докато станат утрешните изследвания.

# 362
  • Пловдив
Продължавам да се чудя как така няма нужда от обременяване , но има нужда от метформин #Crazy newsm78

Ерота, успокой се  Hug.И аз преживях една такава нощ с мисълта , че вече съм с диабет , но на сутринта с нови изследвания нещата бяха различни(грешка в лабораторните резултати).Дръж ни в течение как са нещата  Hug

# 363
Ерота имаш и моята подкрепа, ще видиш, че утре изследванията ще са съвсем различни от днешните и всичко ще е наред  Hug Hug Hug
И малко офф от мен с въпросче към птица, за какви стойности е метформинът, тъй като и аз като ерота не го пия заради неотминаващи странични ефекти    newsm78    Hug

# 364
  • София
Ерота, мила, успокой се. Дано е лабораторна грешка! И няма какво да се срамуваш, просто спокойно й обясни на докторката как се чувстваш.

merig, аз много не разбрах, но при теб се е наложило да направиш аборт по медицински причини, така ли? Ако е така, е твърде вероятно тези високи стойности на ТСХ и антителата да са от бременността, нищо че вече не си бременна, организмът ти още не се е изчистил.

Аз преди 3 години пих от същите зелени водорасли, купувах ги от една докторка от Пирогов. Тогава още не знаех за Хашимотото (то и сега не знам, по-скоро вече се чудя имам ли го, нямам ли го.....) Чувствах се добре като че ли, когато ги пиех, и най-вече ходех си съвсем редовно до тоалетна (което ми е проблем по принцип)

# 365
erota, миличка, пожелавам ти да е лабораторна грешка и да нямаш никакви проблеми! Hug

В никакъв случай не се срамувай пре д-р Тодорова  Naughty случва се, това е човешки организъм. Стискам палци за новия резултат да е супер !!!    bouquet

Стискам палци и за Прасунчо, дано всичко мине бързо и безпроблемно!!! Praynig

# 366
  • София
erota, Дано да е грешка, стискам ти палци.

Моите изследвания още не са готови  Praynig

# 367
Little Evil, стискам палци и за твоите изследвания, сподели какъв е резултата, може и на лични. Hug
Ще се моля всичко да е о кей  Praynig

# 368
Една позната утре ще ми услужи с глюкомера си и ще си измеря кр.захар и с него.

Продължавам да се чудя как така няма нужда от обременяване , но има нужда от метформин #Crazy newsm78
Ох,не знам вече и аз.Просто като отидох при нея първият път с оплаквания от рязко напълняване/20кг за 6 месеца/,типичните мастни натрупвания около корема и ханша както при инсул.резистентност,високо ТСХ,високи антитела,висок кортизол и кр.захар 5.5 и тя каза,че няма смисъл да се изследвам,защото е повече от ясно,че имам инсул.резистентност и трябва да пия метформин.
Другото което ми обясни е,че резултатите от обременяването в Плевен във всички лаборатории били малко странни и само ще се объркаме с тях  Rolling Eyes
Мисля си обаче че трябва да направя обременяване,за да се види реално как стоят нещата и каква точно трябва да е дозировката на метформина.

Little Evil,стискам палци и аз за хубави резултати  Hug

Хайде до утре момичета,ще мога да пиша чак вечерта като се прибера от работа.
Благодаря ви за успокоението,голяма опора сте ми да знаете  Hug Hug Hug

# 369
  • София
Аз само не разбрах защо при тези стойности не ти понася метморфина? Т.е. според мен би трябвало да ти влияе добре, а не обратното?  Да не би самият препарат да не ти понася, понеже те са няколко в тази група, знам ли. Може друг да е "твоят". Аз пък нищо не усещам от този глюкофаж. Първоначално 4-5 дни имах намален апетит, сега вече месец - нищо. Даже килограми не свалям. Ще видим след още два месеца. Намирате ли янкъде задълбочена статия как влияе метморфина на половите хормони? Интересува ме живо.

# 370
  • София
Момичета, а дали сте чували, че при бременност е нормално глюкозата в кръвта да е леко завишена?
Вчера правих пълни изследвания за регистриране на бременността, плюс още една камара ми пусна лекарката. Всичко ми е в норма, ТСХ-то си стои 1,5, всички останали купища показатели ОК, само пустата глюкоза при 6,1 горна граница, ми е 6,38. Не е много, но е индикатор.
А аз този път сладко почти не ям, не ми се яде просто. Ям хляб обаче, повечко, сега ще го сменя със строго пълнозърнест и ще му намаля количеството.
Та в една от книгите ми пише, че било нормално, ама знам ли. Замислих се дали да не си купя такова домашно апаратче, дето ти боцка по една капка кръв и мери - дали е ефикасно и смислено?

# 371
  • Пловдив
Erota, тази висока кръвна захар може и да е грешка, но ако не е, да не вземеш да се панираш. Не знам как си с диетите, но аз горещо ти препоръчвам да се опиташ да направиш Зоната поне за известно време. Много е ефикасна и при мен доста падна кръвната захар, макар че аз нямах нужда тогава. Не знам колко може да се изчаква, но винаги е по-добре първо да се опита с промяна в храненето преди лекарствата. Аз напоследък нямам сили да се подложа пак на диета, но определено имаше резултат преди и си имам едно на ум, ако много закъсам, пак да почна да диетувам. Успех ти желая!

# 372
Момичета,да ви почерпя.Днес ставам на 33.

# 373
Да си жива и здрава, много обичана и щастлива!  party023

# 374
  • София
Честит роджден ден и  от мен  bouquet
Много щастие,здраве и обич. Весел Празник. nbirthday

Общи условия

Активация на акаунт