Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 468
  • 811
  •   1
Отговори
# 375
ново начало,  честит рожден ден! Прекрасна възраст!
 newsm59

# 376
Ново начало, Честит рожден ден! Да си жива и здрава, обичана, красива и щастлива!!!

П.П. Малиии, отиде ми диетката, при вида на тази тортичка... Embarassed

# 377
  • София
Честито и от мен, връстничке! - страхотна възраст е това   bouquet  bouquet  bouquet

# 378
ново начало  bdbaloni и отмен, здраве щастие и много обич ти желая!!!

ianica stefanova Според мен също трябва да си вдигнеш дозата докато направиш изследванията, че да не стане като при мен уж си бях добре с 25мг Еутирокс пък резултати в 7ма седмица ТSH >100(0.27-4.2). Изживях голям ужас като видях резултатите, но слава богу до момента(19седмица) успяхме да свалим до 2.19 и всичко е наред с бебона, така че взимай по 50мг нищо няма да ти стане (според мен де), пък то каквото е писано да става ще стане. Дано всичко е наред при теб стискам палци. newsm10

albaalex И аз бях така доста време в началото на лечението. С малка доза хормона не падаше а като я увелича пък се чуствах много зле -сърцебиене (за което почнах да пия Бисогама), тремор, нервност, избухливост, ужас не се понасях. Смених лекарката и тя ми препоръча да сменя лекарството от L-Thiroxin с Euthirox(стана ми странно нали уж са едни и същи) и ето че имаше резултат незнам дали е от това ама влязох в релси- увеличих дозата, спрях Бисогамата и TSH намаля, така че опитай или поне питай за смяна. За тези имуностимуланти и аз знам че не са препоръчителни. А за бременноста по мед. причини ли я прекъсна?

Какво става с прасунчо май ще се похвали вече а? Дано всичко е минало като по вода Simple Smile, чакаме новините.

# 379
Ерота, Little Evil - стискам палци за резултати в норма  Praynig на Яница Стафанова - също и лека бременност!
Ново начало - честит рожден ден и от мен! Пожелавам ти ново начало с минимално ходене по лекари Laughing , по-щастливи дни, по-чиста любов, по-истински приятели и по-сърдечни усмивки.   bouquet Весел празник!!!

# 380
  • София
Момичета,какво ли би станало ако забременея при ТСХ 5,86...така се изкушавам да опитаме Rolling Eyes знам че е високо, от 3 дни съм на доза 50 тироксин...като 50 дни бях на 25 и скочи това пусто ТСХ/но за това писах миналите дни../

# 381
  • Пловдив
Ново Начало , честит рожден ден  bouquet !Пожелавам ти мноао здраве и късмет, бъди много щастлива и обичана  newsm59

Клеми, при мен метформина изигра важня роля в наместването на половите хормони .Преди започването му беше истински хаос, нямах овулация  , а цикъла  идваше от време на време.За отрицателно време хормоните влезнаха почти в норма, появи се овулация , цикъл на 29 дни и двете чертички Mr. Green.Но аз започнах със сиофор и ми беше много зле, смених го с метформин  и нещата се наредиха .

Ерота, за мен има смиъл от обременяване , за да се видят реално стойностите на инсулин и кръвна захар.

# 382
  • София
Момичета,какво ли би станало ако забременея при ТСХ 5,86

И аз все това питам и се опитвам да разбера, ама май не е много ясно.

# 383
  • София
Момичета,какво ли би станало ако забременея при ТСХ 5,86

И аз все това питам и се опитвам да разбера, ама май не е много ясно.

Tired аз от пореден аборт се страхувам и да няма после някакви увреждания...макар,че ми казаха че ТСХ-то ми не е причина за абортите Tired

# 384
  • София
Навремето като питах Шигарминова какво ще стане ако забременея с високо ТСХ, тя ми каза - ами просто не можеш да забременееш.
Така че си правехме спокойно опити.
Тук обаче прочетох за момичета, забременели с около 7 ТСХ, та вече не съм сигурна.

# 385
  • София
Навремето като питах Шигарминова какво ще стане ако забременея с високо ТСХ, тя ми каза - ами просто не можеш да забременееш.
Така че си правехме спокойно опити.
Тук обаче прочетох за момичета, забременели с около 7 ТСХ, та вече не съм сигурна.

да си чула/прочела за проблеми при забременели с около 7 ТСХ?

# 386
И аз си мислех че немога да зебременея ама, на вече съм в 20седмица Simple Smile, та каквото е рекъл шефа от горе това ще стане. Ако имаш някакво предчуствие пробвай все пак вече е сезона на птичките и пчеличките Laughingbouquet newsm10

# 387
И аз съм една от забременелите с ТСХ над 7 . За сега няма никакви проблеми, Дай Боже като се роди бебчо всичко да му е наред  Praynig

# 388
  • София
 Hug Simple Smile браво момичета. Ще взема да пробвам май Blush 4 месеца минаха от последния аборт, този месец бях тръгнала да меря БТ но след резултата оня ден на тсх се отказах, не съм правила тестове за овулация,но ми е тия дни, а от вчера имам яко цервикалната.....таман и за бебе 2011 newsm78 пък и не е казано че 100% ще стане я!

# 389
Ново начало, честит рожден ден  bouquet
Бъди здрава, обичана и нека всички твои мечти се осъществят!

Клеми, на въпроса ти за метфогамата в случая с Ерота. Според мен (подчертавам - според мен!), поне от това което съм чела, слушала и домислила, съм останала с впечатлението, че метформинът е за диабет тип 2, инсулинова резистентност, затлъстяване и т.н., все неща при които кръвната захар не е много завишена, но дори и да е, инсулинът го има и също е висок. При Ерота, ако са верни вчерашните й резултати, инсулинът е почти на нулата. Мисля, че с такъв инсулин, човек вече минава в другата група - на инсулинозависимите, и там лечението вече е друго и метформин май не се прилага. Това разбира се са си мои мисли, не претендирам, че непременно съм права, а вчера не исках да се обясняваме повече, за да не се панира Ерота съвсем и кръвната й захар вярно да скочи до небето.

Надявам се, че вчерашните й резултати са грешка или нещо инцидентно и днес ще се появи с добра новина.
Но дори и да не е, място за паника няма. Днес има лечение, има поддържане, при стриктност и внимание в храненето и начина на живот, хората си живеят съвсем нормално.

А иначе и на мен метформин ми бяха предписали без обременяване - по оплаквания, характерен външен вид (абдоминалното напълняване), но все пак ми изследваха кр. захар и инсулина, и двете бяха завишени. В нормата, но на горната граница. При Ерота може би грешката (ако има такава) е точно в това, че не са иследвали инсулина.

ПП. Сега четох в темата за Сиофора - на някакъв с 30 кръвна захар му предписали Сиофор newsm78 За 20 дни със Сиофора (при това малка доза), + някакво друго лекарство + диета е отслабнал със 7 кг и свалил захарта на 9! Но съпругата не казва с инсулина как е. А и тъй като  не помни другото допълнително лекарство, не става ясно кое е.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 18:37 от птица

Общи условия

Активация на акаунт