Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 646
  • 811
  •   1
Отговори
# 630
zazaza  резултатите ми са TSH 5.75(0.34-5.5)

# 631
Ако бъркам нещо някъде, дайте съвет , че така и не съм питала кое кога . Благодаря предварително !!!  Hug
Единствено за Центрум матерна мнението ми е,че трябва да се взима сутрин или на обед.
Все пак са витамини,не знам дали не ти пречат на съня като ги вземаш вечер.
Другите са ок.

Боболинка,когато ми откриха Хашимото д-р Тодорова ми назначи еутирокс 25мкг и лимфомиозот за 4 месеца.След това направих почивка 3-4 месеца.
Преди 2 седмици когато бях на преглед при нея ми назначи отново лимфомиозот 3х10 капки и каза да го пия 6 месеца без прекъсване.
Най-добре е да се видиш с нея разбира се,просто споделям как беше при мен.

Яница,малко е висок ТСХ.Може би трябва да се увеличи еутирокса,но най-добре си изчакай прегледа.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 20:04 от erota

# 632
Ерота, а когато си пила и еутирокса и лимфомиозота с какво ТСХ си била? Защото тя днес наистина нищо не спомена да спирам лимфомиозота ... е, то и аз не попитах де, но предполагам би ми казала ако е задължително да го направя.

# 633
Тогава бях с ТСХ 4.41,МАТ 344.7 и ТАТ 189.2.
Сега след 1 година съм с ТСХ 2.51,МАТ 223.5 и ТАТ в норма и ще пия лимфомиозот 6 месеца.Еутирокс пия по 50 мкг.
Лимфомиозот е хомеопатично и може да се приема продължително време,аз съм доволна от действието му върху моите антитела.
А относно това дали можеш да си купиш без рецепта еутирокс,мисля че няма да е проблем,всяко чудо за 3 дни.Повечето аптеки дават и без рецепта стига да ги помолиш  или да кажеш,че си я забравила  Mr. Green

# 634
erota мерси за съвета за матерната не се бях замисляла за това ще те послушам. Bobolinka аз също мисля че няма да имаш проблем за рецепта аз си го купих без такава предполагам че и ти ще успееш.  Simple Smile

# 635
  • София
Благодаря ти, erota. Ще последвам съвета ти и ще си направя една малка схема, защото съм супер отнесена напоследък. Преди около час сложих да варя супа и се чудя защо е толкова редичка, а то съм забравила да й сложа картофки  Embarassed

# 636
Little Evil, знаех си че от стресът идват проблемите! Hug

erota, Heart Eyes как си след почването на противозачатъчните? Аз изпих една опаковка и реших, че ги спирам. Имам чувството, че от тях ме затресоха нервите, почнах да пълнея и да се подувам още повече.
Лимфомиозота искам да го започна възможно най-бързо, но все пак ще се консултирам с моя ендо и без това тия дни трябва да се изследвам и да ходя, време е вече.

Bobolinka, радвам се, че започваш Л-тироксина, защото това ми се струва най-сигурния вариант. Това с пчелния прашец е чудесна идея. Аз си купих от пчеларите на центъра и сега редовно давам на децата. Искам и аз да го започна, чудя се само едно, вдига ли много апетита, че аз и без това трябва да отслабвам и не ми се рискува  Embarassed

# 637
това за пчелния прашец звучи много добре. някой може ли да ми обясни за нас имуностимулаторите добри ли са или не? т.е. как влияят на антителата? ако антителата са представители на нашата имунна система и се борят срещу вредители, въпреки че в нашия случай са объркали вредителя, не означава ли, че по силната имунна система предполага и по-активни антитела? разсъждавам си. ще попитам и имунолога, като стигна до него.  newsm78

# 638
това за пчелния прашец звучи много добре. някой може ли да ми обясни за нас имуностимулаторите добри ли са или не? т.е. как влияят на антителата? ако антителата са представители на нашата имунна система и се борят срещу вредители, въпреки че в нашия случай са объркали вредителя, не означава ли, че по силната имунна система предполага и по-активни антитела? разсъждавам си. ще попитам и имунолога, като стигна до него.  newsm78

Ще ти отговоря не като доктор, а изхождайки от собствения си опит. Когато бях болна от синузит и след това, когато ми беше много отслабнала имунната защита /според доктора/, ТСХ и антителата ми бяха най-високи. Наложи ми се да пия витамин С в конски дози, за да се съвзема от това състояние.
По мои наблюдения върху собствения ми организъм при висок стрес от нещо и/или от спадане на имунната защита на организма Хашимотото се влошава - не знам останалите момичета какво мислят, нека всеки да сподели своя опит  Praynig  bouquet

# 639
И аз така мисля,че не е хубаво да ни отслабва имунната с-ма.
Но според други-не трябва да приемаме имуностимулатори.
Абе,доста е объркано!

# 640
Писанка,много добре се чувствам,утре започвам втората опаковка.
Д-р Тодорова каза да ги пия 3-6 месеца,но от тях пак започнаха да ме наболяват гърдите затова ми включи лимфомиозот за болките.
Понеже противозачатъчните вдигат пролактина,оставам на много ниска доза Достинекс-1/4т. през 2 седмици,за да не се вдигне пак този пролактин.
Стискам палци за хубави резултати  Hug

# 641
  • ВАРНА
прасунчо , излязоха ли резултатите на Ева ? Наред ли е всичко при нея?

все още не. Чакам. Днес съпругът ми ходи до род дом, за да вземе една епикриза на малката и забравил да попита кога ще излязат резултатите. знам само, че се изпращат за изследване в София.
Продължавам да стискам палци, всичко да е наред при нея  Praynig
А на теб д-р Райков кога ти каза да се изследваш след като родиш?

месец след това

# 642
  • Пловдив
Мили дами, не че си прося поздравления, но днес съм рожденичка и искам да споделя какви вкусотии ми се хапват по този повод. Ето например тези:
и

Весел ден на всички!

# 643
hot pepper,честит рожден ден!
Бъди мнооого здрава и обичана!

# 644
Жива и здрава и много щастлива да си! И любов и топлина!
 bdbaloni Весело изкарване! Почерпвам се от всички вкусотии по много.

Общи условия

Активация на акаунт