Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 633
  • 811
  •   1
Отговори
# 675
White tulip ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! БЪДИ ЗДРАВА И УСМИХНАТА, ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТЛИВА И ИЗПЪЛНЕНА С МНОГО ВЕСЕЛИ КУПОНИ МЛАДОСТ.......!!!!!!

hot pepper ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ТЕБ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ-  ОТ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА НЕ СЕ ОТЪРВЕШ!!!! А ТОВА Е ЗА ТЕБ

А МИГ НЕЗАБРАВИМ КЪДЕ ИЗЧЕЗНА, ММ Я МЕРНАХ ОНИЯ ДНИ.....
МИГ НЕЗАБРАВИМ НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ  Flutter

# 676
Честит рожден ден на Лаленцето  bouquet  bouquet  bouquet
Здраве, любов и успехи в живота!

Вие какво се зараждахте една през друга напоследък Laughing Телета, такива Joy

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 19:59 от птица

# 677
Честити рожден ден и от мен, White tulip!!! С пожелания за много щастие, искрена любов, крепко здраве. Не спирай да мечтаеш и да сбъдваш мечтите си с лекота! (И един младеж, който да задоволява желанията ти, ако досега не си го намерила Joy)

Това "хашиСмотки" много ми хареса

# 678

И на мен ми е от любимите newsm10.Така си се наричам като забравя нещо.Онзи ден сготвих без олио. ooooh!

# 679

И на мен ми е от любимите newsm10.Така си се наричам като забравя нещо.Онзи ден сготвих без олио. ooooh!

Joy Това и на мен ми се случва редовно, да забравя олиото, барем да бях заслабнала.
Честит нов ник и на теб!  bouquet Добре, че аватарът ти е същия, иначе и теб нямаше да те позная  Blush

# 680
Писана,мерси! Hug

# 681
Утре сутрин съм при Начев.
Хормона си ми стои в норма, само че глюкозата ми е малко над горната граница (беше 6,3 сега е 6,1 при горна 6) и искам да видим какво да правим.
Някой имал ли е такъв проблем?

Бърди аз миналата бременност бях с висока захар. Добре е, че се иследваш често и сега Начев ще вземе мерки сигурна съм и всичко ще е наред  Hug  Praynig Аз ще иследвам захар другата седмица и ако е над 6 ми каза че ме иска в болницата в София за пълни иследвания предполагам че и с теб ще е така за да ти изпише лечение. Исках да те питам ти нещо за захарта пиеш ли сега като си бременна

White tulip от сърце ти желая да си здрава най-вече и да реализираш мечтите си     bouquet  Heart Eyes   bouquet  Heart Eyes   bouquet  Hug   bouquet  Hug

# 682
лаленце, честит рожден ден и от мен. здраве и мноооого любов.
момичета, захарта/глюкоза заради бременност ли изследвате или заради хашимото?

# 683
  • София
Благодаря ви, момичета,  за милите думи!  Hug

# 684
Заради бременността , че да не стане пак беля както преди, тукашните " докторчета " криха от мен до 7 месец че съм била с захар и накрая а какво стана. Както и да е минало сваршено, но незнам има ли връзка между Хашимотото и захарта аз мисля че не но все пак незнам, а иначе след бременността нямах нито захар нито високо ТСХ а сега какво ми става пак организма ми откача по време на бременност при други момичета така ли е  newsm78  аз направо се хващам за главата вече.  #Crazy

# 685
  • София и там където не се пуши
Гестационен диабет - не всеки, които е с хашимого го има. Спазва се диета - повече месо. В майчин дом като раждах, лежах в такова отделение с  диабетички, задължително хапване 5 пъти на ден. Просто разказвам като страничен наблюдател.

# 686
Да Dorothy така е аз общо взето знам вече след като си изпатих веднъж. Освен това което ти спомена се позабравят и някои храни  Simple Smile . Утре отивам да я иследвам захарта стискайте палци да не съм започнала да я вдигам пак, до преди 2 седмици всичко беше наред дано и сега.  Hug

# 687
Здравейте, пиша ви с молба да споделите опит...На 08.03 очаквах положителен тест или цикъл...На 47 ден прокървих, оказа се, че кървенето не е менструално, защото на ехографа се видя, че нямам никаква лигавица. На 6 и 17 ден от цикъла си направих кръвни тестове, от които резултати са:

Име на теста                                        Резултат                                         Референтни граници

FT3                                                    6.2pmol/l                                                 3.10 - 6.30
       FT4                                                    24.5pmol/l                                               11 - 22.6
       TSH                                                    0.02mlU/l                                               0.35 - 5.00

+ Estradiol, Prolaktin, LH,  FSH, които са в норма(фол.фаза)

Име на теста                                        Резултат                                         Референтни граници

TAT-А-Tg                                                         161IU/ml                                          225

МАТ-A-TPO                                                  216,7IU/ml                                           50

+ Прогестерон, който е в норма

Обясниха ми най-общо за антителата и влиянието им върху ТSH, с което си обяснявам напълняването, задържането на вода и вероятно неуспешният опит.Майка ми е с Хашимото, пие лекарства. Назначих си час за преглед, но ми се иска да съм по-запозната и подготвена за това, което ме очаква, евентуални последствия, лечение. И най-вече-как ще окаже влияние това несъответствие на опитите ми за забременяване, да ги прекратя ли, кога ще мога да ги възобновя и т.н. Моля ако някой е по-запознат или може да ми посочи сайт, от който да се информирам...ще бъда благодарна и по-малко притеснена Smile

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 09:17 от Lynette

# 688
P.S. И всъщност, този нисък ТSH ли е предпоставка за Хашимото? Интересувам се най-вече дали след като регулирам нивата, ще мога да забременея?
Мерси...

# 689
  • София
ТСХ може да е ниско,може и да е високо..зависи-хипо или хипер функция...високите ТАТ и МАТ са ориентир дали има или не хашимото..по принци с високи тхс по-трудно се забременява,но не винаги...

ти пиеш ли нещо...еутирокс..лтироксин...?

Общи условия

Активация на акаунт