Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 657
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
  • София
По повод захарта, аз отараших диабетичния щанд във Фантастико тоя уикенд  Laughing и това си хапвам. Свалих си и доста диабетични рецепти за сладкиши и така мисля да карам. Нищо, че захарта ми не е много над нормата, аз да си правя каквото мога, пък ...

Бърди, цял щанд  Wink за един уикенд е доста... Аз зная че в подсладителите има аспартам или нещо такова, но хич не са полезни напитки с захарин или пък да си слагаш захарин и да си похапваш от него.... Когато има диабет навярно няма как, но пък тогава сигурно по-по малко се хапв - само в краен случай.

Еее, ти пък, не толкова буквално, хихи Simple Smile Купих доста неща, но мисля да си ги ям цяла седмица - дотук със сина ми изпукахме едно пакетче бонбонки уикенда, вчера следобяд в офиса една Фафла с локум хапнах и така Simple Smile

# 706
Бърди  Wink абе знаех си че все нещо е останало на рафта в магазина  Simple Smile Трябва да се внимава с подсладителите....

zazaza, психотерапевта ще помогне да откриеш причината за хашимотото ли?  Confused Разкажи когато имаш впечатления. Относно времето....да, поне 30 дни трябва да минат...най-добре 45, но ако имаш оплаквания ги сподели с ендокринолога. Мен ме предупредиха като ми вдигаха дозата да се обадя, ако ми се разхлопа сърцето... Не ми се е случвало, да чукна на дърво...

# 707
Против диабетичните сладкиши съм Naughty Ако не е наложително (висока захар или диагностициран диабет), по-добре да си бъдат със захар или някакъв естествен подсладител. Сега има и кафява захар, която уж не е толкова вредна, защото не е пречистена. А най-добре е да се ограничи количеството на сладките неща. Това е най-правилното решение. Преди 2-3 века, та дори и в началото на миналия, сладко се е хапвало много рядко. На празник, на панаир... Захарта е била скъпа и хората са нямали навика да прекаляват с нея. Това всеки ден да се набива нещо сладичко се е наложило през последните 30-50 години май и сега ни изяжда главичките.

Интересно ми стана за иглотерапията. Я разкажи повече - къде те боде, боли ли, досадно ли е и при кого беше?

# 708
so special, аз му обясних, че това, което целя с иглотерапията е да намеря някакъв баланс, защото усещам, че започвам да се притеснявам дали няма да ми се отключи и друго автоимунно заболяване. Във връзка с това той каза, че смята, че автоимунни заболявания се отключват от наши грижи и проблеми - като неудовлетвореност от самите себе си, голяма автокритика и т.н. и затова каза, че психотерапевт би бил от помощ да се разбере каква е моята тревога.
относно сърцето, не мога и аз да разбера. ако реша, че се влушава ще звънна на доктора.

птица, боде ме с две игли някъде около глезените, две на свивката на лактите и една в главата. след това прибави и една между пъпа и гърдите. не ме боля изобщо. отвори иглите пред мен. стоях с иглите 25 мин. аз лично си лежах много спокойно (нетипично за мен) и не ми беше никак досадно-даже малко се поунесох. както казах, целта не ми е да лекува хашимото, а и той самия каза, че не лекува болест, а самия човек. преди да те бодат те изследват с някакъв уред, който показва....хм не съм много запозната - показва дали е нарушен баланса в тялото - е при мен беше и ясно показа проблем с ШЖ. Първия преглед и боденето е 50лв, а всяко следващо ходене 25лв. д-рът е в някакъв рехабилитационен център до Дианабад и ми го препоръчаха няколко приятелки.
 Мъжът ми смята, ако профукам тези пари по магазините ще се почувствам по добре, ама нали трябва да пробвам. Аз вече се чувствам по добре - не от иглотерапията, а от това, че вече осмислих хашимото и т.н. но наистина се усетих безпомощна в един момент - някакви си автоимунни се появяват ей така. развилософствах се Simple Smile

хубава вечер на всички.

# 709
Здравейте набързо да споделя много съм щастлива  захарта ми е в норма най-високата стойност през деня ми е сутринта 5,7 иначе след това беше 4 и 4,2 ( хем днес нарочно си хапнах и малко шоколад да видя какво ще стане) слава Богу за сега нещата са наред. Бебончето също е добре и расте.
  Иначе за тези подсладители и такива неща и аз съм чувала че не са много ок ( но и аз съм прибягвала до тях преди  Embarassed )
 Немога да ви опиша колко се радвам, дай Боже и занапред да съобщаваме всички все такива добри новини желая ви го от сърце.  Hug  Praynig

# 710
mimi,браво! Hug
Аз утре ще ходя при личния да видя как стои въпроса с диспансеризирането.

# 711
сподели после Коки може да е от полза и аз не съм много наясно Simple Smile  Hug

# 712
Да,ще споделя. Peace

# 713
Не съм много наясно, затова един въпрос към всички вас, които се борите с Хашимото:
На 33 г. имам резултат на ТСХ 3,34 при реф.ст-ст 0,49 - 4,67.
Лекарката ми беше доволна от резултата и не пожела повече изследвания, нито ми предписа лекарства.
Но колкото повече чета за заболяването, толкова повече се чудя, дали е била права?
3,34?

# 714
Не съм много наясно, затова един въпрос към всички вас, които се борите с Хашимото:
На 33 г. имам резултат на ТСХ 3,34 при реф.ст-ст 0,49 - 4,67.
Лекарката ми беше доволна от резултата и не пожела повече изследвания, нито ми предписа лекарства.
Но колкото повече чета за заболяването, толкова повече се чудя, дали е била права?
3,34?

Ако целиш забременяване ТСХ трябва да е между 1 и 2.А ако имаш симптоми на Хашимото може би ще е добре да си пуснеш и ТАТ и МАТ.

# 715
КоКолина, искаш да кажеш, че с високи стойности на ТСХ не може да се забременее или, че не е добре за плода да се забременява докато стойностите са високи?

# 716
albaalex, когато ТСХ е 3.34 се водиш в норма. Но както КоКалина обясни, ако целиш забременяване докторите целят ТСХ да е между 1-2. Не че над тази стойност не може да се получи - от форума ще видиш, че има забременели и с ТСХ 100. Ако обаче, липсва бременност и стойностите на ТСХ са над 2, е възможно причината да е именно във високото ТСХ. Хормонът F4 (на щитовидната жлеза) е важен за плода в началото, тъй като той си го набавя от майката, по късно си го произвежда сам - или поне това е, което аз съм разбрала до тук.
с други думи, ако не целиш забраменяване и нямаш симптоми на Хашимото (виж първа страница) значи си ОК.
ако имаш симптоми, изследвай ТАТ и МАТ
ако правиш опити за забременяване, но не се получава, се консултирай с ендокринолог за нивото на ТСХ.
ако си бременна, пак се консултирай за нивото на ТСХ и F4.

# 717
albaalex, когато ТСХ е 3.34 се водиш в норма. Но както КоКалина обясни, ако целиш забременяване докторите целят ТСХ да е между 1-2. Не че над тази стойност не може да се получи - от форума ще видиш, че има забременели и с ТСХ 100. Ако обаче, липсва бременност и стойностите на ТСХ са над 2, е възможно причината да е именно във високото ТСХ. Хормонът F4 (на щитовидната жлеза) е важен за плода в началото, тъй като той си го набавя от майката, по късно си го произвежда сам - или поне това е, което аз съм разбрала до тук.
с други думи, ако не целиш забраменяване и нямаш симптоми на Хашимото (виж първа страница) значи си ОК.
ако имаш симптоми, изследвай ТАТ и МАТ
ако правиш опити за забременяване, но не се получава, се консултирай с ендокринолог за нивото на ТСХ.
ако си бременна, пак се консултирай за нивото на ТСХ и F4.
Точно това имах предвид. newsm10

# 718
  • София
mimi83api - браво на теб и на бебока   bouquet
Аз нещо цяла седмица не мога да си хвана ендо-то, освен една консултация по телефона, ама в петък съм при гинеколожката, която ме следи, та ще говорим за захарта.
Иначе съм съгласна за посладителите, аз също много внимавам с тях, дори кола лайт спрях да пия като забременях. Сега обаче нещо много се стреснах с тая захар, чак не мога да се позная, уж съм уравновесен човек като цяло  ooooh!

# 719
Много ви благодаря за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт