СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 20

• 22 283
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро...
тъкмо щях да пиша, че съм сама и хоп бамба се появи...сега и кафенце ще спретне и кеф...
BebEshOnDeL и възрастта и възрастта...до 30 години можех за 2 дена да сваля 2 кг като бях само на плодове...след това ..трънки... ConfusedЯ разкажи как така по ЗК са отпуснали млякото...стана ми интересно...като информация просто...
И аз съм свалила още 1 кг...но за 6 месеца са само 4 кг...нищо работа направо...
Соник дано пък да не се изостри..и да се повлияе бързо...
Честити месечинки!
Ееее вие с тия вкуснотии...направо ме разбихте....

Ние сме с доказана диагноза АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко) и можем да ядем само определено АМ- Фризопеп. След приемане в болницата ни извадиха протокол и съответно личния лекар може да издаде рецепта за отпускане на безлатно АМ. Разбира се ни отпуснаха повече от колкото ни трябва защото сме на смесено хранене... Но, тъй като млякото е изписано до 9 месец съм спокойна че ще ни стигне до годинката.

За антикризисните мерки, мисля че ще стане, после ще излязат всички на протест и ще я махнат мярката. Или в най-лошия случай само си чешат езиците за да дразнят хората.

# 676
Бу,то няма какво да се коментира  - казвайте къде,кога и в колко часа ,по градове и площади.

# 677
  • До хладилника, който обичам
Ми що се учудвате - няма друга държава, в която майчинството да е 2 години Simple Smile Не оправдавам "мярката", а коментирам Simple Smile
Не е вярно Simple Smile
Румъния, Германия, Австрия, Чехия, Словения, Литва са с до двегодишен отпуск (платен) (може и до 3), организиран по различен начин; Швеция и Албания са с почти 1,5 години. http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave#Europe

# 678
Ако пипнат майчинството лично ще отида при бат Бойко!!!  Ще си уредя среща, ако ще да ми отнеме и 300 години  #2gunfire

# 679
Единственото за което съм съгласна, е че държавните служители трябва да си поемат осигуровките...в крайна с/ка се прехвърлят пари от единия джоб в другия...много преференции имат, като 50 дневен отпуск, станции на никакви цени, храна пак евтина и какво ли още не...и това е от джоба на редовия данъкоплатец. Щата е раздут и има длъжности, от които едва ли има необходимост...както и доста началници, които са си началници сами на себе си...еми айде де..откъде на къде..
За майчинството очаквах такова нещо...хич не ми се нрави...
Абсолютно подкрепям  Peace
И с какво по-точно са по-долна класа хора държавните служители, че да трябва да си поемат те осигуровките??  #Crazy Не са ли и те граждани на тази държава, че да важат и за тях законите, които важат за нас  Thinking Не разбирам защо един пожарникар, който ще ми спасява живота, да не се налага де, да трябва да си плати осигуровките от джоба...или който там имате предвид...Че е раздут щата съм съгласна, но пак покрай сухото гори и мокрото ми се струва. Който няма баби, казва, че не им трябват високи пенсии, да се оправят, които пък нямат бебета, казват да се намали майчинството, които пък не са държавни служители, искат да ги цакат...Ей затова тук всички сме прецакани, защото все си гледаме нас си  Sad

# 680
  • София; Дружбето
Единственото за което съм съгласна, е че държавните служители трябва да си поемат осигуровките...в крайна с/ка се прехвърлят пари от единия джоб в другия...много преференции имат, като 50 дневен отпуск, станции на никакви цени, храна пак евтина и какво ли още не...и това е от джоба на редовия данъкоплатец. Щата е раздут и има длъжности, от които едва ли има необходимост...както и доста началници, които са си началници сами на себе си...еми айде де..откъде на къде..
За майчинството очаквах такова нещо...хич не ми се нрави...
Абсолютно подкрепям  Peace
И с какво по-точно са по-долна класа хора държавните служители, че да трябва да си поемат те осигуровките??  #Crazy Не са ли и те граждани на тази държава, че да важат и за тях законите, които важат за нас  Thinking Не разбирам защо един пожарникар, който ще ми спасява живота, да не се налага де, да трябва да си плати осигуровките от джоба...или който там имате предвид...Че е раздут щата съм съгласна, но пак покрай сухото гори и мокрото ми се струва. Който няма баби, казва, че не им трябват високи пенсии, да се оправят, които пък нямат бебета, казват да се намали майчинството, които пък не са държавни служители, искат да ги цакат...Ей затова тук всички сме прецакани, защото все си гледаме нас си  Sad
Ами именно за равнопосравенност се говори. Те НЕ плащат осигуровките, които ние си плащаме сами. на тях държавата има поема всичко.

# 681
  • София
Лъки именно, а с какво пък държавните служители са повече хора и служители, че за тях да не важат осигуровките? 43% от заплатата ми отива в държавата. А и за друго съм възумтена, за увеличаване на пенсионата възраст/всъщност то май отпадна де/...то не стига че е безработица, не стига че работещите пенсионери ги цакат,а и голяма част от песионерите са в сивата икономика....
На баба ми пенсията е 180 лева...а живей с нея де, като половината отиват за лекарства...а е работила май 40 или 45 години...е колко данъци е платилаааа за тия години...С последните увеличения мина някакъв таван с 1 лев и й спряха някакви помощи в размер на 15 лева...
Но по тежко време от купонната система досега поне в моя живот е нямало...нищо, че бат Бойко казва от Втората световна война..незнам дали си спомняте, но тока беше 2 на 2/два часа има два няма/ Хляб и мляко...дори и да се редиш на опашка, не е сигурно, че ще си купиш...За месо...карахме на някакви помощи...соево месо в консерви...В училищата часовете бяха по 30 минути, защото нямаше парно...Много добре си спомням това време...така че...сега май не сме на дъното на кризата...

# 682
  • София
Много добре си спомням това време...така че...сега май не сме на дъното на кризата...
Не сме, ама питай бат Бойко - все неговото правителство е пред най-големите проблеми, все някой за нещо му е виновен. Имам чувството, че до края на мандата си /ако въобще избута до там/ ще се оправдава все с предишното правителство ooooh! Не бях фен на предишните, ама все пак направиха някои неща, с които да изкарат част от бизнеса от сивата икономика, а сега тоя тиквеник Дянков всячески се опитва да омаже всичко. Егати експериментите се прави #2gunfire

# 683
Ако пипнат майчинството лично ще отида при бат Бойко!!!  Ще си уредя среща, ако ще да ми отнеме и 300 години  #2gunfire
Ама ти ако мислиш да живееш 300 годино, той мпоже да не споделя подобни планове човечеца... Вярно е супермен, ама... Ама знае личовек, с тия ГМО може и 300-те години да се окажат мисия възможна, не се знае накъде ще избие всичко  Crazy
Бу, дано си права! Щото и тук е 2 години, ама обикновено не ги ползваш, особено ако си на заплата значително по-висока от 250-те лв, които ни очакват през втората година. Трябва и да ядем, не само да си "ползваме майчинството". А и много от нас имат кредити... Знаем как е за повечето семейства.
За държавните служители - нямам думи... За пенсионната възраст - какво се притеснявате? Под напрежението, на което сме подложени днес, едва ли ще стигнем до пенсионна възрасъ изобщо...
Малко да се отклоня от темата. Нали скоро погребахме татко, та ми е прясна картинката от гробището - тези, които са умрели сле 2000-та година, са или родени 20-30-та година (т.е 80-90 годишни), или след 60-65-та година, (т.е. 40-годишни и по-малки)... Това са все пациенти на майка ми в болниоцата - инфаркти, инсуулти на под 40 години...
Другото - вчера разбрах за моя позната кърмеща дъъълго и в  момента и второто си дете, че има рак на гърдата.

# 684
Ама точно защото, когато режат някой, всички, които не ги засяга в момента пряко си викат "ха, нека им", да видят на нас как ни е било. Когато режат пенсиите, когато увеличават пенсионната възраст млади хора подкрепят ли стачкуващите...не, защото не им е на дневен ред. И така на принципа разделяй и владей, един по един ни цакат всичките. Има много държавни служители, които работят при изключително рискови условия, изложени са на какво ли не и когато държавата няма пари и реши да се оттегли от поетите задължения всички си викаме "е, време беше"...  Ами какво ще стане, ако напуснат всички пожарникари, ако го приемат това чудо... Ще стискаме палци да не ни се налага ли? Вместо да се възмутим, че си искат парите от другите работодатели длъжници, които осигуряват работни места въпреки кризата, а държавата не си спазва поетите задължения, пляскаме с ръце и се радваме  Crossing Arms Така и когато нямаха пари за пенсии вдигнаха възрастовата граница, сложиха таван и какви ли не простотии. Така и утре и майчинството ще ни отрежат, а в други ден ще си плащаме и за здравеопазване...

# 685
Лъки, съгласна съм с тебе. Предлагам да идем и да им искаме оставката, и без друго откак са на власт само простотии. Аз не съм гласувала за ГЕРБ пък дори и гласувалите могат да разберат че е грешка  #Cussing out

# 686
То стана добър ден докато пак се добера до компютъра. Аз от вас научих аз тези антикризисни мерки на правителството. Тези наистина са луди #2gunfire А този Дянков да ми дадат наистина ще го удуша, милия. Той нищо друго не прави освен да омазва нещата Mr. Green
Честити месечинки на бебчовците  bouquet Да са здрави и да слушат повече.

# 687
Здравейте момичета.
Затрихме се малко, ама все пак сме на линия сега  Peace
Искам да се произнеса за политическите решения , които обсъждате...
Аз многократно съм повтаряла и тука и с приятели като сме говорили, че ние няма да променим нищо докато седим и само се тюфкаме , колко ние скапано правителството и как ни е много трудно.
Да- в чужбина няма такова майчинство или поне в повечето страни, ама там я да се замислим колко взимат за този кратък период- да не говорим че имаш право на избор- Бебешоци и Бамба, Анита - могат да кажат.
Аз не мога да си обясня тея хора деца не са ли гледали  newsm78 Не знаят ли колко струва една кутия мляко , една каша, един пакет памперси.....явно не...ама така ще е ...ето в нашата държава всичко става с протести.....Лекарите протестират- платих им....тея ,онея...все протестира за нещо. Ми само майките си траят в край на сметка- все едно всичката ни е окътана....така ще е докато се мълчи за съжаление.. Питам се защо трябва да се пести от децата.....А тези хора вместо да изкарат народа от кризата го вкарват в още по- дълбока такава... #2gunfire
Е за тва си е било Убаво по Бай Тошово време... Confused
Иначе за Алекс - бяхме вчера на консулт...7400 сме и 68 см. Плюс 450 гр и 1 см.
Много сме дребнички...имам чувството че ние сме най- малки тука newsm78
Предната вечер търчахме по Пирогов и доктори....Алекс ми направи някакви спазми...цялата се тресеше милата...ама за щастие сега всичко е ок....дано не се повтаря... Praynig ooooh! че ми се изправи козината....
На всички болнички пожелавам бързо да оздравяват че да се миткат по разходки....
На месечинките честито!!!

# 688
Здравейте  Hug

Честито на всички, които празнуват месечинки днес! Да са живи и здрави дечицата! Simple Smile

Четох и аз вчера тази щуротия с антикризисните мерки. Ма така ме беше хванало яд, че чак си глътнах граматиката и нямах нерви да пиша.  Sick
То бива, бива безумия, ама чак пък толкова... Да рече човек, че средностатистическият българин може сам да изхранва семейството си с една заплата - добре, да намалят майчинството. А то при тая всеобща мизерия дай сега да вземем парите на майките, че много ще забогатеят през тази 1 година, в която ще си гледат детето.  #2gunfire
От друга страна хем няма места по детски градини и ясли, хем безработицата се шири навсякъде, хем искат майките да се връщат да работят. Е как да стане тази? Как човек може да остави бебе на 6 месеца непознат човек да го гледа? Та нали малкото човече точно сега открива света, най-бързо се развива и учи, и трябва всеотдайна грижа, за да се развие по най-правилния начин. Кой би осигурил тази грижа и закрила освен майката?
За данъците в/у пенсиите какво да коментирам - цъфнали са и са възрази, и пенсионерите, та дай от тях пари да се вземат!
Безумства, безумства измислят...  ooooh!
Мисля, че ако се приемат тези антикризисни мерки, ще настане революция.  #2gunfire

Голяма групичка с брекети се заформи! Simple Smile  Hug
refresh, за брекетите много ме впечатли. Аз ходих преди 2 години, записала съм си час, отивам и лекарят ме пита "На колко години е детето"...и аз срам, не срам казвам "Ми...то аз съм детето"  Embarassed Каза, че съм била позакъсняла и на тази възраст вече дори и да се приберат зъбите, после пак щели да се върнат в предишното си състояние...та ме отказа, а целият град при него ходи, води се най-добрия специалист. Звездички ли ползва или обикновени?

Лъки, Моите брекети ги сложих на 30г.  Blush Тогава се чудех дали не е късно вече за тях, но ортодонтът ми беше много убедителен, че зъбите ми ще се оправят и че това е по-добрият вариант, вместо да ходя с криви зъби. Повярярвах му, защото при мен с течение на годините единият ми кучешки зъб от леко крив започна силно да стърчи. Представям си след няколко години как щеше да щръкне.  Mr. Green
Брекетите ми бяха съвсем обикновени, казват, че те са най-безпроблемни. За тези 2 години само веднъж ми се отлепи брекет, просто железни бяха. Simple Smile Носех ги с розови ластичета и това ги неутрализираше в голяма степен - доближаваха се до цвета на устата ми.

Сега на долните зъби от вътрешната страна имам залепена една много тънка метална нишка - ритейнър се казва. Тя държи зъбите стабилно и не им дава да се разместват. Не ми пречи нито на говора, нито на нищо. Там се наложи да ми залепи нишката защото много бавно се наместиха тези зъби - имат трапецовидна форма и ортодонтът не искаше да рискува. На горните зъби нищо нямам, а бяха доста криви преди това.  Peace
След като се махнат брекетите трябва да се носи едно нещо като шина през нощта няколко месеца. Аз срам, не срам почти не го носих, заради гаденето и киселините вечер през последните месеци от бременността. Скоро ще ходя на преглед и ако каже - ще слагам шината вечерно време. То и холивудските звезди спят с шини, защото всички почти са минали през изправянето на зъбите с брекети.  Peace

Та в заключение, никога човек не е прекалено стар да сложи брекети - стига желание да има! И зъбите не се връщат в първоначалното си положение ако лечението е било адекватно. Ако ортодонтът е добър, ще намери най-правилния за теб вариант, за да се запази ефекта от лечението.  Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

# 689
Здравейте,гледахте ли Гала?Говориха за сурогатното майчинство,вие За или Против сте?
Честити на днешните месечинки   bouquet
Искам да питам мамите с брекети колко излизат като сума,че ММ иска да си слагам.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 11:00 от geri bs

Общи условия

Активация на акаунт