Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 47 586
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А останалите-дет не са гледали и не гледат кучета-те каква вина има-не ми е ясно.... Thinking

Та като казвате, че хората са виновни-уточнявайте кои хора точно.

Такива, дет не са гледали и не гледат, също могат да бъдат виновни. Как иначе кучетата, на които са им починали собствениците, се озовават на улицата?

# 466
  • София
Jizzlobber, ако имаш предвид моя пост..казах го с ирония. Не смятам, че детето ми е виновно, че е ухапано и дълго имаше страх. Нито, че другото ми дете е напипало боклуците от площадката. Въпроса е, че никой не е отговорен, а маниащините не са хубаво нещо. Пинчера трябва да е на къс повод, а глутниците да ги няма....и още такива неща...Не знам например дали всички знаят как се хваща кучешка тения.  Съветвам децата да прочетат учебниците си. Аз това работя, знам.

# 467
О, човека е Виновен, че е умрял? Whistling
не, нямах теб предвид, просто си говорех, разказах как Аз лично смених мирогледа си, нищо повече, понеже темата е за Помощ, агресивни кучета-а аз съм се сблъсквала с доста, от дете насам.
Нито нестрахуването-както съветсват "специалистите", нито да не го гледам в очите/нападана съм в гръб/, дори кучегон не ми е  помагал...просто споделям, нищоповече. Wink

За тенията знам достатъчно, баща ми, като виден кучелюб е опериран. Sick

# 468
  • София

Не, разбира се. Имах предвид "добрите" съседи или роднини, които изхвърлят кучето. Моето е такова, а наскоро имаше и случай с изхвърлен дакел.

Съжалявам, че по такъв начин си загубила доверието си в кучетата  Hug

# 469
Кат,ти не си добре скъпа  no  

Не, разбира се. Имах предвид "добрите" съседи или роднини, които изхвърлят кучето. Моето е такова, а наскоро имаше и случай с изхвърлен дакел.

И ако умре някой съсед ,аз какво трябва да направя,да гледам кучето ли?Как пък не!Не е работа на съседите това
 Ама на вас все другите са ви виновни Stop

# 470
Кат,ти не си добре скъпа  no  201uu

И това го знам... Crazy

# 471
Виж, роднините Имат Право да НЕ искат кучето....
За такива случаи Би Трябвало да има нещо като приюти, а не да се Задължават роднините, още по-малко съседите...нали не намекваш, че ако умре съседката с пинчера аз съм на линия да догледам пинчера и? Shocked
А аз доверие в кучетата не съм имала, че да губя.Кучето е животно,учила съм как да се отнасям така,че да не предизвикам, но в Общуването ми с него. Thinking

# 472
Изначално този, който гледа кучета за мен е виновник-първопричина. Малко са тези, дет им умикрат кучетата от старост, повечето след време търсят начин да се освободят-коя забременяла, кой друго му се случило и веч не искат жУвотното. Мдам. А останалите-дет не са гледали и не гледат кучета-те каква вина има-не ми е ясно.... Thinking

Отговорни са безотговорните. Хиляда страници се изписаха за урода отрязал краката на Мимето, а никой не спомена стопанина, дето посред зима е оставил Мимето "да му пази имота".  Ама той като видял гледката в депресия изпаднал. Ама иначе ходел веднъж седмично "да си нагледа имота" и да метне на Мимето малко хляб и вода...

Една , хмм, да я наречем  дама, в една друга тема написа "варварска държава". Друга написа, че ще стреля с Калашников...
Държавата не е варварска, варварско е отношението на дивите селтаци към собствените им животни. Варварско е и отношението на съседите на дивите селтаци (също диви селтаци) към дразнещите ги чужди животни (и не само).

Кат, не пиши, ако не искаш да съсипеш съвсем каузата на кучелюбците.
Подозирам, че си провокатор кучемразец  Mr. Green

# 473
 Пинчера трябва да е на къс повод, а глутниците да ги няма....и още такива неща...

Да но и за двете са виновни само и единствено хората.Нали пинчера неможе сам да си сложи късия повод или глутницата да отидат самички до ветеринарната клиника за кастрация и обезпаразитяване.

За такива случаи Би Трябвало да има нещо като приюти, а не да се Задължават роднините, още по-малко съседите...

То приюти си има,но е по лесно просто да отворят врата и да изритат кучето.Ся да се разхождат до приюта... Sick

п.п.-Сори,нещо не ми се получиха цитатите

# 474
Кой отваря вратата и изритва кучето, не разбрах....роднината ли?Роднината по каква линия Унаследява кучето по-точно?Кучето било ли е с паспорт?

# 475
Изначално този, който гледа кучета за мен е виновник-първопричина. Малко са тези, дет им умикрат кучетата от старост, повечето след време търсят начин да се освободят-коя забременяла, кой друго му се случило и веч не искат жУвотното. Мдам. А останалите-дет не са гледали и не гледат кучета-те каква вина има-не ми е ясно.... Thinking

Отговорни са безотговорните. Хиляда страници се изписаха за урода отрязал краката на Мимето, а никой не спомена стопанина, дето посред зима е оставил Мимето "да му пази имота".  Ама той като видял гледката в депресия изпаднал. Ама иначе ходел веднъж седмично "да си нагледа имота" и да метне на Мимето малко хляб и вода...

Една , хмм, да я наречем  дама, в една друга тема написа "варварска държава". Друга написа, че ще стреля с Калашников...
Държавата не е варварска, варварско е отношението на дивите селтаци към собствените им животни. Варварско е и отношението на съседите на дивите селтаци (също диви селтаци) към дразнещите ги чужди животни (и не само).

Кат, не пиши, ако не искаш да съсипеш съвсем каузата на кучелюбците.
Подозирам, че си провокатор кучемразец  Mr. Green

Аууу ама как ме разпозна.Аз съм такъв кучемразец,че няма на къде повече.Все пак обезпаразитявам,лекувам,търся стопани на бездомниците и събирам акитата на кучето и го контролирам.Такъв кучемразец съм...

# 476
Да, ама ние тук повечето знаем какво Трябва.
И за глоби за този и онзи знаем, че трябва.А трябва и Трудно да се разрешава да се гледа животно в град и в блок.
Обаче, понеже знаем, че това е нереалистично, че няма кой/кой-аз ли ще глобя съседката?/, та сме преминали в нисък старт-да бягаме, да заобикаляме, да се пазим, да воюваме дори се вижда.Това е от ясно по-ясно.И?Какво предлагаш ти-бабилия?как предлагаш аз да глобя стопанката на пинчера? Thinking

# 477
Кат,
Дете невинно, опитах се да ти кажа деликатно, че пишеш глупости и то в неправилната тема.

Да си грамотен означава, освен да прочетеш, да можеш и да разбереш прочетеното.

# 478
  • София
Кой отваря вратата и изритва кучето, не разбрах....роднината ли?Роднината по каква линия Унаследява кучето по-точно?Кучето било ли е с паспорт?

Аз не мога да знам, дали кучето е било с паспорт, след като то няма джобове, в които да си го носи. Няма начин и да разбера и дали е било регистрирано, след като никой не знае как се е казвала и къде точно е живяла покойната стопанка на кучето, а чип по онова време не беше задължителен за регистрацията. Кучето беше кастрирано, т.е. освободено от данъци, не виждам причина да не е било регистрирано, ама на, нищо не се знае.

# 479
Джизи, била си детенце, но ако имаше кой да ти каже:
1. Чуждо куче не се гали..
и 2. Овчарката е за да пази, виновни са собствениците, че не са я връзвали.
Съжалявам, че от тези инциденти си променила отношението си към кучетата по принцип Hug

Общи условия

Активация на акаунт