Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 46 613
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
И закона за животните трябва да го има ,но трябва да се борим по някакъв начин и за стопаните на животни нападнали  хора да има най-малкото такова наказание Не са виновни кучкарите,че такъв закон няма,но не съм сигурна ,че няма да се навъдят и протестиращи природозащитници и най-вече кучкари с по -агресивни песове,ако се направи закон срещу нападащи кучета

Трябва да има огромни данъци за собствениците на такива големи животни и още по-огромни глоби за тези, които ги разхождат без наморник и къс повод.

newsm10

Сори, ама вий окончателно се изгубихте из гънките на Човешкият Мозък, даже незнаете точно за какво говорите, и точно какво защитавате. Хайде избистрете мисълта, пък като почнете да разсъждавате като Хора, напишете нещо смислено.

# 571
  • София

Сори, ама вий окончателно се изгубихте из гънките на Човешкият Мозък, даже незнаете точно за какво говорите, и точно какво защитавате. Хайде избистрете мисълта, пък като почнете да разсъждавате като Хора, напишете нещо смислено.
Ти какво смислено написа?

Аз мисля с главата си, но не мисля за кучетата, аз за собственото си дете.
Чела съм закона... Това му е проблема, че не се спазва т.е. няма кой да ти каже нищо за кучето...агресивно ли е...не е ли... И майката на ухапаното бебе не е знаела агресивно ли е или не е кучето на комшията... разбрала е обаче...

# 572
  • София
До всички "кучелюбци"
Вместо да говорите глупости прочетете хубаво статията! Това детенце е на 10 месеца. Цял живот ще се страхува от кучетата, ще ги МРАЗИ без да знае защо. Майката (или бащата) е много вероятно да вземе нещата в свои ръце и след няколко дни кучетата да станат с няколко по-малко. И после тук ще се пусне поредната тема "насилие над кученцето".

Казвала съм и пак го повтарям: Свободно пуснати кучетата НЯМАТ МЯСТО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. Това което трябва да се направи е такива кучета да пъдат прибирани и умъртвявани. Ако толкова ви е грижа за кучетата преберете ги у вас, грижете се за тях, плащайте им данъците и ги извеждайте навън вързани. Ако това се спазва няма да има домашни кучета пуснати свободно из улиците нито стресирани дечица.

Аз също!

# 573
До всички "кучелюбци"
Вместо да говорите глупости прочетете хубаво статията! Това детенце е на 10 месеца. Цял живот ще се страхува от кучетата, ще ги МРАЗИ без да знае защо. Майката (или бащата) е много вероятно да вземе нещата в свои ръце и след няколко дни кучетата да станат с няколко по-малко. И после тук ще се пусне поредната тема "насилие над кученцето".

Казвала съм и пак го повтарям: Свободно пуснати кучетата НЯМАТ МЯСТО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. Това което трябва да се направи е такива кучета да пъдат прибирани и умъртвявани. Ако толкова ви е грижа за кучетата преберете ги у вас, грижете се за тях, плащайте им данъците и ги извеждайте навън вързани. Ако това се спазва няма да има домашни кучета пуснати свободно из улиците нито стресирани дечица.

Аз също!
Е нали кучето си има собственик? Как да го прибера? hahaha
Вие съвсем се ошашкахте....

Кат мислиш за собственото си дете какво правиш по въпроса? Плюнки ,плюнки ,плюнки.....

# 574
  • София
Добре, ще обясня подробно, че да разбереш Simple Smile
Когато едно домашно куче е пуснато свободно без каишка навън може да бъде хванато, упоено и закарано в приют. Там може да постои няколко дни. Ако собственика му си плати глобата и си го прибере - ок, ако не - едно куче по-малко. Има ли въпроси?

# 575
Когато едно домашно куче е пуснато свободно без каишка навън може да бъде хванато, упоено и закарано в приют. Там може да постои няколко дни. Ако собственика му си плати глобата и си го прибере - ок, ако не - едно куче по-малко. Има ли въпроси?
Само не ми стана ясно кой ще хване кучето?

# 576
Нещо не разбирам за какво продължавате да говорите тези неща........Ако искате да си разтягате локуми -давайте,но нали целта на темата не е това?Уж.

# 577
Искате нещо смислено, окей, дано ви се види смислено.
            Не кучето е виновно, а собственика му, и никакви локуми не се разтягат, защото "кучелюбците" също имат деца, и също за загрижени, за това подобни неща да не се случват, защото са ужасни. Вие май не разбирате, към какво трябва да бъдат насочени усилията на всички. Предложете нещо смислено, а не само както казват някои само плюнки, плюнки, плюнки. А предложеният закон от "кучелюбците" е против Жестокостта, защото когато един Човек посегне на Животно, по същият начин може да посегне и на Дете,/ на Човек/.
           Така смислено ли вие? Или просто, локумите са само от ваша страна.

# 578
  • София
Нещо не разбирам за какво продължавате да говорите тези неща........Ако искате да си разтягате локуми -давайте,но нали целта на темата не е това?Уж.
Защо ли? Защото повечето имаме деца и се СТРАХУВАМЕ за тях. Защото от малко трепериш над него и се мъчиш да го опазиш от лоши хора и от всичко в градската джунгла. Но освен това се оказва, че и от бездобни и домашни кучета трябва някак да го опазиш. Идва момвнт, в който детето ти се прибира само от училище, теб те няма и умираш от ужас да не попадне на кварталната глутница.  Ти си го научила да се оглежда, като пресича, да не говори с непознати, но как ще го научиш да избяга от кучетата??? А какво остава, ако вече го е нападало куче??? Пишем тук, защото имаме нужда да кажем страховете си. За съжаление това не се чува от никой от тези, за които сме гласували. Защото на управляващите е по-лесно и по-изгодно да бъдат защитени кучетата, а не хората. Защото за убийство на куче ще гледат да съберат постъпления от глоби, а за нахапан човек трябва да плаща общината. А никой от управляващите не иска това.

# 579
Само не ми стана ясно кой ще хване кучето?

Е,чак да го хващат и упояват може и да се избегне,но ако тръшнат една солидна глоба ,която ако не си платиш да те съдят И пари ще се съберат доста и ще се замислят преди да си пуснаткучето на полянката
Ако някой иска да тича кучето му да го води на полето или в двора си

# 580
Оф, хубави мисли имат някои, но забравят, че не живеем в Америка, а в Булгаристан.
Там има специална зоо полиция, която се грижи за животните. Следователно и за хората.
Но просто там ЧОВЕКЪТ е най-важното. Не парите.
В България трябва много строг закон, люти глоби и поне по 5 години затвор за ония идиоти, които използват кучетата си, за да си набавят капчиците жизненоважно самочувствие. Понеже като си отворят устите излизат само нечленоразделни звуци.
Както аз мога всеки път да си връзвам кучето, да го водя на къс повод, въпреки, че ми къса ръцете и да му слагам наморник, въпреки че не му е много комфортно, така могат и всички.
Да де, ама някои се мислят за повече от Господ в нашата прекрасна територия. Crossing Arms

# 581
Защо ли? Защото повечето имаме деца и се СТРАХУВАМЕ за тях. Защото от малко трепериш над него и се мъчиш да го опазиш от лоши хора и от всичко в градската джунгла. Но освен това се оказва, че и от бездобни и домашни кучета трябва някак да го опазиш. Идва момвнт, в който детето ти се прибира само от училище, теб те няма и умираш от ужас да не попадне на кварталната глутница.  Ти си го научила да се оглежда, като пресича, да не говори с непознати, но как ще го научиш да избяга от кучетата??? А какво остава, ако вече го е нападало куче??? Пишем тук, защото имаме нужда да кажем страховете си. За съжаление това не се чува от никой от тези, за които сме гласували. Защото на управляващите е по-лесно и по-изгодно да бъдат защитени кучетата, а не хората. Защото за убийство на куче ще гледат да съберат постъпления от глоби, а за нахапан човек трябва да плаща общината. А никой от управляващите не иска това.
И аз имам дете.
Ти май не четеш изобщо какво се пише .
Като имате нужда да изказвает страховете си :давайте .резултат,обаче,не искайте да има.
Бездействието също води до последствия,нали знаеш.........

# 582
Оф, хубави мисли имат някои, но забравят, ....

Смарти, лошото е, че хората като теб се броят на пръсти.
Лошото е и това, че всички си траят докато не са пряко засегнати.
Вчера, една кака на моите години, си остави кучето пред вратата на магазина (боксер, доста едричък, оборудван с нашийник с шипове). Една от продавачките я помоли да не оставя кучето свободно, а да го завърже за някое дърво, защото така притеснява влизащите и излизащите от магазина. Собственичката обясни, че кучето е много добро и няма да нападне никого. Момичето настоя въпреки това да го махне от стъпалата на магазина. В нейна подкрепа се обадихме и някои от пазаруващите. Не ми се разказва как реагира собственичката. Такава простотия отдавна не бях срещала.

# 583
Много си беше добре по Живково време - нямаше проблеми с кучетата  Mr. Green
Закона беше прост и ясен - всяко нерегистрирано куче подлежеше на умъртвяване. Също и всяко тичащо свободно се считаше за безстопанствено и беше умъртвявано. Жалко, че вече не се действа така - да видим дали стопанина с ротвайлера щеше да го пуска без повод и намордник !!!

# 584
Ами то и инвалиди по негово време не се виждаха по улиците.Хайде да не газим в тези води Stop

Общи условия

Активация на акаунт