Помощ! Агресивни бездомни кучета.

• 47 517
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Stuck in a moment

Просто аз за себе си знам какво ще направя ако куче нападне детето ми, и така ще го направя, че никой няма да разбере  Mr. Green Отказала съм се да се боря с вятърни мелници и ще си действам тихо и подмолно -това е начина в нашата мила държава, в която живота на куче струва повече от живота на дете.

Да, това се получава на практика. Просто като отговорните органи не си вършат работата и една огромна част "стопани" на кучета са безотговорни та чак нагли, хората явно са принудени така да действат.
И е скандално да се говори, че нямало кучета агресивни към деца. След последните потресаващи случаи на дете , което почина от глутница и сега и бебе, което нищо не е направило и е било в ръцете на майка си. Защото много пъти съм го чела това като довод.

# 601
Каквото и да говорим причината за всичко което се случва е в нас, в хората.
Бездомните кучета се появиха в София около 90-93. Появата им почти съвпадна с избухването на демокрацията и заминаването на виетнамците. Собствениците заминаха зад океана и оставиха животинките по роднини и приятели. Някои от тях просто ги пуснаха навън. В онези години Западният парк се напълни с породисти бездомници, които постепенно изчезнаха и на тяхно място дойде поколението, плод на "свободната любов".
Нароиха се и всякакви сдружения и сдруженийца, които получават пари за да се грижат за тези нещастни животни. Като всяко подобно начинание, в което се дават едни пари за нещо, и това се изроди получавайки чисто наш, български образ.
Активистите хранещи бездомните животни със сурови кокали и помия, получават пари за суха храна, но както е известно на всички, тя е доста по-скъпа от бракувания хляб и мазнината от гриловете, които получават обикновено от услужливи продавачки.

Колкото до агресивните домашни кучета (знам, че е утопия), просто трябва да има категоричен закон - куче, което напада човек се ефтаназира незабавно, а собственикът му отнася солена глоба. Куче, което се разхожда свободно, извън определените за това места, се прибира в кучкарник и се връща на собственика само след заплащане на солидна глоба. При втори случай, просто не се връща на безотговорния си "родител".

# 602
Каквото и да говорим причината за всичко което се случва е в нас, в хората.
Бездомните кучета се появиха в София около 90-93. Появата им почти съвпадна с избухването на демокрацията и заминаването на виетнамците. Собствениците заминаха зад океана и оставиха животинките по роднини и приятели. Някои от тях просто ги пуснаха навън. В онези години Западният парк се напълни с породисти бездомници, които постепенно изчезнаха и на тяхно място дойде поколението, плод на "свободната любов".
Нароиха се и всякакви сдружения и сдруженийца, които получават пари за да се грижат за тези нещастни животни. Като всяко подобно начинание, в което се дават едни пари за нещо, и това се изроди получавайки чисто наш, български образ.
Активистите хранещи бездомните животни със сурови кокали и помия, получават пари за суха храна, но както е известно на всички, тя е доста по-скъпа от бракувания хляб и мазнината от гриловете, които получават обикновено от услужливи продавачки.

Колкото до агресивните домашни кучета (знам, че е утопия), просто трябва да има категоричен закон - куче, което напада човек се ефтаназира незабавно, а собственикът му отнася солена глоба. Куче, което се разхожда свободно, извън определените за това места, се прибира в кучкарник и се връща на собственика само след заплащане на солидна глоба. При втори случай, просто не се връща на безотговорния си "родител".
Съгласна почти с всичко ,Бабче .  bouquet
Само да уточня ,че не е задължително хранещите да получават пари за това .А и бабето от съседния вход,което хвърля хранителни остатъци от балкона си на пътеката,където минаваме ,трудно може да се нарече .....активист. Глупак-да .

# 603
Китана, може и да не са всички, но аз си имам ежедневен нагледен пример на такава защитничка. Повярвай тя не е единствена.

# 604
  • София

100% ЗА тези мерки!

# 605
Китана, може и да не са всички, но аз си имам ежедневен нагледен пример на такава защитничка. Повярвай тя не е единствена.
Знам,че ги има,знам,че и твоя нагледен пример не е единствен.Казвам ,че другите са много,много повече.
И аз не ги разбирам тези хора .По какъв начин ще помогнеш на бездомника,като му подхвърлиш храна ? То може и в кофата да си я намери . Ако можеш-лекувай,снимай,пусни обява за осиновяване...но да се биеш в гърдите ,че помагаш като реално нищо не си направил....

# 606
И според теб, Китана, какво трябва да се направи?  Wink
Да се построят 10-20 супер лукс приюти, с парите от бюджета естествено, който е доста опърпан и за да се заделят тези няколко милиона, ще трябва да се орежат средствата от някъде другаде - и със сигурност няма да е от депутатски заплати  Mr. Green Хранят се с пари от бюджета /а няма пари за децата в детските градини/, отглеждат се там няколко години докато умрат и после се погребват/пак пари/? Та да се поставят кучешките нужди на преден план, на фона на толкова други по-належащи нужди / за болни, сираци и т.н/, да се настанят там всички няколко стотин хиляди вълчеподобни космати развъдници на бълхи и после - какво следва? Проблема се решава завинаги ли?!  Mr. Green

# 607
Питаш какво да се направи и после почваш да нареждаш.Въпрос ли задаваш или...?Аз още на миналите страници споменах какво може да се направи и периодично си затърквам чуканчетата на пръстите в клавиатурата пак по същия въпрос,ама кой да чете.....

# 608
Ами ясно е, че това с приютите няма да стане, поне не в този живот и не в тази държава - пари -НЯМА! Докато няма средства за лекарства за онкоболни, за нови детски градини, за по-високи пенсии... е просто престъпление да се заделят средства за издръжка на кучета! И аз съм ЗА приюти, ама няма как да стане. Евтаназия и това е! Единствено възможно решение. Вариантите са това:
-приюти- утопия
-евтаназия - жестоко, но ефикасно и евтино
-запазване на ситуацията в момента, което е престъпление спрямо децата ни

# 609
Ами ясно е, че това с приютите няма да стане, поне не в този живот и не в тази държава - пари -НЯМА! Докато няма средства за лекарства за онкоболни, за нови детски градини, за по-високи пенсии... е просто престъпление да се заделят средства за издръжка на кучета! И аз съм ЗА приюти, ама няма как да стане. Евтаназия и това е! Единствено възможно решение. Вариантите са това:
-приюти- утопия
ooooh!
Какви приюти бе,жена ? Колко приюта смяташ,че трябва да се направят ,за да могат да поемат всичко,което се ражда и изхвърля?? За евтаназията-същия въпрос!

# 610
За Китана е по-лесно да се изкаже, щото чукча писател, чукча не читател.

# 611
-приюти- утопия
ooooh!
Какви приюти бе,жена ? Колко приюта смяташ,че трябва да се направят ,за да могат да поемат всичко,което се ражда и изхвърля?? За евтаназията-същия въпрос!
Ами точно това се опитвам да кажа, но явно не усети сарказма ми  Wink - приюти няма да има, поне не достатъчно. И по улицата не ги искаме - ами айде ти ми кажи къде да ги наврем? Евтаназията - като не става, няколко ловни дружинки ще свършат работа.
Прочетох предложенията ти за промяна в закона, ОБАЧЕ - кой ще контролира? Всичко е много хубаво на теория, ама нали знаеш че при българите докато не опре ножа до кокала, нищо не се задейства. И сега има много правила и закони, ама кой ти ги спазва?! Те не отиват /собствениците/ да си платят 20-те лв данък, че ще идат на дресировки да го водят  ooooh! - никога няма да стане.
Само реална заплаха, че ще отнемат скъпоценното животно може да ги принуди!
Оф, собствениците на кучета.... ooooh! - зародиша на всички проблеми!

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 17:15 от E.L.

# 612
-приюти- утопия
ooooh!
Ами точно това се опитвам да кажа, но явно не усети сарказма ми  Wink - приюти няма да има, поне не достатъчно. И по улицата не ги искаме - ами айде ти ми кажи къде да ги наврем?
Грешиш още във въпроса си .Кое да навираме къде ? Нали изхвърлянето и поколенията ще продължават... Какъв сарказъм при теб? Ти сериозно мислиш,че като избиеш всичко на четири крака и с въпроса ще се приключи.....И после сама признаваш,че няма да стане.... newsm78
И после отново обръщаш палачинката....... ooooh! ooooh!

# 613
-приюти- утопия
ooooh!
Ами точно това се опитвам да кажа, но явно не усети сарказма ми  Wink - приюти няма да има, поне не достатъчно. И по улицата не ги искаме - ами айде ти ми кажи къде да ги наврем? Евтаназията - като не става, няколко ловни дружинки ще свършат работа.
Прочетох предложенията ти за промяна в закона, ОБАЧЕ - кой ще контролира? Всичко е много хубаво на теория, ама нали знаеш че при българите докато не опре ножа до кокала, нищо не се задейства. И сега има много правила и закони, ама кой ти ги спазва?! Те не отиват /собствениците/ да си платят 20-те лв данък, че ще идат на дресировки да го водят  ooooh! - никога няма да стане.
Само реална заплаха, че ще отнемат скъпоценното животно може да ги принуди!
Оф, собствениците на кучета.... ooooh! - зародиша на всички проблеми!

Позволи ми да те поправя : безотговорните собственици на кучета!
Както каза : като опре ножа да кокала .И когато обществото си мръдне задника и почне да действа.

# 614
Ми и аз искам да се елеминират кучетата, на мига, но също и собствениците им, защото те продуцират отново и отново бездомни, агресивни, болни и т.н. животни....
Кажи ми, че се шегуваш Shocked

Хора, вие осъзнавате ли какво сте написали? ooooh!

Джизи, съгласна съм с теб Peace

Общи условия

Активация на акаунт