Машина за хляб-29 част

• 47 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички  Peace Вече съм в БГ и пак ще съм на линия.  Не съм ви чела и пропуснах много.
Само да кажа че взимах машинка със себе и пекох хляб при мама, но какви провали имах не е истина  ooooh! .  Любимата ми питка на Макс-мама и хамбургери на Лабрекс, в които съм била най сигурна като ги правих, на нищо не приличаха  Thinking .  Предполагам, че там е друго кисело мляко, но най вече не можех да се оправя с мая  #Cussing out . Едно кубче там 50гр, а пише че е за 1 кг брашно  Shocked .  Хляба някак си го правих, но много се трошеше.   

Tristia радвам се да те ''видя'' тука  Grinning .
Аленушка кажи слънце не ти ли правиха проблеми във влака за машината.
Че след около месец ще изпращам майка у дома, подарявам и моята стара машина за хляб и на приятелката поръчах от Амазон една машина, та се чудя дали няма да и направят проблем във влака.

# 661
Альонкаааа  Party изобщо не знаех, че се подвизаваш тук. Сега вече не трябва да имаме проблеми с руските хлябове май  Laughing
Макар че, аз да се оплача, отново се оказах голяма "късметлийка". В магазина дето уж имало ръжено брашно, за мен нямаше. Явно е свършило, защото разнообразието иначе беше голямо - ленено, сусамено, орехово и изобщо каквото си искате, само не и ръжено  Sad
Преди малко пуснах машината с извита пластина. След 3 часа ще докладвам има ли смисъл от цялата работа.

# 662
  • София
Аз най сетне се реших да си купя такава машинка, и само като прочетох последните две страници се зачудих каква машина да взема, от Мюлинекс 2000 нещо за пластини си говорите, а точно той е на промоция сега  #Cussing out, гледах другите са по обикновено марки и много по евтини...леле в какъв размисъл ме хвърлихте  Thinking Ако някъде сте обсъждали машините си дайте да прочета.  Praynig

Това го обсъждахме няколко пъти,аз също съм питала просто наблюдението е че М 2000 дава повече дефекти,може партидата да е била такава,а и всичко си е до късмет.Вижте и в ТСМ-а доста хора ползват машинки и от там.Все пак всеки си гледа и парите и т.н.

# 663
Аз съм с мулинекс 5000,и съм много доволна за сега .Хляба го пече перфектно нямам оплаквания.
Ето едни стари снимки:

# 664
гледам,че не само аз съм в чуденка за покупката на машина Laughing

до сега бяпх само в дилема-Мулинекс,ама дали една или две бъркалки,ама като чета тука за дефекти ензнам вече.......
Thinking

тогава няма значение марката-интересува ме има ли някаква конкретна разлика при нещата,приготвени в машина с една или с две бъркалки Peace

на някой може и да са му смешни тези въпрси,ама мене ме вълнуват,защото си има разлика в това да дадеш 150 или 290 лева........

# 665
  • София
nahodkata,

Конкретната разлика е в големината (теглото) на готовия продукт - при една бъркалка е до 1 кг., а при две е от 1,250 до 1,600 кг. При голямата машинка можеш да месиш теста за големи козунаци и погачи.

Другата разлика е формата на хляба - при една бъркалка хлябът става с малка основа и по-голяма височина, а при машините с две хлябът има по-привична форма - като селски самун.

# 666
гледам,че не само аз съм в чуденка за покупката на машина Laughing

до сега бяпх само в дилема-Мулинекс,ама дали една или две бъркалки,ама като чета тука за дефекти ензнам вече.......
Thinking

тогава няма значение марката-интересува ме има ли някаква конкретна разлика при нещата,приготвени в машина с една или с две бъркалки Peace

на някой може и да са му смешни тези въпрси,ама мене ме вълнуват,защото си има разлика в това да дадеш 150 или 290 лева........

абе може да си направиш и сама извода - в голямото може да печеш и малко,докато
в малкото ......?????
прецени какво количество хляб консумирате в къщи и оттам изходи. ако ядете малко действително няма смисъл да се хвърляш на голямото.ако мислиш да правиш питки и козунаци
ще е по-добре голямата машина.
бих те посъветвал да погледнеш хубаво как се затваря капака на машината. не трябва да има луфтове и да е изкривен. за себе си съм стигнал до извода, че е по-добре да е с малко прозорче
капака. ориентирай се към една мощност  700-800 W .
трябва да знаеш,че и най-скъпата машина  може да не се справи с някоя обикновена рецепта.

# 667
наред с техномаркет и технополис може да хвърлите едно око и на :
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=ДОМАКИНСКИ%20УРЕДИ
поне изборът на марки ще ви се обогати.

# 668
Момичета, не се чудете моля....Взимайте си машинки с 2 бъркалки. Като гледам разликата в цените не е кой знае каква - имайки предвид ползите и времето на ползване на уреда. А и благодарение на темата тук бързо ще задобрявате и тогава ще поискате да направите и нещо по-така голямо, ще поискат близки и роднини да им занесете нещо и пак по-голямото ще е по-желано, така че - не бъдете минималисти, бъдете максималисти.....

А и още нещо....Лично за мен за ми проблем малките рецепти, с по-малко продукти. Една позната имала хлебопекарна с 1 бъркалка. Била подарък. Почти не я ползвала. Дори не знаела,че аз също имам хлебопекарна. Сега иска да я науча как да прави козунак и хляб в нея. Затова молбата ми е към всички, които имат машинки с 1 бъркалка - споделете рецептата, по която правите козунака. И за хляб с яйце, мляко и пр. - т.е. по-обогатен. Ако някой е месил и тесто за питка - пак да спозели...Въобще очаквам рецепти - изпитани - за машинка с 1 бъркалка.....Благодаря ви предварително!

# 669
  • Разград
Маме,рецептите,които аз съм пускала са за тесто,което спокойно се меси в машинка с една бъркалка,моята е такава.

# 670
Маме,рецептите,които аз съм пускала са за тесто,което спокойно се меси в машинка с една бъркалка,моята е такава.

А събрани ли са някъде на едно място? Имаш ли любими? Или да си ги пускала в рецептите за машина за хляб? Козунака ти за 1 бъркалка ли е?

п.п. И защо си с 1 бъркалка, Макс? Да си поправиш грешката...Бива ли талант като твоя да се праОсва само с 1 бъркалка.......

# 671
  • Разград

А събрани ли са някъде на едно място? Имаш ли любими? Или да си ги пускала в рецептите за машина за хляб? Козунака ти за 1 бъркалка ли е?

п.п. И защо си с 1 бъркалка, Макс? Да си поправиш грешката...Бива ли талант като твоя да се праОсва само с 1 бъркалка.......

Нямам си любими.
В темата с рецептите са.Козунакът също става.
Много трудно се хапват у нас тестени изделия.Не съм правила нищо от четири дена и има няколко филийки хляб.Та,затова ни е напълно достатъчна машинката с една бъркалка.
 Hug  bouquet

# 672
  • Варна
Мама Цоцоланка рецептата с айрана става перфектен почти 1кг-ов хляб в машина с 1 бъркалка  Peace.

По въпроса за Мулинекс 2000 - бях много притеснена в понеделник като разбрах, че са злополучни. Моята е такава и за сега пече перфектно(слава Богу) и горната кора е с много малка разлика като цвят от страничните. Явно наистина си е до партида. Пека на програмата за най-препечено, но мисля следващия път да пробвам на средно.

# 673
момичета,много ви благодаря,обяснихте ми много изчерпателно и напълно достъпно  bouquet Hug

вкъщи много се тачат месените вкусотии,така че наистина ще ми е добре с 2 бъркалки,защото аз вече останах без моите две направо Laughing

сигурно ще има да я оглеждам 100 пъти преди да купя,защо  онзи ден в Метро гледах една Ронсон с 2 бъркалки за 120 лева ,ама малко и се мърдаше капака,нестабилен ми се видя Laughing

още веднъж благодаря и скоро ще се включа в темата в готова продукция Peace

.........хм,този го намерих в денси сайта,добра цена 2 бъркалки,ама нищо не ми говори марката newsm78

http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=ДОi … roduct_id=1114943

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 22:06 от nahodkata

# 674
  • София
nahodkata , имам същата, само че на моята пише Бифинет и струваше 80лв. Идеална е, има си всичко което трябва.

Общи условия

Активация на акаунт