Машина за хляб-29 част

• 47 492
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Скъпи приятели на 25.03.2010 година нашата тема става на 5 годинки.
Ето това е първия пост, с който се открива първата част на темата.

Вчера гледах каталозите на Метро за периода 24.03 - 6.04 . Пуснали са машина за хляб под името "Хлебопекарна" (каталог за нехранителни продукти, стр. 3, долу в ляво). Ето и листа от каталога :

http://www.metro.bg/mm/5072/power-pack_07nf_3.jpg

Понеже на се вижда добре, пиша по спомени:

530 (или 560) Вата
Капацитет 1 кг.
незалепвашо покритие на контейнера
отложен старт
4 програми
рецепти за 48 вида хляб и тесто

И разбира се цената - 48 лева с ДДС-то.

Да не кажете после, че не мисля за вас.

Може би преди това е имало и други теми за хлебопекарните, но по една или друга причина този пост на Рая поставя началото на поредицата от части, в които всеки един от нас сте стремеше да научи нещо или пък да сподели опитът си.

За съжаление влезнах в профила на Рая и констатирах, че тя не пише от година и нещо. Исках да я помоля тя да напише поздравлението за рожденния ден на нашата тема.

Нямам представа, какво е за вас тази тема, но тук аз научих много и придобих добър опит в работата с тестените изделия.

Знаете ли ... харесва ми, че във всеки един момент някой се отзовава и ако не може да помогне поне застава до теб и те окуражава да опиташ и да не се притесняваш.

Свидетели сме на изключително много добри опити (и няма как българката е всепризната майсторка на хлябовете) и на много разочарования (Божеее и машини през прозореца даже щяха да се изхвърлят). Свидетели сме на много усмивки и гордост от помоща на машинките ни.

И сега като затворя очи си представям визуално, как отнякъде идва Pina и на бърза ръка ти посочва грешките, представям си мама Цоцолана, която вечно се  нейните цък, цък и пак цък (демек да отворим снимките) ни омайваше с апетитни красоти, виждам как Мах Мама веднага се отзовава на всеки въпрос, усещам аромата на козунака на Тандури, разчитам на бързите и точни съвети на Полина, радвам се ураганната способност на Стихийно бедствие да ме увлече в експерименти, амбицирам се от желанието на Каприз да ни разкаже повече и почвам и аз да търся и да чета, унасям се в сладките приказки с баба Станислава, ами за комшията Ердинч - него вече всички го очакват с нетърпение да разкаже нещо ново за нечувати тестени вкусотии и екзотични подправки и т.н. и т.н ... няма да мога да спомена всички ... много сте...наистина много сте. И дай Боже да ставаме все повече и все повече.

Ние сме и млади и стари (май аз съм най-стария), но тук като, че ли това няма никакво значение, защото възрастовата разлика се претопява и всички се увличаме в един страхотен и приятен разговор.

Учихме се да правим хлябове, козунаци, пеехме дори песни, радвахме се заедно, ядосвахме се заедно и може би затова на повечето от нас това ни е любимата тема.

Нека благодарим преди всичко на форумите на БГ МАМА затова, че ни дават възможност да се срещнем тук. На модераторите затова, че ни осигуряват спокойна и творческа обстановка. Но да не забравим да благодарим и на себе си, защото без нас тази тема няма да я има.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
НА НАШАТА ТЕМА !

След сто години пак така да се съберем пък да си побъбрим, пък защо не и да изпечем един вкусен, ароматен и нежен хляб по рецептите на баба (що пък не и на дядо).

Хайде сега ... усмихнете се и нека прекрасния ден на Благовещението да бъде и още един малък празник за това, което ние сами сме сътворили.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 00:39 от дядо хаджия

# 676
  • тъгата в мен
Много хубави думи,дядо Хаджия!Стана ми топло,хрупкаво  и дъхаво като тайно отчупеното  крайче на селски хляб.За който си чакал поне 1 час пред фурната и докато подскачаш на куц крак към къщи,чупиш ли чупиш от самуна....
Благодаря на всички за чудесните рецепти и съвети .
Да ни бухват хлябовете и да има кой да ги яде!

# 677
Хаджи, благодаря ти за усмивката, с която ще си легна след малко!!!!!! Стопли сърцето ми с милите думи!!!!!! Да те прегърне Хаджийката много пъти от наше име! А моля и г-жа Ердинч да прегърне г-н Ердинч........

Ти имаше идея да се видим и да се съберем някъде - всички, които сме с два крака и две ръце в брашното......Аз съм за - въпреки,че не се знае дали ще дойда, имам нещо предид обаче.....Имам един имейл на един господин от фирма Панино. Бях говорила преди 1-2 години с него и тогава усетих,че при подходяща оферта Панино може да спонсорира едно събиране на любители на тестените вкусотии. За тях това ще е реклама, за нас - невероятно изживяване. Ако се наемеш - давам имейла.

Честита годишнина на темата! Мнооооого ми е приятно в тази тема!!!!!!Както и в темата за питките! Наистина научихме много и смея да твърдя,че нашите семейства са щастливци с нас, защото никой не е по-голям от хляба. А в нашите къщи хляба е домашен и вкусен, защото всеки един от нас е сложил най-важната подправка в него - пълни шепи любов!

Искам да благодаря на всички ви,че сме от един отбор!!!!!Благодарности и да побелеем с тези теми!!!!!!!

Hug Hug Hug Hug Hug

# 678
Аз съм в темата само от няколко дена, но те са достатъчни, за да знам, че тук са най-топлите хора в БГ-мама  Hug Прегръщам ви и благодаря за всичко!
Утре ще показвам какво направих с експеримента наречен ремонт на Мулинекс 2000  Laughing Сега просто усещам, че не е моментът.

# 679
.........хм,този го намерих в денси сайта,добра цена 2 бъркалки,ама нищо не ми говори марката newsm78

http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=ДОМАКИНСКИ%20УРЕДИ&cat=АВТОМАТ%20ЗА%20ХЛЯБ&product_id=1114943
моята е такава
марката е немска.

# 680
  • София , Монтана
Здравейте момичета,аз не чета темата и нямам време ,но ще ви помоля да ми кажете дали сте доволни от тази хлебопекарна на Мулинекс : http://www.laredoute.fr/product.aspx?productid=324149500&doc … 1&Mode=Update и някои има ли инструкции на БГ за нея. Много ще съм ви благодарна .

# 681
Пак се промъквам по късна доба (то си е нормално за мен Wink ) , но идвам тъкмо на време за прекрасния юбилей на темата  Hug

Ето така се чувствам тук ,

като у дома си и няма начин да е инак , защото у дома е там , където ухае на топъл хляб и са събрани хората , които обичаш  newsm51

Наздраве!

# 682
  • DE
Аз, като таен, потаен и скрит под капак редовен читател на тази тема, честитя сърдечно
5 годишния юбилей.

# 683
http://www.bestpc.lv/images/OW5000.jpg - тази си взех не съм я пробвала още
Чесит Юбилей Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 684
  • София
И от мен ,мили дами и господа,честит празник!  bouquet
Преди четири години тази тема ме запали и си закупих хлебопекарната.От тогава та до днес моето семейство купешки хляб не яде.Толкова е хубаво,когато вкъщи мирише на топъл хляб или козунак.
Хиляди благодарности на всички,които са помагали и помагат!За мен правенето на хляб не е просто да сложиш продуктите и готово....то е страст,то е любов,то е живот.

И да ви покажа генералната ми репетиция за празниците от вчера:
http://valenceto.snimka.bg/family/moeto-kulinarno-carstvo.63251.17939847

# 685
Честит празник за всички и честита годишнина на темичката.

Присъединявам се към хубавите и мили думи на дядо Хаджи,сврачето,мама Цоци,капри,Валенцето...
Благодаря на всички,че ви има. newsm51
Не съм си и мечтала,че ще правя хляб,питки,козунаци.С вас в домът ми стана вкусно,ароматно и красиво.
Мерси за вниманието,отзивчивостта,куража и рецептите.
Хубав празник и да е сладко в душите ви.
За всички вас с уважение

# 686
    ДОБРО УТРО,МИЛИ ХОРА[/b
     Един ден-отчаяна от неуспешните хлябове-влязох в темата.Посрешнахте ме с хляб и сол.БЛАГОДАРЯ ВИ!
     Дядо Хаджия,сега няма да си мерим внучетата-кой е голям,кой е малък.Пред хляба всички сме равни.
    Да сте живи и здрави всички!
    Искам да спомена имена,но ме е страх да не обидя някой.

Ч Е С Т И Т   ю Б И Л Е Й!

# 687
Исках да напиша, че никой не е по- голям от хляба! , ама Мамето ме изпреварила!  Simple Smile
Благодаря, Дядо Хаджия, за милите спомени, които ми донесе!
Аз бях отдавна тук, но гледам още ме помнят!  Laughing  Бях в отбора с Кати (кърли сю), която също вече не пише, Асялейн, Валенцето, Мариета, Мамето...., после дойде и Дядо Хаджия... и аз 100% някого пропускам.
Не бях и чувала за машина за хляб, тази тема ме запали. Купих си машина, с което наруших баланса на семейния бюджет, наруших си първата в живота успешна диета... и стана еднааа.....   за която никога няма да съжалявам!   Hug

# 688
Честит Юбилей на хубавата тема, продължавйте да давате съвети, полезни сте много на всички ни   bouquet

Днес и моето детенце има рожден ден, става на 4  Wink

# 689
  • София
Честита ни годишнина! Благодаря на всички, които сте тука и поддържате чудесния дух на разбирателство и взаимопомощ!  Hug

Аз съм вианги ЗА среща с вас!  Grinning

Алиента, да ти е живо и здраво детенцето и давай питата насам, която си спретнала.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт