Машина за хляб-29 част

  • 47 527
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
  • Мнения: 7 936
Наистина си бил на конци козунака ама аз нали съм блейка  Crazy Досега се тъпках с него обче ми се ще да е още по-сладък. Как да докарам съотношението на захар + течен подсладител. 150 гр. захар се слага  newsm78

# 241
  • София
  • Мнения: 863
Имам въпросче към всички с Мулинекс 5000 - каква коричка прави вашата машинка? По назад из темите бях чела, че на много момичета им прегаря кората. Моята е точно обратно - не прави коричка и това е! Днес дори увеличих печенето с 10 минути - същата работа Sad А пък ние така обичаме хляб с хубава препечена коричка... Идеи откъде идва проблемът?

# 242
  • София
  • Мнения: 8 506
Имам въпросче към всички с Мулинекс 5000 - каква коричка прави вашата машинка? По назад из темите бях чела, че на много момичета им прегаря кората. Моята е точно обратно - не прави коричка и това е! Днес дори увеличих печенето с 10 минути - същата работа Sad А пък ние така обичаме хляб с хубава препечена коричка... Идеи откъде идва проблемът?

А регулираш ли силата на температурата на печене (или както е популярно за тези машинки цветът на кората).

# 243
  • София
  • Мнения: 863
Регулирам я, и на най-тъмна коричка пак ми остава почти бяла кората newsm78

# 244
  • София
  • Мнения: 8 506
Регулирам я, и на най-тъмна коричка пак ми остава почти бяла кората newsm78

Ама отвсякъде или само отгоре.

# 245
  • Мнения: 3 453


Специално за тутманика и повечето втасващи изделия на мен корите са ми мазани обилно с мазнина. Пускам фурната само отдолу на 50о и тавата ми е на най-възможното горно ниво. После я вадя да я мажа и веднага свалям решетката на второто ниво отдолу нагоре и пускам фурната да загрее до нужната температура за печене (пак само отдолу). И понеже винаги мажа с ръка до сега не съм усетил да има коричка.
  Дядо Хаджия, моята фурна само отдолу няма.Има отдолу с топъл въздух.Притеснявам се че като е с топъл въздух ще изсъхне.Ще опитам следващият път, дано не стане фал с тоя топъл въздух.

# 246
  • София
  • Мнения: 863
Регулирам я, и на най-тъмна коричка пак ми остава почти бяла кората newsm78

Ама отвсякъде или само отгоре.

Отдолу се изпича добре, само отгоре не ще.

# 247
  • София
  • Мнения: 8 506
Регулирам я, и на най-тъмна коричка пак ми остава почти бяла кората newsm78

Ама отвсякъде или само отгоре.

Отдолу се изпича добре, само отгоре не ще.

И при мен се получава този дефект когато тестото ми е над контейнера.

  Дядо Хаджия, моята фурна само отдолу няма.Има отдолу с топъл въздух.Притеснявам се че като е с топъл въздух ще изсъхне.Ще опитам следващият път, дано не стане фал с тоя топъл въздух.

Вярно е, че всяка фурна е различна (дори от една и съща марка и един и същи модел). Може би трябва да пробваш да зажрееш хубаво фурната и да я изключиш после.

Обръщам ти внимание, че при мен тестата са много мазни и това не позволява да изсъхне бързо тестото.

# 248
  • Мнения: 7 779
Имам въпросче към всички с Мулинекс 5000 - каква коричка прави вашата машинка? По назад из темите бях чела, че на много момичета им прегаря кората. Моята е точно обратно - не прави коричка и това е! Днес дори увеличих печенето с 10 минути - същата работа Sad А пък ние така обичаме хляб с хубава препечена коричка... Идеи откъде идва проблемът?
направи бартер с някой на който Мулинекса препича коричката ,а пък в същото време семейството му не обича да  е препечена newsm78

# 249
  • София
  • Мнения: 863
Правя дозата за 1 килограм и почти стига до ръба на контейнера. Но съм пробвала и с най-малката доза - същата работа! Дали ако го мажа с нещо отгоре, ще е по добре. Мечтая си дори за кора като на едновремешните селски хлябове, а моята става освен беличка и доооста тъничка.

# 250
  • Мнения: 3 453
  Дядо Хаджия, така и направих.Мазничко си беше, следващият път ще пробвам без торбата. Peace Дори в началото бях сложила купа с топла вода под решетката. Laughing

# 251
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Dani_Frango, до момента най-твърдата горна коричка, която съм успявала да направя е на царевичния ми хляб. За съжаление като няма реотан отгоре, е съвсем нормално да не се препича горната кора. Леко подобрение по отношение на цвета имам откак мажа отгоре с белтък и пускам 10-20 минути допълнително печене.

# 252
  • Мнения: 3 453
  Това с кората май много си зависи и от машината.Тия френските Еурека много силно пекат, особенно новата ми.Тя е и по-мощна де, та нормално.Одеве хляба излизаше от контейнера , пекох на средна кора че миналия път се оплаквах че на силно препичане на кората стана ужасно твърда.Днешният хляб на средна и го спрях 10мин преди края на програмата че пак много се изпече.Следващият път ще снимам. До сега на друга марка не съм пекла хляб, но тези определено пекат много добре.

# 253
  • Мнения: 151
Цитат
Регулирам я, и на най-тъмна коричка пак ми остава почти бяла кората
Сложи продуктите в контейнера и пусни машинката да замеси без мая/суха използвах/ след като брашното е усвоило 
течностите прибавяш неразтворената мая – определено  се променя цвета на хляба  Wink

# 254
  • Мнения: X
Dani_Frango,както казах и моята машинка е същата като твоята,но различните рецепти ми се получават различно,един път е с препечена кора,друг път -не е,а пека винаги на средна кора.Както и понякога става хляб с калпаче и твърда кора,друг път е с по-мека и тънка и е равен или къдрав.Този на Умбра,който показах по-горе за първи път допичах 10 мин,а обикновено изключвам машината 10 мин. по-рано.Т.е. всеки път резултата е различен откъм визия,важното е да става за ядене. Laughing
 

Общи условия

Активация на акаунт