Машина за хляб-29 част

• 47 443
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
По-различна е от другата, поместена в " Рецепти, прелитащи океана". Оформих едно руло и няколко кифлички и ги метнах да довтасат във фурната. Очаквайте включване със снимки! Mr. Green

# 331
  • София
Здравейте

някой от вас правил ли е хляб със сода не с мая в машина за хляб ако може и рецепта

Да. Но реептата не я помня - беше много отдавна.

# 332
Момичета за пръв път реших да правя ръжен хляб по рецептата на Фукла.Тестото ми беше много странно нещо като пластелин,не мажеше под бъркалките оформи се на топка,но машината много странно го месеше ,тестото си седеше в/у бъркалките а те си въртяха отдолу,затова аз и помагах.В момента остават към 50 мин. и изглежда така:

мисля че много малко втаса,нормално ли е за такъв хляб/750гр/Дали ще ядеме днес хляб newsm78

# 333

Тодоран много съжалявам, че при теб не се е получило. Може би наистина тестото е станало по-твърдо.

Е, нищо, де. Аз ще опитам отново. Мисля, че две неща са попречили на тестото да втаса - 1. станало е прекалено твърдо; 2. маята е била кофти партида (снощи месих и хляб с остатъка от същото пакетче, то също не втаса въобще; първоначално мислех, че е в повече ръженото брашно, но все повече си мисля, че проблемът е в маята).
Запалих се по козуначетата мъфини. Мммм   chef

offtopic
Tannita, страхотни неща намирам в блога ти. Благодаря, че споделяш! А за тортите ти ... нямам думи!

# 334
labrex, сигурно тази снимка от миналата година си спомняш. Тези са с парченце локум във всяко топче, правила съм ги и без нищо вътре. Козунаците ти са станали страхотни, много се радвам че си доволна от рецептата.

Tannita, точно тези мини кексчета и макси красотички съм видяла, само дето сега не открих снимката. Благодаря ти, наистина стават хубави козунаци по рецептата ти, харесвам си ги!  bouquet

petu6ka63, ето по тая  рецепта на Танита правя козунаци, рула и минитата, просто нея съм си записала, пък и количеството ме устройва. Малко има разлики от посочената от тебе, ще взема и нея да пробвам.

# 335
Момичета,аз май открих нов строителен материал в формата на тухла.
Тоя ръжен хляб не се получи както и подозирах,но не мога да проумея защо newsm78,какво ли сбърках ако имате идеи казваите.Хлябът е по рецептата на фукла за 750гр.,правих на програмата за пълнозърнест,не мажеше под бъркалките,с времетраене 3,37мин.
съставките са:
0,500гр брашно
1с.л олио
2к.л сол
2к.л захар
1п.суха мая
1с.л кориандър
ето го:

# 336
Свекър ми ми даде една машина за хляб купена преди 5 год. и не използвана  Laughing ( имал пари човека, купил ама кой да се занимава да пече хляб) Машината е ТСМ 750 вата за 1кг. хляб. И сега моя проблем - няма книжка с инструкции и рецепти  Sad Някъде има ли рецепти за тази фурна да си ги дръпна или са съвместими с рецептите от друга марка машина за хляб?  Confused

Аз да си повторя въпроса  Embarassed Има ли рецепти за ТСМ машина или мога да използвам рецептите от  друга марка?

# 337
  • София
Момичета,аз май открих нов строителен материал в формата на тухла.
Тоя ръжен хляб не се получи както и подозирах,но не мога да проумея защо newsm78,какво ли сбърках ако имате идеи казваите.Хлябът е по рецептата на фукла за 750гр.,правих на програмата за пълнозърнест,не мажеше под бъркалките,с времетраене 3,37мин.
съставките са:
0,500гр брашно
1с.л олио
2к.л сол
2к.л захар
1п.суха мая
1с.л кориандър
...

Извинете сбъркали сте - открили сте материал за бетон, той така се произвежда почти без никакви течности.  Laughing

Аз да си повторя въпроса  Embarassed Има ли рецепти за ТСМ машина или мога да използвам рецептите от  друга марка?

Може би ако напишете малко по-подробно за тази машина да открием нещо. Напишете например пълното и точното наименование на марката и модела и какви програми има.

Ако напишете пък и производителя май ще е още по-лесно да се ориентираме.
Пуснете всяка програма по отделно и посочете какво време за програмата показва дисплея.

# 338
  • Стара Загора
Ninia, няма проблем да ползваш рецептите за други машини.
Аз от петък съм с ремонтирана машина, пак са й сменили мотора, чак ме гледаше подозрително единия от служителите в магазина, все едно аз съм виновна.
УСпях да направя пълнозърнест хляб, с калпаче даже. Имам чувството, че по - добре меси сега машината.

# 339
Дядо хаджи,съжалявам при писането съм пропуснала водата 0,400мл но при зареждането на машината почнах с нея.

# 340
  • София
Дядо хаджи,съжалявам при писането съм пропуснала водата 0,400мл но при зареждането на машината почнах с нея.

Хайде сега уточнете ако обичате и вида на брашното, че да не гадая и там.

# 341
Аз няма да показвам жалките си творения, които похапвам в момента!На кифличките им се изгуби плетката и се обезформиха, рулото и то прилича по-скоро на сладка питка, отколкото на козунак Embarassed Стават за ядене и ще ги пробутам на родата, но не и за погледите на вещи кулинари... Blush
 И с това тесто се разминахме... smile3516

# 342

Може би ако напишете малко по-подробно за тази машина да открием нещо. Напишете например пълното и точното наименование на марката и модела и какви програми имаАко напишете пък и производителя май ще е още по-лесно да се ориентираме.
Пуснете всяка програма по отделно и посочете какво време за програмата показва дисплея.

Дядо На кутията пише Brotback-automat TCM Art. Nr. 64691. Има 8 програми.  Praynig

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 13:57 от Ninia

# 343

kapri_z правих козунака на прогрмата за Френски хляб. В рецептата пишеш че се прави на програма за 3,13 минути но при мен програмата за Френски хляб е 3,40 мин.

# 344
Аз няма да показвам жалките си творения, които похапвам в момента!На кифличките им се изгуби плетката и се обезформиха, рулото и то прилича по-скоро на сладка питка, отколкото на козунак Embarassed Стават за ядене и ще ги пробутам на родата, но не и за погледите на вещи кулинари... Blush
 И с това тесто се разминахме... smile3516
Петушке,Петушке,а кой ме окуражаваше преди при моите провали,не тъжи, spoko,то се е видяло че днес ще е каръшки ден за месене Wink.Ей на, и Дитсан и тя като мен едно паве отляла...    33uu
Май повлякох крак,ще взема да се  newsm43, че да няма  newsm66 newsm29.

Общи условия

Активация на акаунт