Машина за хляб-29 част

• 47 443
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Цитат
И сега моя проблем - няма книжка с инструкции и рецепти  На кутията пише Brotback-automat TCM Art. Nr. 64691. Има 8 програми.  
Заповядай   Тук  и   тук   само програмите  Peace
 Tchibo TCM 64691 Breadmaker

Програми за печене

Номер "1" е "основна програма",  пече хляб смески програмата продължава 3 часа.  

Номер  "2" е "бърза програма",
Тази програма е подходяща само за  пшеничен хляб.  Времето на тази програма продължава 2 часа и 20 минути.

Номер "3" е " Бял хляб програма",
Тази програма е подходяща само за бял хляб,  време за тази програма отнема 3 часа и 50 минути.

Номер "4" е "хляб програма", Пълнозърнеста  програма:
Тази програма е за хляб  или сандвичи  времето на   тази програма продължава 3 часа и 40 минути.

Номер "5" е програмата, сладкиши. Тази програма е предназначена за сладък хляб,  стафиди или хляб. Изпичането  продължава 2 часа и 50 минути.

Номер "6" е  за всички други видове тесто за торти и сладкиши може да бъде приготвена с тази програма. Тази програма е подходяща за производството на кекс , или при ползване на сода,времето  на  тази програма продължава 1 час и 50 минути.

Номер "7"  е  програма  за  различни видове тесто, като например пица, кравайче или др. Тук, тестото се меси, но само ½ час, но не пече.

Номер "8" е  само печене , програмата  продължава 1 час.

три етапа на печене  = светла – средна –тъмна кора

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:22 от Dina.K

# 346
Аз няма да показвам жалките си творения, които похапвам в момента!На кифличките им се изгуби плетката и се обезформиха, рулото и то прилича по-скоро на сладка питка, отколкото на козунак Embarassed Стават за ядене и ще ги пробутам на родата, но не и за погледите на вещи кулинари... Blush
 И с това тесто се разминахме... smile3516
Петушке,Петушке,а кой ме окуражаваше преди при моите провали,не тъжи, spoko,то се е видяло че днес ще е каръшки ден за месене Wink.Ей на, и Дитсан и тя като мен едно паве отляла...    33uu
Май повлякох крак,ще взема да се  newsm43, че да няма  newsm66 newsm29.
АААААААААААА не така, че сложих да пека последната генерална репетиция преди велик ден Naughty

# 347
Дядо хаджи,съжалявам при писането съм пропуснала водата 0,400мл но при зареждането на машината почнах с нея.

Хайде сега уточнете ако обичате и вида на брашното, че да не гадая и там.
ами на ТОХРА-пълнозърнесто ръжено брашно,мая  на д-р Йоткер

# 348
Дядо хаджи,съжалявам при писането съм пропуснала водата 0,400мл но при зареждането на машината почнах с нея.

ами на ТОХРА-пълнозърнесто ръжено брашно,мая  на д-р Йоткер
Ами какво да ти кажа мила, той дядо Хаджия може би ще отговори по обстойно но лично на мен ми се струва че много е водата, даже и за пълнозърнесто брашно, а второто не очаквай да ти стане хубав хляб със 7 грама мая и 500 грама ръжено брашно.
аз бих направила следното
бих сложила 200 бяло+200 пълнозърнесто+ 100 ръжено+10 гр мая

# 349
  • София

ами на ТОХРА-пълнозърнесто ръжено брашно,мая  на д-р Йоткер

Така ... от ТЕХРА съм чел тука, че са доволни. Тъй като обаче нямам принипи да коментирам чужди рецепти ще спомена само, че съотношението 400 мл вода на 500 гр. брашно ми се вижда неприемливо много. Рискувате с тази рецепта да получите много мокро тесто, което ще води до много последващи неблагоприятни изходи.

Намалете следващия път течността до 300 мл. Щом имате ръж, работете изключително при топли условия.

...
Ами какво да ти кажа мила, той дядо Хаджия може би ще отговори по обстойно но лично на мен ми се струва че много е водата, даже и за пълнозърнесто брашно, а второто не очаквай да ти стане хубав хляб със 7 грама мая и 500 грама ръжено брашно.
аз бих направила следното
бих сложила 200 бяло+200 пълнозърнесто+ 100 ръжено+10 гр мая

Той дядо ви хаджия не е единствения капацитет тука (ако изобщо е такъв) че да отговаря по обстойно. Значи аз влизах в сайта на производителя но и там не намерих какво точно съдържа това брашно и дали няма и брашно тип 500 та затова се въздържах да давам по-нататък всякакви препоръки.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:58 от дядо хаджия

# 350
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ дядо Хаджия, то капацитети може и да има, ама терпение засега само ти проявяваш, аз все те чета и ти се възхищавам как не се изморяваш по 1000 пъти едно и също да пишеш и да обясняваш на хора които ги мързи 2-3 страници поне назад да прочетът.
Не визирам никой, просто всеки път се изненадвам от въпроси от рода:
"Колко суха мая трябва да сложиш вместо прясна"
"Какво ми е на хляба"
"Защо нямам конци в козунака"
"Каква рецепта да използвам за ........."
Сигурна съм че всеки преди да напише въпроса ако положи труд и изчете поне една тема назад ще види че всъщност всичко е писано и преписано сто пъти, ама не, то нали по лесно все дядо Хаджия да питаш, абе притеснявам се бе хора да не вземе да му писне и да ни зареже и тогава когато имаме истински проблем няма да има кой да ни помогне.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 16:33 от г-жа Стихийно бедствие

# 351
  • София/Варна
Значи аз влизах в сайта на производителя но и там не намерих какво точно съдържа това брашно и дали няма и брашно тип 500 та затова се въздържах да давам по-нататък всякакви препоръки.
Съдържание: пълнозърнесто ръжено брашно 100%, суха млечно-кисела закваска
Те т'ва пише на пакета.
Скоро мисля да експериментирам да направя хляба с айрян на Полин, като брашното е изцяло ръжено. Ще ви показвам и аз после тухлета четворки Wink.

# 352
Dina.K много ти благодаря, това е ценна информация. Сега ако някой открие и рецептите   bouquet  Аз цял ден се ровя и открих само една  Confused

# 353
Dina.K много ти благодаря, това е ценна информация. Сега ако някой открие и рецептите   bouquet  Аз цял ден се ровя и открих само една  Confused
Ето ти рецепти които са изпитани в различни машини и стават със сигурност.
И двете ги печеш на първа програма.
Хляб с айрян на Полин
Майонезен хляб

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 17:56 от г-жа Стихийно бедствие

# 354
Dina.K много ти благодаря, това е ценна информация. Сега ако някой открие и рецептите   bouquet  Аз цял ден се ровя и открих само една  Confused
Wink   Може ли да я публикуваш?  

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 17:11 от Dina.K

# 355
Dina.K разбира се  Wink
Съставки 1 чаена лъжица суха мая
520гр пшенично брашно тип 405
2 ч.л. сол
2,5 ч. л. захар
2 с.л. масло
200 мл мляко
160 мл вода
Програма: бял хляб
Среден тен

г-жа Стихийно бедствие записвам си и твоите и когато настане часът на истината ще се отчета  Sunglasses А между временно ако някой открие оригинална рецепта да свирка   bouquet  bouquet

ПП. Майонезен хляб не го откривам

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 17:30 от Ninia

# 356
Нина пробвай пак, май че редактирах.

# 357
  • София
някой може ли да ми даде таблицата, която някой(ако се не лъжа беше Ердинч), беше пуснал за съотношението на брашната в един хляб по проценти. Тогава мислех да го запиша и се отплеснах и сега ме е яд.  Confused

# 358
Ninia С това колич. мая и течност не знам какъв хляб,    получиш newsm78  пробвай този вариант

450гр. брашно
220гр. вода
1п. суха мая
1с.л. захар
1ч.л. сол
1с.л. олио
Тази рецепта е предвидена за  Мулинекс –  pain basic т.е. 1пр.   с 4ч. времетраене – тъмна кора

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 19:04 от Dina.K

# 359
  • София
Значи аз влизах в сайта на производителя но и там не намерих какво точно съдържа това брашно и дали няма и брашно тип 500 та затова се въздържах да давам по-нататък всякакви препоръки.
Съдържание: пълнозърнесто ръжено брашно 100%, суха млечно-кисела закваска
Те т'ва пише на пакета.
...

Каква е пък тази закваска сега ? А и къде отиде ръженото брашно ?

някой може ли да ми даде таблицата, която някой(ако се не лъжа беше Ердинч), беше пуснал за съотношението на брашната в един хляб по проценти. Тогава мислех да го запиша и се отплеснах и сега ме е яд.  Confused

Има си съвети на майстора в началота на всяка част на темата (там я търсете).

Общи условия

Активация на акаунт