Родителите ни, решенията, грешките, сполуките...

• 3 480
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Моята майка не ми е казвала "нямаш право на грешка" ( просто не сме говорили за това ) - това си го казвам аз!!!!
И аз като вас имам същите притеснения - ами ако пак не случа, ако пак "той" не се окаже Човека, ако недай си Боже са разделим, как ще го понесе дъщеря ми, ами ако имаме и наше дете - две деца от двама различни бащи.... Е, не иска това за себе си. От друга страна ми е хубаво с него, разбираме се, харесва дъщеря ми, родителите му ни приемат и двете, и тя много го харесва..... но....пустия му горчив опит от първия път не ме оставя на мира.

# 31
kiara, благодаря ти за хубавите думи! Стана ми приятно от поощрението ти и маааалко тъжно. За избора ти - сигурна съм, че е бил правилният, но и едновременно с това, че малко горчи. Надявам се да има друг човек, да го срешнещ и компромиси от такъв мащаб да не се налагат.
Така и направих, mon4i Simple Smile - послушах сърцето си. И повече от два месеца живея по различен начин. Не е приказка, не е розово и захаросано, напротив - има ги и трудните моменти, и проблемите, и малките спорове и сблъсъка на характери. Но ми е приятно да се прибирам вкъщи и бързам да го направя. Знам, че имам право на грешки, но съм сигурна, че не сбърках.
Качамаче, всички се борим с едни и същи страхове, явно е така. Несправедливо е обаче и когато на хоризонта се появи подходящ човек, той също да се изправя пред комплексите ни, притесненията, прословутият горчив опит. Дай му шанс. И на себе си дай. Ако не си е струвало, на детето винаги можеш да кажеш истината.

# 32
Лято,моите най-искрени поздравления.Помниш ли какво каза Елена от единия от Биг брадърите-"ако ще падам в пропастта по-добре да знам,че съм скочила,отколкото да разбера,че са ме бутнали".По пътя на живота човек минава само веднъж,дерзай,гледай напред...всеки има право на втори шанс.Успех! Hug

# 33
Момичета, според мен е важно да се вгледаме в партньора, да видим дали и той притежава минимума от мъдрост, за да просъществува връзката. Една майка вече я има, тази истинската, земната , изстраданата мъдрост, че не винаги живота е розов, че любовта преминава в различни агрегатни състояния, че трябва да подхранваме с годините уважението и пламъка помежду ни, че ще има моменти в които да се мразим, но отново да намираме пътя.....

Ако и мъжът има реалистични очаквания за живота заедно и е наясно с какво се захваща- вероятността за провал на отношенията намалява драстично. Аз лично не съм срещала много такива осъзнати мъже под 45 години.Идва им акъла по някое време, ама кел файда на 75г.... Laughing

# 34
че ще има моменти в които да се мразим, но отново да намираме пътя.....

О, не, това не го вярвам.
Всичко друго мога да приема, но не, че ще се мразим.

# 35
Благодаря ти, Лято    Hug Права си, горчилката е голяма, но надеждата умира последна... Аз вярвам в съдбата и уроците които ни учи тя. Остава да се науча да бъда примерна ученичка за да стигна по-бързо до дипломирането  Grinning

Всъшност първия ми горчив опит беше точно заради "какво ще кажат другите?" (още нямах деца) и още съжелявам, че нямаше човек който да ми покаже как стоят нещата и че в живота е важно ти да си щастлив, а не да се опитваш да ощастливиш другите...  Точно заради това съм толкова категорична, че трябва да слушаш сърцето си, дори и да не е за добро. Ето, аз нямам мъж до себе си (БНД), но зметка на това имам прекрасни деца. Ако тогава слушах околните, нямаше да имам нищо  Wink.

че ще има моменти в които да се мразим, но отново да намираме пътя.....

О, не, това не го вярвам.
Всичко друго мога да приема, но не, че ще се мразим.

Аз мисля, че тя го е казала в друг смисъл. Знаеш как понякога, в трудни моменти хората се карат и нервират за извесно време, но истинската любов също като приятелтвото надживява това и нещата отново стават красиви  Grinning

# 36
  • Ispania
Каква хубава тема Peace
Лято,виждам 4е отдавна си я пуснала,дано на този етап ве4е си сигурна ,4е не си сгрешила в решението си Hug.
Аз Ли4но ако можех да се вьрна назад не бих била толкова смела,не бих била толкова импулсивна и решена.На мен годините ми показаха ,4е сгреших .Онази любов ,която в своя момент за мен беше вторият шанс ,се превьрна в ли4ният ми кошмар за неуспяла в този гаден живот.Пак запо4нах...и пак сгреших.Може би ако бях из4акала малко....може би ако бяхме имали врьзка една или две години без да живеем заедно,може би тогава Щеше да е разли4но.Детето ми познава баща си,ходи на всеки две седмици в тях,НО единственият мьж ,който е виждал до майка си е "вторият и шанс",който оба4е излезе още по неуспешен и болезнен от пьрвият.Ето защо сьжалявам,и мога да кажа 4е сьжалявам наистина ,защото пьрвият пьт наранената бях само аз,сега,сега сме двама Sad.
Давам си сметка 4е нямах право на втора грешка/и я направих.Толкова много исках второ дете,4е ако зависеше от мен отдавна да си гушкам двама/две ,но за ЩАСТИЕ имах кьсмета да не ми се слу4и.И имайки в предвид ,4е това го казва 4овек ,който сьнува бебета Cry и след всяко се обрьща.....Живота е странно нещо,едни грешим ,други успяват,никога не може да бьдем сигурни от кои то4но ще сме ние,ако 4овек не опита няма да узнае,НО трябва да е готов да изживее последствията от собствените си действия.

# 37
Вал, много съжелявам  Hug

Изцяло съм съгласна с това "ако 4овек не опита няма да узнае,НО трябва да е готов да изживее последствията от собствените си действия."

Много добре те разбирам и тук: "и мога да кажа 4е сьжалявам наистина ,защото пьрвият пьт наранената бях само аз,сега,сега сме двама  Sad"  Това са и моите страхове...

Общи условия

Активация на акаунт