Незабравима(unutulmaz)-тема- 17

• 28 926
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia, Bulgaria
Предлагам на онези,които имат малко време и желание да отворя този линк.Нямам поетическите способности на Петко,затова ви предлагам тази притча,която много харесвам.

http://blog.doncho.net/?p=484

Много благодаря. Страхотна притча! И за да върна жеста, пращам това за теб и всички момичата!
http://galinabg.blog.bg/politika/2010/03/08/.507269

Благодаря ти и аз !Красиво,но много тъжно и накак безнадежно ми звучи.

# 316
  • София
Това според мен е най-правилното - да се казва истината , колкото и да ни боли от нея , по-добре да я чуем и да се опитаме да превъзмогнем, отколкото да се оплитаме в лъжи и интриги.

И още нещо - истината винаги излиза наяве, рано или късно.
Колкото по-рано я разбереш , толкова по-добре.
А колкото до Еда и Харун според мен те нямат вина , че са се влюбили , но имат вина, че не казаха истината веднага , а така се оплетоха в тези лъжи че  ........ (но пък нямаше да има филм)
[/quote]

Да, но тук една малка добавка, която касае женската гледна точка. За да се случи това, тоест да се каже истината в очите респективно да се залее човека с кофата, трябва жената по най-бързия начин да се освободи от всякаква обвързаност или зависимост от него, ако има такава.   Понякога съответният човек изпълнява функциите на резервен вариант или просто приятел или добър познат и както в случая с Еда и Толга има полза някаква от него. Така не става и Еда е добър пример - тя изпадна в почти пълна зависимост от Толга и вече й е много трудно да му покаже пътя.

# 317
  • София
Ако Харун продължава да се държи така и Еда не знае какво иска струва ми се, че ни предстоят доста напрегнати епизоди. Не мога да разбера защо не се разкрие всичко на всички и тогава да се започне със същината на филма. Така само изнервят зрителя. Принципно всички сериали от този тип завършват с щастлив край. Дано и на този да е такъв.
Имам едно въпросче към по - редовните във форума: Бату наистина ли обича Ниса или това е част от плана му за отмъщение?

В началото като че ли наистина искаше да я нарани. Но, мисля че още тогава съжали / ядосваше се, риташе колата и т.н./и ми се струва, че след това наистина се влюби.

# 318
Ако Харун продължава да се държи така и Еда не знае какво иска струва ми се, че ни предстоят доста напрегнати епизоди. Не мога да разбера защо не се разкрие всичко на всички и тогава да се започне със същината на филма. Така само изнервят зрителя. Принципно всички сериали от този тип завършват с щастлив край. Дано и на този да е такъв.
Имам едно въпросче към по - редовните във форума: Бату наистина ли обича Ниса или това е част от плана му за отмъщение?
Бату си задава въпроса, който в началото зададе на Харун “Ти обичаш ли я или я съжаляваш?”

# 319
  • София
Докато Еда споделяше всичко с Толга, топката си беше в неговото поле. Тя поне не го лъжеше. Но, от един момент тя започна и него да лъже. Да си представим, че Толга знаеше кой е бащата на бебето. Дали щеше да продължава да приема тази си роля, като се имат предвид каква са им отношенията? Но, тогава щеше да има шанса сам да реши как да постъпи и щеше да е честно спрямо него. Не, че той иска да знае. Даже му е удобно да е в неведение, защото иначе ще се наложи да се изправи пред своя избор, а той видимо се плаши от него! Освен това съзнава, че Еда е зависима от него и това го устройва - може би подсъзнателно!

# 320
  • София
Мисля ,че вече е влюбен.Защото в снощната серия каза нещо от рода на , че Ниса била невинна за разлика от баща си newsm78 newsm78 newsm78

Добре, Ниса невинна, а Харун по-виновен ли е от нея, та на него му отмъщава заради Феяз?

# 321
Докато Еда споделяше всичко с Толга, топката си беше в неговото поле. Тя поне не го лъжеше. Но, от един момент тя започна и него да лъже. Да си представим, че Толга знаеше кой е бащата на бебето. Дали щеше да продължава да приема тази си роля, като се имат предвид каква са им отношенията? Но, тогава щеше да има шанса сам да реши как да постъпи и щеше да е честно спрямо него. Не, че той иска да знае. Даже му е удобно да е в неведение, защото иначе ще се наложи да се изправи пред своя избор, а той видимо се плаши от него! Освен това съзнава, че Еда е зависима от него и това го устройва - може би подсъзнателно!

Браво на теб ! Не бях поглеждала въпроса от тази страна, че Еда е отнела правото на Толлга за избор с премълчаването на истината.
Тогава можеше и да не се настаняват в голямата къща и т.н.
Ужасно , че тя към всички изпитва някаква вина, сега ще се засили чувството й за вина към Толга.

# 322
Мисля си също, че Толга умишлено подсилва чувството й за вина и към него, и към останалите.
Голям комплексар е, на нея си го изкарва.

# 323
  • Sofia, Bulgaria
Мисля ,че вече е влюбен.Защото в снощната серия каза нещо от рода на , че Ниса била невинна за разлика от баща си newsm78 newsm78 newsm78

Добре, Ниса невинна, а Харун по-виновен ли е от нея, та на него му отмъщава заради Феяз?

Изглежда Бату ,който се смята за "божията десница" се води от максимата,че "Синовете плащат греховете на бащите си".В цивилизованите страни мовек на мястото на Бату би събрал достатъчно улики и доказателства и би се обърнал към съответните институции.Явно обаче,че в нашите географски ширини все още е на мода вендетата

# 324
  • София
Имаше един момент в преведените анонси, но на още непреведените серии  Cry, когато беше повторния!!!!/аман от тях/ годеж на Харун и Мелда, в който Толга попита Еда, нещо от сорта, как мисли да я карат нататък и не знам какво му отговори тя. Дали окончателно го доизлъга в стил "моето бъдеще е с тебе" или друго. Предстои да видим!

...ама се извъдихме тънки психолози........ Joy

# 325
  • София
Мисля си също, че Толга умишлено подсилва чувството й за вина и към него, и към останалите.
Голям комплексар е, на нея си го изкарва.

Това е когато се объркат категориите, понятията и ценностите на двата свята - света на любовта и останалия свят. Те са едни между приятели и съвсем други между влюбени, понякога дори и коренно противоположни. В нормалния свят например да коленичиш пред друг човек е върха на унижението, а в света на любовта това е върховния миг, кулминацията на чувствата, които един мъж изпитва към една жена.

# 326
  • София
От филисфстване днес забравих да ви споделя кам се подразних снощи. Видяхте ли как го бяха барнали нашето девойче, когато отиваха с Толга в голямата къща - гримирана, с прическа и по едно раздърпано анцугче! Просто да полудееш - тия костюмографи нормални ли са да я облекат така! И какво демострират - разликата между бедни и богати или какво? Задължително ли е като си беден да си без вкус?  И тя ми била моделиарка! Направо беше грозна гледка. Sick

# 327
  • София
Sorry за правописа! Embarassed

# 328
  • София
От филисфстване днес забравих да ви споделя кам се подразних снощи. Видяхте ли как го бяха барнали нашето девойче, когато отиваха с Толга в голямата къща - гримирана, с прическа и по едно раздърпано анцугче! Просто да полудееш - тия костюмографи нормални ли са да я облекат така! И какво демострират - разликата между бедни и богати или какво? Задължително ли е като си беден да си без вкус?  И тя ми била моделиарка! Направо беше грозна гледка. Sick

Ей, това не съм го забелязал, нали само очите й гледам...искам да кажа накъде гледат и според това да се ориентирам как се развива действието. Нали нищо не разбирам, освен някои вече позабравени турски думи, които баба би много използваше и сега ми изплуват.

Нищо де, с анцуг или без, Харун и Толга и така си я харесват.

# 329
  • Sofia, Bulgaria

Ей, това не съм го забелязал, нали само очите й гледам...искам да кажа накъде гледат и според това да се ориентирам как се развива действието. Нали нищо не разбирам, освен някои вече позабравени турски думи, които баба би много използваше и сега ми изплуват.

Точно това си помислих да споделя с вас по едно време,ама се отплеснахме в по-висши сфери-хаха.На Еда трябва да и дадат златната малинка за дизайнер облечен по най-опърпания начин,а може и скункс!
Нищо де, с анцуг или без, Харун и Толга и така си я харесват.

Общи условия

Активация на акаунт