Не се вижда нищо на ехографа

• 14 065
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, дано сте прави!  Praynig Praynig Praynig
Най-вече чакането ще ме убие  Sad ..... Дано се включат и други момичета, да кажат при тях как е било.

# 16
  • София
nelidani, ако "отчели" значи "дали положителен резултат", тогава не се притеснявай; най-вероятно овулацията ти е била по-късно и просто си в по-ранна гс, а не в 6-7; стискам палци на следващия преглед вече да видите зародиша.

bilyana333, кръвният тест отчита съдържанието на хормона ЧХГ (човешки хорионгонадротопин, май му беше пълното име); една жена се приема за бременна при ниво от 25 нагоре; съдържанието на този хормон се удвоява на всеки 36-48 часа, а гестационен сак може да се види при стойност поне 100.

страх голям, 4гс и 6 дни си е края на 5 гс, от утре навършваш 5 гс и почваш 6-та гс; а колко дена ти е закъснението вече? може би все още е рано; стискам палци да имаш съкровище в корема

# 17
страх голям, 4гс и 6 дни си е края на 5 гс, от утре навършваш 5 гс и почваш 6-та гс; а колко дена ти е закъснението вече? може би все още е рано; стискам палци да имаш съкровище в корема

6 дни ми е закъснението  Confused. Моят цикъл е 38 дни, а както отбелязах само на 21 февруари плувците бяха пуснати.
 Не разбирам как така 4г.с. 6 дни е края на 5 г.с. , може ли малко подробности?  Embarassed
А ако трябва да съдя по последната дата на М, съм някъде 6-7 г.с. ,но това ако бях с 28 дневен цикъл, което никога не ми се е случвало.
Минали са 19-20 дни от оплождането  newsm78

# 18
  • София
относно гестационните седмици, броенето им е като при годините - преди да навършиш 1 годинка си в първата си годинка, същото е и със седмиците - преди да навършиш 5 гс си в пета седмица. ето защо когато си навършила 4 седмици, от първия ден след това вече си в пета седмица
ти казваш, че си 4 гс и 6 дена, това означава, че си в 6тия ден на пета седмица; на седмия ден навършваш 5 гс и почваш 6 гс и така;
терминът всъщност е седмият ден на 40 гс

а щом цикълът ти е 38 дни, значи със сигурност, бебчето е съвсем мъничко и не е можело да се види на ехографа
ние в 6 гс видяхме плоден сак и жълтъчно мехурче
сърдечна дейност видяхме чак в 8 гс
но при мен цикълът е на 28-29 дена и овулацията си ми беше точно на 14-тия ден, а и до сега бебчо си се движи еднакво по ПРМ (последна редовна менструация) и по УЗИ (ултразвуково изследване)

и да добавя, при мен оплождането беше на 22 октомври, а го видяхме за първи път на 23 ноември

# 19
Много ти благодаря за пояснението!
Надявам се с цялото си сърце, да си права и все още да има шанс, тази бременност да се развие и аз да си сложа лентичка като твоята   Wink Никога не съм била по-уплашена, но другата седмица дано всичко стане ясно

# 20
Страх голям, няма страшно-всичко ще е наред  Simple Smile!!!
А аз така и нямах повече нерви да дочакам понеделник и да отида на кръвен тест...пък и така зверски ми прилоша снощи, а на сутринта още по-зле, та си направих тест в къщи и хоп-полужителен;)урааааа...
Оказва се, че съм забременяла по-късно и най-вероятно съм в 3 г.с. затова и нищо не се видя на ехографа.

# 21
Страх голям, няма страшно-всичко ще е наред  Simple Smile!!!
А аз така и нямах повече нерви да дочакам понеделник и да отида на кръвен тест...пък и така зверски ми прилоша снощи, а на сутринта още по-зле, та си направих тест в къщи и хоп-полужителен;)урааааа...
Оказва се, че съм забременяла по-късно и най-вероятно съм в 3 г.с. затова и нищо не се видя на ехографа.

Браво!  Hug дано всичко се развива при теб по най-добрия начин!

Страх голям, при по-дълъг цикъл е нормално бременност да не се установи на толкова ранен преглед!
Моята бременност я установиха в 6г.с. защото тогава отидох за първи път на преглед, не рискувах да отида веднага след положителния тест, заради страха от разочарованието, който изпитах с 1-та си бременност.

# 22
Аз мисля че всичко зависи от това кога точно сте забременяли. Peace
Аз също много се притеснявах понеже в 5г.с ми казаха че все още нямало сърдечна дейност и било рано.Но ехографа беше мнооого стар.Аз също страшно се притесних и когато навърших 6г.с отидох на 3Д видеозон- там вече се показа сърчицето на бебо и аз се успокоих.Така че голямо значение има апарата на който те гледат.Все пак по-старите не могат да отразят добра видимост.
Успех всичко ще бъде наред... Hug Hug Hug

# 23
  • София
страх голям, стискам палци, ще видиш, че следващия път ще се види заветната точица

биляна333, много се радвам, желая ти лека и безпроблемна бременност!

# 24
Ще помоля за още един съвет. Утре влизам в 5 г.с. , далие добра идея да отида на преглед, защото чакането до петък имам чувството, че ще ме съсипе. Много ме е страх за себе си   Rolling Eyes, защото ако не дай Боже е извънматочна, искам да се хване в началото и да нямам поражения.

# 25
Ще помоля за още един съвет. Утре влизам в 5 г.с. , далие добра идея да отида на преглед, защото чакането до петък имам чувството, че ще ме съсипе. Много ме е страх за себе си   Rolling Eyes, защото ако не дай Боже е извънматочна, искам да се хване в началото и да нямам поражения.
Не си мисли лоши неща и не се вкарвай в такива филми.. Wink
Вярвам ти че си доста разтревожена и ако наистина ще те успокои отиди на преглед за собствено удовлетворение.
Аз също бях в 5г.с и от притеснение понеже ми казаха че все още няма сърд.дейност на другия ден бях на друг специалист и той ми я установи което мнооого ме успокои.Но пак ти казвам не се притеснявай защото това ти влияе.
Просто прецени обстоятелствата и действай.. Peace

# 26
Страх голям, трябва да се успокоиш!!! Не може да си мислиш така отрицателно,това влияе и на теб и на бебето,както ти каза и mira_sm!
Мога да ти кажа,че аз имам първа бременност завършила със спонтанен аборт и също съм доста притеснена,но се опитвам повече да съм оптимистична и полужително настроена пък каквото ще да става!!!!
Сега съм в 4 г.с по груби сметки и ще отида на гинеколог в 5 г.с.
Силно се надявам този път да се види и бременноста да е нормална, което пожелавам и на теб от все сърце!!!

и пиши какво е станало Wink

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:16 от AnMary

# 27
не си вкарвай филми  ooooh! Мисли позитивно  Heart Eyes

# 28
  • София
страх голям, аз пък отидох на първи преглед чак в средата на 6 гс; доки видя ясно гестационеен сак и жълтъчно мехурче, обаче ме отряза - сега ще чакаме 2 седмици да видим сърцето и чак след това ще говорим за бременност; това бяха най-отвратителните 2 седмици в живота ми; в 8 гс обаче съвсем ясно се видя сърдечна дейност...
5 гс е рано, много рано, не се кахъри
бъди спокойна, всичко ще бъде наред
да кажеш какво е станало след прегледа в петък
биляна333, стискам палци и на теб

# 29
Страх голям, за да си сметнеш правилно г.с., взимаш датата на ПРМ (първи ден на последна редовна менструация), а не датата "когато е станало". Датата на ПРМ е първият ден от 1 г.с. При 28-дневен цикъл първите 4 г.с. са нормалните 4 седмици на цикъла, а първият ден на закъснението е първият ден на 5 г.с.
Повечето лекари казват, че няма смисъл да се прави преглед за установяване на бременност преди 6-7 г.с., т.е. при по-малко от 10-14 дни закъснение.

При теб сметките с 38-дневен цикъл ще са малко по-трудни, но не и невъзможни Simple Smile Общи положения: казват, че при по-дълъг цикъл обикновено по-дълга е фазата преди овулация, а фазата след овулацията е средно 14 дни и тя почти никога не варира. Значи при 38-дневен цикъл първата фаза е около 24 дни, втората около 14.

Да приемем хипотетично, че датата на ПРМ ти е била 1 февруари (ти си смятай с истинската дата). Приблизително около 24 февруари си била в овулация - това пък съвпада горе-долу с датата, когато са действали плувците Hug След това са минали 14-те дни до (не)очакван цикъл - по мои сметки, около 10 март. След тази дата вероятно е започнало закъснението, което дотук е 6 дни, което пък означава почти  изминала 5-та г.с. и начало на 6-та г.с. Ако сметките ми съвпадат поне приблизително с реалните дати при теб, наистина е много рано да се види на ехограф. Поне още седмица чакане трябва.
Разбирам притесненията ти, защото и аз много се страхувах от извънматочна (2-3 седмици имах постоянни бодежи вляво), но щом лекарката е подозряла наличието на точица, то тя е била на правилното място, иначе вероятно щеше да те предупреди Peace Най-важното сега е да се успокоиш, доколкото е възможно, и да чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт