Отговори
# 585
Ех, Веси-Меси, каква неприятна история! Може да пробваш да си помогнеш с хомеопатия, че иначе ще се измъчиш! Hug
Жал ми е и за Неличка, дано да се размине възможно най-леко с тази заушка! Hug
МАРИНИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕННИК ! ДА Е МНОГО ЗДРАВ И ГРИЖОВЕН И ДА ТИ НОСИ МНОГО РАДОСТ!
И аз чакам вести от Гери! Дано всичко да мине гладко! Всъщност това, че са и изтекли водите не би трябвало да означава, че веднага ще роди, но в нашите болници обикновенно в такъв случай предизвикват раждането, така че сигурно най-късно до утре ще си има бебенце!

# 586
Звездичка!, ти беше писала, че ще пиеш отвара от листа от малина. Други билки или хомеопатия ще приемаш ли?
Някой друг ще прави ли билкова/хомеопатична подготовка за раждането?

# 587
Освен комплекта за изписване съм приготвила една пеленка и ако е много студено порт бебе.Много е удобно одеяло с копчета , което става да се ползва след това и в количката.
Все пак си е Април месец  Thinking

# 588
  • Варна
Гале , знам го магазина,наистина има големи красоти,ще взема пак да
го посетя.

Веси-Меси, имах такъв обрив , оправих се  с Ментолов спирт,
намазах се само 4-5 пъти.

За изписване си приготвих няколко варианта,защото времето е много
непредсказуемо.Имам дебела поларена пелена,памучно одеалце и
тънка пелена.Накрая само ще кажа на таткото кое да донесе.

# 589
  • Варна
И аз съм приготвила само пелената от комплекта, но ако е много студено едно порт бебе. Но се съмнявам. А може би ще се приберем от болницата гушнати, но просто защото живея супер близо (на 5 минутки с кола) и пътя е почти без движение.

Вяра, плетенката пелена ти ли си й майстора. Ако е така ЕВАЛА! Много си добра.  Peace

Веси меси, дано новото кремче ти облекчи дразнещия сърбеж.  Hug

# 590
Вяра ,плетената пелена от теб ли смяташ да ползваш ?
защото ако е много студено  аз също мисля да ползвам моята бебешка Grinning Това ми е единият вариант ,освен полареното одеало ,което ми се вижда огромно newsm78
Иначе от Пловдив по Пазарджик няма как да не сложим бебето в столчето за кола.Все пак си е 30,40 мин.път и мисля ,че ще ме е страх да гушкам бебо,всичко става все пак  Rolling Eyes

# 591
Здравейте момичета,
както си мислех да се включа по темата дали ще оставяме големите деца в къщи като се роди бебо и исках да запиша, че мисля да не го спирам от градина, а сега ще се наложи да го спра поне за 2-3 седмици, защото мъжа ми като го е взел преди малко от детска и са казали, че имат едно дете болно от морбили и едно със съмнение за скарлатина. Повечето родители са казали, че още от утре ги спират и аз ще направя същото, но как ще се гледаме 3 седмици и аз с този корем не ми се мисли. утре ще го водя до някоя лаборатория да му вземат секрет за скарлатина, защото ще им взимат е детската, ама не ми се иска да го пускам. Педиатърката каза - заведи го да му вземат секрет, за да не плащаш" - егати логиката - ами то като заведа утре и вземе, че точно тогава нещо стане - много ще спестя - пък и аз да ходя - уф, тези доктори ме побъркват.
Надявам се свеки да може да го поеме поне за няколко дена другата седмица, че иначе ще ме побърка малкия разбойник - той е добричък, ама не мога с този корем да му вървя по акъла и да го гоня по улиците и площадките...
Ето, оплаках се, извинявайте
 Хайде поздрави и лека вечер на всички Hug

# 592
kaat, аз вече започнах да правя и ето това:
За омекотяване на тъканите на перинеума:
В някакъв подходящ съд се слага отвара от липов чай, изсипваме я правим в малко леген4е и направо в него да сядаме за не пове4е от 10 минути. И да го правим от 36 седмица веднъж на ден, а от 38 по два пъти.
На едно леген4е се препоръ4ва по една шепа липа.
След тази процедура се намазваме с някакво олио.
Освен това и след раждането мисля да ползвам хомеопатичното арника, тя е за различни травми, рани и т.н.

# 593
Мами да ви кажа баткото ми се роди на 29 април ,но беше много студено тогава.Като ме качиха вече с бебето в стаята ме пита една сестра нося ли си печка  Joy  от къде да знам аз че и печка ще ми трябва че така първата нощ малкия беше с всички шапки, одеала и пелени дето носех навлечен.И вече на другия ден ми донесоха печката.На 4 май на изписването такъв вътър духаше че щеше да ни отвее.А моята баба ми беше оплела хубава бяла пелена и с нея беше завит и аз си го гушках докато се приберем у дома.

Марини честито ти рожденик.И двамата с баткото много да помагат за бебето.

Имаше май още нещо да пиша но го забравих.

Лека вечер на всички.

# 594
Веси-Меси, много неприятно това със сърбежа и дано наистина се оправиш с мазилото!
Марини, честит рожденик! Да е жив и здрав и да сте много щастливи!  Hug
Чакам и аз новини от Гергана, въпреки че може и да не е толкова скоро... Simple Smile

# 595
Здравейте,момичета!

Стискам палци за Гери,да протече бързо и възможно най-безболезнено раждането и да гушне здраво,бузесто бебе до довечера baby

Марини,да ти е жив и здрав рожденника! newsm38(таткото нали?)

Биби,аз съм с подобно течение от около 10-ина дни -ту е като "сопол",ту си е типичното бяло течение-вече не му обръщам внимание.Даже вчера доста се поуморих от скитане и вечерта на ежедневната  превръзка имах и две много малки кървави "конци".Днес няма нищо,даже и течение.Пия магнерот и но шпа 3 по 1 и така...контракций си имам обичайните-безболезнени.
Пиши какво става  Hug

Тини-мини,в сайта на Пакостник харесах това одеалце ,но не посмях да го поръчам през интернет.Отидох да го видя на място и чак тогава го взех-памучно ,по-дебело от пелена ,но по-тънко от обичайно одеало.То ми е резервен вариант,иначе съм взела комплект с тънка памучна пелена.

Вяра,сега разглеждах албумчето и си мисля "Я ,Вярка се е снимала с ношничката за родилното"  Laughing И аз се видях в приключение с количката.Имам един братовчед в Милано ,който трябваше да я купи от там и да я изпрати,обаче в магазина на Чико му казали ,че е стар модел и е мисията невъзможна да се намери някъде(в Италия поне).Сега ще видиме дали и моя мъж няма да каже ,че е скъпа тук и да избирам друг модел.
А днес видях една приятелка ,с абсолютно същата количка като твоята ,даже и цвета същия.....та я изпробвах най-старателно със спящото бебе вътре  Mr. Green .Много е лека и маневрена  Peace

Неличка ,откъде  намери заушка ?!?Надявам се да не е болезнена поне! Hug

За упойките-първия път родих нормално без упойка-бързо и сравнително лесно-като по учебник,без окситоцин обаче .
Втория път също реших да се правя на герой и да не искам упойка,но като ме вързаха с една система на леглото(окститоцин) и видЕх зор реших да е "по-малкото зло" -райски газ.Да ви кажа няма по голяма глупост от този газ-това не е упойка според мен,нито болките ми облекчи ,нито нищо...само ме дрогира и се чувствах като парцал.Като ми започнаха напъните и трябваше вече да се местя в родилна зала,исках да си плисна малко лицето с вода и за две бройки да се удавя в мивката  Crazy

Този път съм решила да си искам епидурална упойка.  smile3521

Улях се тоя път.

# 596
Звездичка!  , това с липата не го знаех, мисля че имам и май ще пробвам Simple Smile
А арника преди раждането няма ли да взимаш? Аз започнах с 2х3. Другото, което смятам да направя като започнат контракциите е да изпия един силен чай от босилек - за по-бързо разкритие. И честно да си кажа тук имам малка дилема, защото, за да има ефект е добре да се изпие още в началото на контракциите, но пък от друга страна, ако това не са същинските контракции... Rolling Eyes Ще видим какво ще сътворя. Имаш ли някаква информация за босилека? 

# 597
  • София
bibi, и аз те разбирам напълно и за отсъствието на децата, и за досадните роднини и приятели. И аз на никой не съм казала точно кога се очаква събитието /то и аз не знам, де/, ами горе-долу съм казала иначе ще започне тормоз.  Crossing Arms Не се ядосвай, сега и напрежението се е покачило достатъчно при всички. А за детето и аз така яко рева, особено сега ако не го виждам няколко дни, ако продължава епидемията от морбили и не ги пускат в болницата. Ужас е с е това за мен!  Tired И аз съм от ревнивите майки, които не обичат бабите да им гледат децата.
А за другото ти питане- наблюдавай се днес, утре и ще се разбере дали е започнало падането на тапата. Peace

Дано с GerganaK всичко да е ОК. И скоро да се похвали! При мен от спукването на водите до раждането минаха 3 часа,но при всеки е различно и зависи от  много неща.

Честит рожденник на marini.Много радости да и създава!  bouquet

vesi-mesi, много неприятно това с обрива. Дано минава бързо и да се успокоиш.
 Peace
За изписването- 2 порт бебета съм приготвила-едното е доста плътно и си е като одеалце, другото е памучно и по-лекичко. Април е много променливо времето, даже спомените ми от предходните години е, че е по-скоро хладно.

Аз се отдадох на голямо готвене днес и сега страшно ме боли кръста. И сега отивам да си изям сготвените ястия. Party

# 598
  • София
valeto и kaat - Богословова вече изражда само във Вита. Аз съм я питала - каза ми го директно.

Да си призная и аз се колебаех много дали да раждам там, но прочетох много добри мнения на мами, родили скоро. Богословова ме увери, че си води собствен екип, с който работи от години и всички са кадри на Шейново. От друга страна с тази епидемия, която се вихри в момента... мисля че е по-добре да си в частна болница. Там циганки няма, а те са основните разпространители.

Не знам дали знаете - на 23.03 от 14.00 има ден на ОВ - не е нужно да се записва предварително. Аз мисля да отида да разгледам, да видя какво ме чака  Simple Smile

# 599
wave, аз ходих на отворени врати миналия път. Може да се засечем /надявам се април/ там, въпреки че не са чак толкова близки термините Simple Smile
Що се отнася до Богословова може и да си права, аз не съм се интересувала от Шейново. Останах с впечатление, че изражда и там, защото ме пита къде искам да раждам /което предполага избор поне между 2 места/ и докато говорихме отбеляза, че във Вита персоналът ще се съобрази с определени неща, но в Шейново е малко вероятно. Може да е говорила принципно.

Общи условия

Активация на акаунт