пералня със сушилня Аристон

• 2 536
  • 7
  •   1
Отговори
 Ако може някой да ми даде съвет , имам пералня със сушилня АРИСТОН , но нещо немога да улуча може би програмата за сушене , много ми намачква дрехите .Ще се радвам някой да ми помогне

# 1
Аз съм с Аристон 2в1 /7кг.пере-5кг. суши/ и от моя скромен опит мога да споделя следното:
-дрехите не трябва да са много натъпкани в барабана
-не ги слагам на пълно сушене, а на леко влажни готови за гладене
-трябва да се извадят веднага след приключване на сушенето-нареждам ги на един стол и като изстинат напълно ги прибирам в гардероба.
От скоро ползвам омекотител/ароматизатор на Сано, впръсква се десетина минути преди края на сушенето-купих го заради аромата, но върши страхотна работа против намачкване.
Дано ти помогна, успех.

# 2
И аз съм с Аристон. 9-пере , 6 - суши. Когато е нагласена на стандартните програми за сушене, въртенето на барабана достига и до пълните си обороти като центрофуга- 1400 оборота. Освен стандартните програми - мога да избирам времето на сушене - от 20 минути ,до 3 часа. Тогава барана се върти със скороста на пране на дрехите и не ги мачка. И както е казала zllate - ако се извадят веднага след сушенето няма нужда от гладене.

# 3
Здравейте,
И ние в къщи от скоро имаме пералня със сушилня Аристон Simple Smile. Когато сушилнята е отделно има филтър, който събира власинки. Някой има ли представа в комбинирания уред дали има филтър ? Също имам и малък проблем с това че пералнята е под бар-плот и той много се овлажнява при сушене. Случайно някой да даде съвет как да се справим с това Thinking
Иначе за сега сме много доволни. Наистина мачка малко дрехите, но ако се извадят веднага след сушенето са намачкани като след пране Simple Smile

# 4
Нямам никакъв проблем с влагата, модела е за вграждане.
редактирам
inka_l,  за всеки случай прочетох инструкциите и никъде не пише да има филтър.Пише че машината е със самопочистваща се помпа. Това което мислех за филтър (ниско/долу/ вдясно черната капачка http://media.snimka.bg/4994/016243040.jpg ) всъщност е отделение в предкамерата което събира/предпазва помпата от случайно попаднали малки предмети като монети или копчета.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 19:47 от zllate

# 5
Благодаря zllate  Simple Smile
Сега като свърши със сушенето видях, че власинките са по маншона. Просто ще трябва да се почиства след като свърши, да не се задръсти някъде  Simple Smile

# 6
Злате, благодаря ,за разисненията , но все пак моята мачка и тя е 5 кг пере 4 кг суши , , а тоя ароматизатор били ми казала от къде го купи , аз съм от Ямбол

# 7
Rachona, моята е 7/5 и като я заредя, барабана е пълен на половина - тогава няма намачкани. Ако са повече се мачкат. Пробвай с по малко дрехи, истината е че трябва да имат място спокойно да се движат вътре.
Ароматизатора не намирах никъде и поръчах да ми го доставят в едно квартално магазинче където продават продукти на Сано. Ето го:
http://media.snimka.bg/5644/017543639-big.jpg
http://media.snimka.bg/5644/017543643-big.jpg
На опаковката пише че омекотява и ароматизира прането в сушилни или преди да изсъхне на простора. Улеснява гладенето. Може да се пръскат дрехите директно в гардероба

Общи условия

Активация на акаунт