С дете в чужбина

• 4 776
  • 36
  •   1
Отговори
Здравей те,
иска ме да отидем на почивка в Гърция, но не знам какви документи са ни необходими за детето.
Ще сме заедно с таткото, но нямаме брак, ще ми искат ли нещо което трябва да подготвя?

Благодаря предварително на всички който ми помогнат  bouquet

# 1
  • Варна
със сигурност поне акта за раждане трябва да носиш със себе си

# 2
Да това е ясно, но трябва ли да вадя паспорт за нея или нещо такова?

# 3
Естествено, че ти трябва паспорт за детето. Акт за раждане, аз нося и имунизационен паспорт, но той не е задължителен. Нося и рецепти ако се наложи антибиотик или др. лекарства.

# 4
  • Варна
хм,това за паспорта ми е интересно,че и ние ще  пътуваме до Турция обаче  там трябва червен паспорт,но до Гърция мисля че не трябва или за друг паспорт пишете.А някакви други неща като например как освен акта ще докожеш че това дете е твое,някаква  бележка за адресна регистрация или  нещо такова.

# 5
Благодаря много   bouquet

# 6
  • Лондон
Нещо става недоразумение, ми се струва, децата под 16 трябва да имат паспорт (червен Simple Smile) иначе не могат да напуснат страната...За Гърция предполагам, че объркването идва от там, че възрастните пътуват с лична карта, но децата под 16 нямат такава, така че - паспорт. Актът за раждане не е идентификационен документ за чуждите власти. Той трябва само за пред българските, ако детето се извежда от страната от единия родител с декларация от другия, че е съгласен...

# 7
Ясно трябва ни паспорт.
Още веднъж благодаря Heart Eyes

# 8
  • София
Ясно трябва ни паспорт.
Още веднъж благодаря Heart Eyes
   При подаването на паспорта трябва да сте тримата, т.е. детенце, мама и тати. При получаването може само единия родител, но трябва да го отбележат в документа още при подаването.

# 9
  • Карлово
Ние не сме водили детето при подаване на документите за паспорт. Само двамата родители.

# 10
Ние не сме водили детето при подаване на документите за паспорт. Само двамата родители.

Това в София ли? Всъщност, където и да е - не би трябвало да е допустимо паспорт да се вади без детето.

# 11
Никога не съм носила акт за раждане на детето. Само декларация от баща й и паспорт.

# 12
Ако родителите нямат брак и детето носи фамилията на бащата, няма как да докажеш , че детето е твое без акт за раждане  Peace. Декларация ти трябва само ако ще пътуваш сама с детето, но паспортът е задължителен. Както са писали по-горе, децата до навършване на 16 години пътуват с червен паспорт , дори и в страните от ЕС.

# 13
В моя случай е точно така- нямаме брак с бащата, но въпреки че пътуваме често, никога не са ми искали акт за раждане.

# 14
Странно  newsm78
А как доказваш, че детето е твое?
Явно някой митнически служител доста го е мързяло.

Общи условия

Активация на акаунт