С дете в чужбина

• 4 780
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • София
тодоричка мерси за инфото  bouquet,може да пробваме в събота,решихме да идем и ние с мъжът ми и  с малката(6г) в Гърция и ще се наложи и на нея да направим паспорт,а така  и така аз ще ходя за ЛК,поне наведнъж да свършим всичко,ние сме към 9-то,там беше див ужас някакъв,дано се е разредило малко вече.

Желая успех. Дано минете само с едно ходене за подаването на документи. Добре прочети необходимите документи в сайта на МВР е доста добре обяснено. Ето линк:

http://www.mvr.bg/Guide/default.htm

# 31
  • София
При вадене на паспорт за дете, то трябва да е там, защото го снимат  Peace.
На Гръцката граница искат акт за раждане, ако майката и таткото не са женени. Преди 3г. на една позната и го искаха, а тя не го носише. Изкараха е, че все едно детето не  нейно  Laughing. Та почакахме да проверят по компютърната мрежа.
А преди да въведат новите документи пак искаха детето да присъства, за да сравнят със снимката. ИНаче може да дадеш снимка на друго дете. МОето беше още бебе и беше задължително да е с нас при подаването на документите. Но сега го снимат на място, така че уточнението ми е безсмислено  Joy
Имайте предвид, че компютърната система понякога не работи (или поне така казват), така че по-добре да си носите акта за раждане (за тези с различните фамилии, както и самотни майки).
Ние имаме брак и съответно никога не са ми искали нещо различно от паспорта за малката.  Peace

# 32
Здравейте!
За да не отварям нова тема,ще попитам тук ако може.   bouquet
Моят проблем е следният.Мъжът ми е в чужбина,аз и детето в България.Още преди години си направихме декларация при нотариус,че мога да изкарвам детето извън граница.Да но на декларацията съм вписана с моминската ми фамилия,а ние в последствие сключихме брак(сега Април)и моя си замина преди да ми излязат новите документи и нямаше как да направим декларацията отново..Сега по лична карта и международен паспорт съм с друга фамилия,но в декларацията съм със старата.Бях и в районното и в служба Грао и на двете места ми казаха,че за да не се връща мъжа ми само заради нова декларация,мога да си изкарам бележка,че лицето по лична карта и лицето в декларацията сме едно и също лице.Изкарах удостоверението обаче мен си ме гризка съмнението дали няма да ми направят проблем на границата(планирам почивка в Гърция).И ще ми е много кофти,ако ме върнат на границата със дете пътувало много часове в рейса,багажи...пък и паричките няма никой да ми върне.
Ако някой знае какво да правя или къде да питам. newsm78

# 33
  • Русе
за границата не мога да кажа, но аз карах доста време с такава бележка от общината, т.к. лк и шофьорската ми книжка бяха с различни имена. спирали са ме от КАТ показвам бележката и нямах проблеми. дано нямаш и ти на границата. Peace Приятно и безпроблемно пътуване и почивка

# 34
Благодаря elan.  bouquet
Дано да нямам проблеми.

# 35
  • в рока
Искам нещо друго да попитам момичета.И аз имам пълномощно от съпруга ми да напускам Бг с детето .Обаче една приятелка ми каза,че е желателно да го дам за превод и легализация.На Бг летището нямало да е проблем ,че е само на български,но ако пътувам от Испания например до България,няма да ми признаят пълномощното на чуждите летища.Моля за съвет

# 36
На никоя чужда граница не са ми искали пълномощното.

Общи условия

Активация на акаунт