Да разрешим една загадка с пакетчета семки

• 30 268
  • 379
  •   1
Отговори
# 150
Определено който ги слага наблюдава как протичат нещата  Wink
Така де! Въпросът е: с каква цел!?

Знак, но нещата не са чак на толкова плитко ниво , защото и за непрофесионалисти си личи ,че е вид маркировка - ако някой го прави за да сигнализира (обир , дрога свързано с въпросният вход )  - ега ти сигнала сички на етажа да са в час  ooooh! Joy
Просто въпросните семки са капка в морето  и не му пречи на въпросният човек ,че бият на очи , че правят впечатление, че се местят.

newsm78 БАР кода трябва да се проследи.. ами да ами.. ето кое издава номера на апартамента!  

# 151
Помогнаха ми да се досетя кой би решил загадката - Авакум Захов.
Хайде да тръгваме към ул. Латинка. Само той ще се справи.  Peace

# 152
Tия семки във входа как си ги представяте в един 16 етажен блок с по 5-6 ап.  на етаж(сигурно има толкова)? На кой ли пък ще му направи впечатление? Thinking

А пък никога не бих ги яла,ако намеря,бляк,може да са обработени допълнително с отрова,с приспивателно,с какво ли не.Ама и аз много филми гледам,та затова... Mr. Green
Наскоро в един филм,дали не беше новият “Шерлок Холмс“ мацката сложи приспивателно в една бутилка ли беше или бонбони с една много тънка спринцовка и пак си беше запечатано като фабрично въпросното нещо(не помня точно). Peace

# 153
  • Велико Търново
Авторката не е влизала от сутринта. Дали не е открила нещо?

# 154
Хаха ако питате мене , тука се събрахме най-големите перковци ...  Mr. Green ooooh! Joy с най-добро чувство де
Определено който ги слага наблюдава как протичат нещата  Wink
Така де! Въпросът е: с каква цел!?

Знак, но нещата не са чак на толкова плитко ниво , защото и за непрофесионалисти си личи ,че е вид маркировка - ако някой го прави за да сигнализира (обир , дрога свързано с въпросният вход )  - ега ти сигнала сички на етажа да са в час  ooooh! Joy
Просто въпросните семки са капка в морето  и не му пречи на въпросният човек ,че бият на очи , че правят впечатление, че се местят.

newsm78 БАР кода трябва да се проследи.. ами да ами.. ето кое издава номера на апартамента!  

Неее  Naughty апартамента е полученото число от сбора разделен на разликата  Mr. Green Къде отиваШ  ти МоЖе Би ?? !

Независимо колко апартамента има на етаж - 3 или 6 , няма начин да не се набият на очи  поне на хората които живеят на етажа ...
Прилича ми на знак , но  е много явен - в саксията семка  от лявата страна в чинийката - по ми звучи като от филм и логично , но по пакети и затворени  не ми се струва много като маркиране . Ако ще да е знак , той е за нещо което няма общо нито с хората на които ясно ,че ще направи впечатление , нито със самия вход и т.н.  smile3506
Каквото и  да е е умишлено,  за какво и на кой - един Бог знае  Thinking Sunglasses

# 155
  • София
Аз съм фен и на Авакум Захов, и на мис Марпъл, и на Еркюл Поаро, ако щете, но не мога да дам ново предложение за семките... Най-възможни ми се виждат магиите и "нишаните" за любовника, да речем. Wink Ама като се събрахме толкова любопитни, хайде да се организира една групичка съфорумки с повече свободно време и точно в стил "Следите остават" да разнищи мистерията...  Mr. Green
Между другото, какъв математик-детектив? Главният герой беше Пешо, доколкото помня, ама не се сещам да е имал слабост към математиката...  newsm78

# 156
Независимо колко апартамента има на етаж - 3 или 6 , няма начин да не се набият на очи  поне на хората които живеят на етажа ...

Повярвай ми в нашия вход и умрял кон да има между етажите - никой няма да го види!  ooooh!
Първо е затрупано с боклуци, второ само аз ползвам стълбището(стягам дупето  Mr. Green ) Другите - само асансьор(сигурна съм че с месеци не знаят какво има или става по етажите).

При нас пакетчета със семки и с години могат да си седят!   Confused

# 157

Повярвай ми в нашия вход и умрял кон да има между етажите - никой няма да го види!  ooooh!
Първо е затрупано с боклуци, второ само аз ползвам стълбището(стягам дупето  Mr. Green ) Другите - само асансьор(сигурна съм че с месеци не знаят какво има или става по етажите).

При нас пакетчета със семки и с години могат да си седят!   Confused

Да , но този който ги поставя е наясно ,че пакетите се пипат и то не еднократно тип " грешка на чистачката"...
Следователно , ако е знак за нещо си ,знаейки ,че са привлекли нечие внимание   пак ще ги поставя там  половин година ? Хм..

# 158
Между другото, какъв математик-детектив? Главният герой беше Пешо, доколкото помня, ама не се сещам да е имал слабост към математиката...  newsm78
Ставаше дума за Авакум, той докато си почива, решава сложни интегрални уравнения. Може да разреши и случая тук.  Grinning  И аз не помня, Пешо да е имал слабост към математиката, ама на Вълчо идеята бе друга ...

# 159
В нашия вход има 9 етажа,36 апартамента,външната врата не се заключва.Оня ден съм си изтървала диадемата между втория и третия етаж и след малко един комшия ми звъни и ме пита:"Извинявай,да не е твое това нещо?"  LaughingМисълта ми е,че все някой би звъннал на нечия врата да попита това на кого е,кой си го е изпуснал и така нататък.
Пейки пред блока нямаме,ама няма скрито-покрито!

# 160
лято!, аз яко съм объркал Андрей Гуляшки с Павел Вежинов.
Извинете, четох ги преди 40 гждини.
Някои хора с ментални увреждания са алтруисти,
виждал съм да дават каквото им поискат, без да се замислят.
Кой знае каква част от ритуал са тези семки, алогичен и непонятен за нас.

# 161
Според мен някой ви пробва, сериозно Laughing

# 162
А  и аз да се разпиша в тази тема  Blush прочетох я на един дъх в неделя май, днес се сетих пак и си викам ..я да видя какво става с мистерията, та търсих темата, върнах се да чета от пропуснатото последните страници, не влизам в този раздел много, та и публикации май нямам, но като фен на крими романчетата ми е много любопитно кО аджеба се случва?  #Crazy Не съм живяла в голям град, нито в блок, нямам идея как е, но ми е ясно, че не е като едно време, когато все народ се познаваше до 9-то коляно и знаеше дори роднините на съседите.

Идеи за загадката нямам, но като гледам що любопитни кокошки (и 1 петел  Laughing вълк де) сме се събрали да съберем по някоя стотинка/лев за 1 камера, авторката на темата да я монтира и върже към своя компютър и да се следи положението, ако може и под наем да се наеме камерата от някъде  Laughing по-тънко ще ни легне.
(някой да не се обиди на "определението" сега  ooooh!)

И аз изкл варианта деТе да го прави, че 6 м си е направо толкова дълъг период, че няма накъде,  дори и група деца да са ще им писне да се "въртят" и да слагат семките.

Максин, пши по-често какво става с пакетчетата, дай по 1 снимка да ги видим  Grinning

# 163
А аз не разбрах - входа заключва ли се?

# 164
Тема е скрит спамо-чат! Ще информирам , че не ми се изключва известяването

Общи условия

Активация на акаунт