Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 980
  • 871
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте на всички!

Избирам тази тема за първия си коментар, защото съм привърженик на здравословния начин на живот и голям любител на домашно приготвената храна. След като изчетох темата, си купих от така известния дехидратор (сушилня) на Neo. Служителката в Техномаркет каза, че от няколко дни имало същинска навалица от желаещи да си купят уреда - сигурна съм, че този форум им е помогнал за продажбите  Grinning

Въпросът ми е следният: прочетох, че може да се използва хартия за печене или силиконова подложка върху тавичките, а храната да се слага на подложката (за да не мия тавичките всеки път). За мен би било много по-лесно да суша върху хартия за печене или силиконова подложка (плодове, зеленчуци, билки), но така не се ли пречи на циркулацията на въздуха в самия уред?

# 226
Ако ще позлваш някаква подложка, изчакваш да дръпне влага горния слой на плодовете/зеленчуците; обръщаш ги и махаш подложката. За билките няма проблем.

# 227
Здравейте, имам въпрос -на мен нищо не ми се суши за 6 до 10 часа . Доматите, които сложих вчера почти не са мръднали. Уреда ми е съвсем наред , нео е .Само тези , които са по-тънички са се променили, работил е цяла нощ newsm78. Е няма да се отказвам , сигурно хем са по-сочни, хем съм ги направила по-дебелички явно. Но когато са много тънички са като люспи и не ме кефят.

# 228
от кой магазин в София бих могла да си купя такъв уред и каква е цената
Има ги в Технополис, на 39 лв.Това за Пловдив, но предполагам, че и в Сф има....Мисля, че и Техномаркет зареждат от Нео.

Въпросът ми е следният: прочетох, че може да се използва хартия за печене или силиконова подложка върху тавичките, а храната да се слага на подложката (за да не мия тавичките всеки път). За мен би било много по-лесно да суша върху хартия за печене или силиконова подложка (плодове, зеленчуци, билки), но така не се ли пречи на циркулацията на въздуха в самия уред?
Не, не пречи.Но аз суша на хартия/силикон крекери, бургери....то тях няма и как да сложиш на решетестите тавички, ще се разтекат през отворите.
Както е писала и Вери, като дръпне влагата, се обръщат.
Плодове, зеленчуци, билки слагам направо в тавичките.

Здравейте, имам въпрос -на мен нищо не ми се суши за 6 до 10 часа . Доматите, които сложих вчера почти не са мръднали. Уреда ми е съвсем наред , нео е .Само тези , които са по-тънички са се променили, работил е цяла нощ newsm78. Е няма да се отказвам , сигурно хем са по-сочни, хем съм ги направила по-дебелички явно. Но когато са много тънички са като люспи и не ме кефят.
За 6-10 часа можеш да изсушиш само люспи.    Laughing
Не помня миналата година колко суших домати, но беше повече от 2 денонощия май....
Кайсии суша за 36 часа и повече.Сега заредих боровинки и смокини, да видим кога ще са готови.
В неделя към 15 часа бях сложила сини сливи, бяха готови вчера по обед, значи почти 48 часа.
Не суша на повече от 45 градуса.

# 229
 Katarin X. , благодаря успокоих се , защото няколко страници по-напред беше написано друго за часовете за сушене и се притесних. Аз обаче малко увеличих температурата, защото реших , че нищо не става и нещо аз бъркам Hug

# 230
Katarin X. , благодаря успокоих се , защото няколко страници по-напред беше написано друго за часовете за сушене и се притесних.
Тези времеви стойности са ориентировъчни, защото зависят от много фактори, Сиситонс  Peace

# 231
Момичета,случайно да знаете колко ток гори този на Нео.Аз сега си го взех и моя приятел негодува,че нямало да може да си платим сметката в края на месеца,а аз съм сигурна,че не е толкова много  Sad

# 232
Мисля беше 50 вата , което е колкото една малка крушка Peace. Все пак погледни на брошурата, аз моята не знам къде е .
п.п. Сега видях в нета 250 вата е значи колкото 3 крушки Peace

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 17:09 от sisitons

# 233
Ох,ами значи за 24 часа наистина не е много икономичен Sad Ще трябва да извоювам някакво право да си го ползвам,че както ми се иска поне 2-пъти седмично да правя нещо сега не знам как ще се навие  Confused

# 234
Десинка, стерилизацията на компоти, кисели краставички и лютеница не е по-евтина, а крайният продукт заема повече място и има по-ниски хранителни стойности.

Аз предпочитам суровата храна (към която спадат и повечето дехидратирани продукти), защото благодарение на нея давам в пъти по-малко пари за доктори и лекарства.

# 235
Фея,абсолютно съм съгласна с теб,но на твърдоглавия ми приятел нищо не мога да му кажа или налея в главата Sad Знае си неговото и,че винаги той е прав.За него моя начин на хранене е възможно най-скъпия и сложния.Било прищявка и лигавщина.Та за сега вече ми е омръзнало да се опитвам да излизам на глава с него,просто е загубена кауза  Close

# 236
Доматите са ми готови newsm44, но май ще са само едно бурканче. Ще ги досуша хубаво защото не искам да се издъня да мухлясат накрая. Ами това е около 36 часа ми бяха необходими. Чудя се дали да не ги залея с топъл зехтин, но пък ще го съсипя като го загрея. А ако загрея олио или шарлан newsm78, ако някой знае да ме посъветва. Миналата година ми бяха малко и ги съхранявах в хладилника залети в зехтин, но сега мисля да направя повече. Ако загрея мазнината те ще вакумират сами. Но ще им заминат и витамините , знам ли. Давайте идеи и кажете какво правите вие Hug, как ги съхранявате после.

# 237
Браво за доматките! А не може ли просто да се съхраняват в добре затворена кутия или буркан без зехтин,просто така?  Confused

# 238
И аз се запътвам да си купувам уред - май има НЕО в нашия "Техномаркет".
Като видях сутринта какви чудни смокини има на пазара и всякакви колебания нужен ли ми е още един уред се изпариха. 

Благодаря за съветите и споделянето! Hug

# 239
А не може ли просто да се съхраняват в добре затворена кутия или буркан без зехтин,просто така? 
Може и просто така.

"Но ще им заминат и витамините , знам ли"
Няма да им заминат.

Общи условия

Активация на акаунт