Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 298 038
  • 871
  •   1
Отговори
# 270
Галина, всякакви стават. За да намалиш времето за дехидратация, отрежи "капачката" и извади семките. Иначе ще сушиш с дни.

# 271
Някой опитвал ли е да съхранява изсушените плодове/зеленчуци в прозрачно домакинско фолио?
Моя позната сподели, че по този начин се запазват по-дълго време и заемат много по-малко място.

Аз опитах с изсушени праскови и наистина е много удобно.

Взима се едно парче прозрачно фолио, в единия му край се слага шепа или повече изсушени плодове(количеството е по желание, но все пак да не е твърде много, за да може, ако има развалено парче да не се пренесе върху останалите) и фолиото започва да се завива, като се опитва да се притиска така, че да остане възможно най-малко въздух. Буквално се обезвъздушава.
Получават се много симпатични, малки пакетчета, които могат да се съхраняват в буркан, кутия и т.н.

Не знам дали действително така плодовете се запазват по-добре, но ми се струва логично да е така. Все пак би трябвало по този начин достъпът до влага и въздух да е много по-малък.

В момента суша арония и малини. Някой да има опит със сушенето на тези плодове? Добре ли се получават?

# 272
Аз суших арония, предварително прободена с игла. Когато след 30 часа беше пълна със сок отвътре просто я смачках върху масата, като предварително послах с найлон, за да не се оцвети и после минах с точилката. Всяко едно се спука и после се доизсушиха супер бързо
Идеята с фолиото е добра, но в момента имам ужасно много ангажименти. Като се видя с малко свободно време ще се опитам да я приложа. Аз съхранявам във стъклени буркани с тел и гумено уплътнение

# 273
Ние сме ги натъпкали във всевъзможни пластмасови кутии с капаци или стъклени буркани от нескафе, че то нашето стана много продукция  Crazy. Да видим, дано няма брак.

# 274
И аз ги слагам в тези, които се затварят херметически и са с гума и тел. Днес сложих 3 тарелки с домати, искам ми се да направя едно малко бурканче със сушени домати и зехтин за подарък на една позната, не знам обаче дали ако ги сложа в обикновен буркан с винт ще се развалят...Няма да я видя преди октомври, а не искам да отварям голям буркан и да пресипвам, грозно ми се струва.
Фея, благодаря за отговора за патладжана и тиквичките, след доматите те са ще са ми на дневен ред   bouquet

# 275
Благодаря Фея. Първо ще ги почистя и после ги мятам под тензуха. Аз си нямам уред и за това суша отвън. Вече изсуших едни сини сливи, после червени чушки, но нарязани на дребно като за манджа, а днес сложих и домати. За първи път суша плодове и зеленчуци, дано да нямам провал, че мразя да хвърлям храна. Иска ми се също да си направя и домашен червен пипер, ама и идея си нямам как става.
Затварям всичко в стъклени буркани. Идеята да се държи каквато и да е храна в найлонови торбички, фолио или пластмасови кутии хич не ми допада. Отдавна изхвърлих почти всички пластмасарии. Намира се тук там по нещо, но определено избягвам тези материали.

# 276
Иска ми се също да си направя и домашен червен пипер, ама и идея си нямам как става.
Много е лесно. Трябва само да изсушиш чушките до степен да са чупливи. После ги прекарваш през кухненски робот или блендер, за да станат на прах и готово.

# 277
Здравейте.Моля,някой да ми каже за колко време се изсушават доматите.Уреда ми е Нео.

# 278
Здравейте.Моля,някой да ми каже за колко време се изсушават доматите.Уреда ми е Нео.
24 часа грубо казано.

# 279
Здравейте, за първи път пиша тук, но често чета Simple Smile

Онзи ден си купих NЕО-то и го заредих с нарязани на триъгълници доматчета и нарязани на ивици чушки от месестите, за моя изненада 38 часа по-късно, не всички чушки са сухи, а доматите в средата си са меки. Всичко това се случва на 50 градуса. Да отбележа, че долните тавички се загряват по-добре от горните и за това ги разменях през 10 часа.

Та въпроса ми е, това не са ли много часове за сушене?

# 280
Благодаря.С чушките вече имам някакъв опит и те наистина по-бързо се изсушават.

# 281
Здравейте, за първи път пиша тук, но често чета Simple Smile

Онзи ден си купих NЕО-то и го заредих с нарязани на триъгълници доматчета и нарязани на ивици чушки от месестите, за моя изненада 38 часа по-късно, не всички чушки са сухи, а доматите в средата си са меки. Всичко това се случва на 50 градуса. Да отбележа, че долните тавички се загряват по-добре от горните и за това ги разменях през 10 часа.

Та въпроса ми е, това не са ли много часове за сушене?
Не са много, споко. И ние сме с НЕО,, разменяме тавичките периодично и накрая пак не стават всички продукти готови по едно и също време. Вадим готовите поетапно.  Peace

# 282
Благодаря за успокоението Simple Smile

За доматите, мисля да пробвам на филийки.   

И още нещо, чушките нарязани на ивици по време на сушенето станаха навити на руло, това не пречи ли на самото сушене? Вие как ги режете?

И последно Simple Smile По-сухи не е ли равно на по-издръжливи?

# 283
Опа Simple Smile
Мне ми щракна нещо днеска и аз си купих едно НЕО  Crazy
Заредила съм го с грозде (дребно без семки) - да правя стафиди  Mr. Green
За колко време да очаквам да се получи нещо  Rolling Eyes И на колко градуса - аз ги сложих на 55 Simple Smile (по средата Simple Smile Simple Smile )
Дано утре да има поне маааалко ефект  Crazy

Понеже съм на гости на свеки, а тя има много плод и зеленчук в градината - съм решила да пробвам с всичко Simple Smile Да видя кое как ще се получи Simple Smile
Но като гледам май доста по-дълго време от това, което си мислех, отнема  newsm78

# 284
Опа Simple Smile
Мне ми щракна нещо днеска и аз си купих едно НЕО  Crazy
Заредила съм го с грозде (дребно без семки) - да правя стафиди  Mr. Green
За колко време да очаквам да се получи нещо  Rolling Eyes И на колко градуса - аз ги сложих на 55 Simple Smile (по средата Simple Smile Simple Smile )
Дано утре да има поне маааалко ефект  Crazy
чаках два дни и накрая на терасата на слънце изсуших гроздето, в тавите от уреда Joy

Общи условия

Активация на акаунт