Уред за сушене на плодове и зеленчуци

• 297 901
  • 871
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Привет Simple Smile

И аз да се присъединя към плодосушащите Simple Smile

Купих си Ронсън от намаленията. Вече ми е готовата първата доза череши. Заредих около 2,8 кг, почистени от костилки и разрязани на две. Суших ги 3 денонощия с малко почивка на уреда на около 41-43 градуса. Сега съм ги прибрала в един  компотен буркан. Много са вкусни и приготвям вече втората доза.

НО .... чудя се за съхранението. Във фризера нямам много място, та да слагам там и плодовете. Чудя се този буркан ако го запечатам с капачка и го сложа във вряща вода дали ще се получи стерилизация? Все пак в самите плодове има някаква влага и дали при загряването няма да се отдели? Ако хлътне капачката дали ще е достатъчно? Не е като компот, тук има повече въздух.

Един уред за вакуумиране на найлонови пакетчета ще свърши идеална работа .... ама 120 лв нямам излишни.
Та моля за съвет Simple Smile

# 751
  • Sofia
уред за вакуумиране съм си взимала от немските магазини за 25лв.

# 752
  • Добрич
Съхранявам в най-обикновени буркани с капачки на винт. Даже с пластмасови капаци. Когато плодовете/зеленчуците са добре изсушени, няма да се развалят. Все още имам от миналогодишната реколта.

Ако ги завариш, това е топлинна обработка и обезмисля сушенето на по-ниски градуси, за запазване на витамините.

# 753
  • София

Доли, този уред запечатва в торбички, нали? Аз също мислех за такъв, но четох отзиви че почти никакъв вакуум не може да направи и е почти безсмислен. Сподели твоя опит.

Ако ги завариш, това е топлинна обработка и обезмисля сушенето на по-ниски градуси, за запазване на витамините.

Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.

Май и аз ще си ги държа в буркан с винт, пък каквото стане. Просто за първи път суша и не мога да преценя дали са напълно сухи за дълго съхранение

# 754
Аз изсуших кайсии и ги сложих в хартиена кутия от бонбони с хартия за печене между отделните пластове, смятам така да ги съхранявам, ще експериментирам, дано не се повредят.

# 755
  • Sofia

Доли, този уред запечатва в торбички, нали? Аз също мислех за такъв, но четох отзиви че почти никакъв вакуум не може да направи и е почти безсмислен. Сподели опит.

да,запечатва в торбички,първо прави вакуум,после слепва края на пликчето...

# 756
  • София

Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.

Как ще стерилизираш без точност в буркана???

# 757
  • Гулянци
Отдавна ви следя, но днес вече и аз мога да се похваля с първото си производство Mr. Green Изсушен магданоз Laughing
Имам дехидратор ABC GM A601.107 и страшно съм доволна от резултата
Скрит текст:

С този магданоз смятам да си направя домашна вегета. Отчитам като грешка, че сложих магданоза с дръжките. Сега слагам друга партида, но без дръжки.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 11:51 от cura-

# 758
дръжките също са ароматни, ще се смелят после с другите подправки  Peace

# 759
  • София

Не знам Simple Smile За това и питам тук възможно ли е това нещо Simple Smile Определено няма да стане компот ефект, но ако просто излезе въздуха на вън и вътре стане вакуум .... да не мухлясват ако не са много сухи ...

Както и да е Simple Smile Направих втора доза череши. Маааалко по-сухи са от първите и мисля че ще издържат зимата без да мухлясат.

Иначе първата доза вече започнах да ги консумирам даже Simple Smile Сутрин си добавям към овесените ядки с кисело мляко. Мммм вкусотия става Simple Smile

# 760
  • Бургас

[/quote]

Когато стерилизирам кисело зеле нареждам бурканите в тавичка, с капачката надолу, сипвам вода да покрие шийката на буркана и поставям тавичката върху печката/котлона. Като заври водата, 5 минути са достатъчни, вадя бурканите и ги редя отново надолу с капачките , да изстинат. Зелето се запазва като за салата. Мисля, че такова затваряне на плодовете би било добре.

# 761
Като се стерилизират, според мене, се губи смисълът на сушенето. По-добре повече да се изсуши. Аз също от страх да не се развалят, черешите и ягодите ги сложих в пликчета в камерата (там е минус 25 градуса).

# 762

Когато стерилизирам кисело зеле нареждам бурканите в тавичка, с капачката надолу, сипвам вода да покрие шийката на буркана и поставям тавичката върху печката/котлона. Като заври водата, 5 минути са достатъчни, вадя бурканите и ги редя отново надолу с капачките , да изстинат. Зелето се запазва като за салата. Мисля, че такова затваряне на плодовете би било добре.

но киселото зеле има много голямо водно съдържание. А сушените плодове и зеленчуци - не.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 22:42 от пеп-4o

# 763
  • София

но киселото зеле има много голямо водно съдържание. А сушените плодове и зеленчуци - не.

Именно!

# 764
Момичета,а гроздето става ли в уреда да се суши?Сложих малко да пробвам-цели зърна,но за 7 часа не е мръднала,та се чудя дали ще се получи изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт