Трябва да направя сериозен ход...

• 12 173
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
То излезе навалица на поляните бе, чак до бой се стига  Joy
Може и до друго да се стигне. Flutter
Оспамихме темичката на жената.Парцуца,прощавай.   bouquet

# 121
  • на брега на морето
Аз пък вчера си представях как правим секс с мъжа ми на поляната в двора... Embarassed

rotfImbo   Парцуцка, Hug ти си слънцето в днешното ми лошо настроение.

# 122
  • София

rotfImbo   Парцуцка, Hug ти си слънцето в днешното ми лошо настроение.

Я па ти - никви лоши настроения днес не са позволени. Hug
То излезе навалица на поляните бе, чак до бой се стига  Joy
Може и до друго да се стигне. Flutter
Оспамихме темичката на жената.Парцуца,прощавай.   bouquet

Много ми е даже хубаво - спамете, чатете, говорете - аз не се докачам от такива работи, баш ми е драго даже  bouquet

# 123
  • Seattle-USA
Аз само искам да попитам ако е нормален пътя и зима и лято, разполагате с личен транспорт и е примерно къщата на 15 километра от София кои ще бъдат недостатъците?

# 124
Ако имаш деца - това е недостатъкът!!!

# 125
Ако имаш деца - това е недостатъкът!!!

О, зависи колко са големи, защото ако не са във възраст дето ходят по дискотеки, дори е много по-забавно - бъди сигурна в това. Проблемът идва когато започнат да излизат по дискотеки - трябва да ги прибирате, защото няма как (транспорта секва към 23 часа) и да чакате да направят 18, че да могат сами да се карат насам натам. Това са няколко години, дето не е много приятно (освен ако не ви е проблем да и прибирате, много родители и сега прибират децата от дискотека в София, при все че живеят в София!). И съответно, ако държиш да ходи на Балет точно в София или на език точно в София - иначе например в моя град дето живея сега има и езиков център, има танци, спорт (най-разнообразен - карате, футболни клубове, фитнеси, танцови клубове, лека атлетика, шах, брейк танци... не се сещам за още нещо сигурно има). Дтески градини и ясли - има, читалища и библиотеки - също, училища има. Лекари и зъболекари - има. Децата в момента ги виждам на улицата, по цял ден се гонят и ние бяхме така като малки - имам най-незабравимото детство на света, когато бяхме в София откачах пред блока честно - исках да тичам по улицата, на поляните близо до нас...  Hug

# 126
Честно казано, би ми било много по - спокойно аз да прибирам детето от дискотека, отколкото да се прибира само пеша, щото живеем наблизо до дискотеката  Confused
А пък ако живеем малко по - далече за прибиране пеша, тогава дето са 2-3 километра с колата, там са и 10-15, така и така ще трябва с кола да се прибира.
Аз съм родена в малък град, но от 8-ми клас отидох да уча в по - големия близък град,  10-12 км разстояние, не ми беше проблем пътуването през деня, автобуси през 15 минути има, отделно маршрутки, че и влакове ползвах, щото и двете гари ми бяха наблизо. Когато излизах на дискотека /всеки петък/, просто оставах да спя при съученичка, после като студентка - в студентските общежития или се събирахме 2-3 момичета и заедно се прибирахме с такси, като си разделяхме пътя, излизаше ни като с автобус  Peace
Понякога бащата на някоя от нас се навиваше да дойде да ни вземе от дискотеката.
Варианти има, според ситуацията се нагаждаш.
•ºtreisyº• и аз така, спомням си с носталгия как тичахме по поляните като деца, как ходехме да крадем череши, правехме си палатка на поляната от три кола за домати и няколко черги, ловяхме светулки в шепа и ги гледахме как светят...

# 127
точно за малки деца е проблем според мен. Ще кажа защо. Моя позната си купи къща наблизо до СФ, по пътя за Перник на 15тина км. Нарочно избра с идеален път, до самата магистрала е почти. С голям двор и тн екстри. Ок ама тя работи в Сф. Децата учат също тук. И - сутрин стават в 5.30, за да тръгнат в 6.30 и в 7.20 да ги докара на училище. После тя отива на работа. на обяд ги взима и ги държеше с нея до вечерта в заведението, което държи /едно квартално кафе/. Там учеха. вечер като свършат клиентите - се прибират заедно. на другия ден пак така. Трагедия. Мъжа не миже да се включи - защото работи до 8-9 вечер и често пътува.
Така първата година. Сега обаче са различни смени децата. Е, още един проблем. как се справя тя си знае.
Не може да ги остави там да учат - защот това значи по 12 часа да са сами. Няма баба за помощ.

# 128
  • на брега на морето
Парцуца, намерих списанието. Днес-утре ще бъде сканирано и ще ги пратя на ЛС.
Както гледам плана съдържа поне на първия етаж: кабинет, дневна, кухня, две стаи. Отгоре май е втори етаж и има стаи.  Сигур има баня и тоалетна. Има обяснения на френски, но аз не знам френски. Много яка къща за вас на село. Гараж може да се направи зад къщата.

# 129
За тези, които си мечтаят да си построят къщичка на село - ето любимият ми сайт с проекти.http://gotoviproekti.eu/

# 130
също в района на нови хан/там е отработеното гориво на аец 'козлодуй'/.

Скоро не бях чела по-голяма глупост.

По темата - вила, в близост до града или в самия град, но в покрайнините /това е и моят вариант/.
От две години сме с къща и е невероятно, няма по-хубаво нещо да се събудиш в лятната сутрин и да си пиеш кафето на двора!
Или вечерите.....

# 131
също в района на нови хан/там е отработеното гориво на аец 'козлодуй'/.

Скоро не бях чела по-голяма глупост.

По темата - вила, в близост до града или в самия град, но в покрайнините /това е и моят вариант/.
От две години сме с къща и е невероятно, няма по-хубаво нещо да се събудиш в лятната сутрин и да си пиеш кафето на двора!
Или вечерите.....

нищо, нека съм глупава  Grinning

Крави с три вимета край Нови хан? Търси се ядрено сметище

'...Има забавяне през последните две години, призна пред "Капитал" и директорът на държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" (РАО) Борис Пеков. Дружеството е създадено през 2004 г. и се грижи за съхранението на произведените от АЕЦ "Козлодуй" радиоактивни отпадъци и за временното депо в Нови хан....'
от тук:
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2009/03/06/685484_nova_aec_a_otpaducite/

"...Как ДП”РАО” ще подобри управлението и съхранението на РАО в България?
На този етап от съществуването на предприятието, ДП”РАО” работи по няколко проекта. Един от тях е модернизацията на СП „ПХРАО – Нови хан”. Целта е да се подобри безопасността на съществуващите съоръжения и да се подобри качеството на обработка на приетите РАО, и съответно качеството на тяхното съхранение. Част от целите на ДП”РАО” са:
•    Технологично подобряване на условията за съхраняване на радиоактивни отпадъци;
•    Внедряване на усъвършенствана система за контрол;
•    Осигуряване на безопасността и сигурността на площадката на СП „ПХРАО – Нови хан”;
Това са само малка част от вече предприетите действия. Тези действия целят да се подобри безопасността на вече съществуващите съоръженията и респективно безопасността на живеещите в близост до хранилище за РАО. Специалистите на ДП”РАО” съзнават отговорността на поетият ангажимент и затова адекватно се отнасят към забележките, както на държавният регулативен орган, така и на обществеността."
от тук:
http://www.dprao.bg/index.php?act=content&do=detailed&rec=63

'....Пари от ядрените фондове за общини, които приемат хранилище

По думите му обаче задачата ще е трудна, тъй като по правило населението в близост до евентуални подходящи терени е настроено негативно и протестира срещу разпологането на такива съоръжения. ДПРАО има горчив опит в това отношение с модернизацията на съществуващото хранилище за ниски и средни РАО в Нови хан, където проектът срещна яростния отпор на екоорганизации и местните жители.'

от тук:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=161725

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 16:46 от Палмира

# 132
Палмира, прави разлика между отработено гориво, радиоактивни отпадъци и ДП РАО като предприятие под чиято шапка е и хранилището в Нови хан.
Когато не знаеш нещо, не се изказвай като експерт.
Нивото на радиационната култура на българина е ниско, за съжаление.
Радиоактивен отпадък може да е изотоп, който е използван напр. в медицината и този отпадък след отслабването му се погребва в хранилището в Нови хан. Не бъркай нещата. Отпадък може да е дреха, замърсена от служител, пребиваващ в зоната със строг режим на АЕЦ, но в никой случай отработеното гориво на АЕЦ!!!
Идея си нямаш колко сложен е процеса по ваденето и съхраняването му. И транспортирането му към Русия, където се извозва впоследствие.

# 133
Абе и за Суходол протестираха хората, нищо че ги увещаваха -как се съхранява боклука правилно....

# 134
добре, приемам корекцията.
факт е , че има обаче депо в нови хан, било то и за отпадъци.

майка ми е единствената жена, участвала в пускането на първи енергоблок на АЕЦ Козлодуй.

по една случайност и баща ми е работил там дълги години. имат у дома  доклади, които от чисто любопитство съм чела.

не бих си купила там имот. пък който иска, негова си работа.

пс. напоследък явно много дразня , ще свия перките.
съжалявам искрено, ама наистина искрено, че се включих. просто исках да бъда полезна. Sad

Общи условия

Активация на акаунт