Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 63-та тема

• 114 930
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив

РОДОПСКИ ПЪРЖЕНИ КОЛАЦИ
  [/color][/b][/i]

Моля за рецептата Praynig

ЕТО РЕЦЕПТАТА Hug

Продукти:
3-яйца
150гр.-захар
250гр.-кисело мляко
100гр.-прясно мляко
1 1/2 кг -брашно
1с.л. равна -сода бикарбонат
100гр. -олио
300гр. -сирене или извара
олио за пържене

Приготвяне:

От продуктите се меси меко тесто.Разточва се тестото един см. дебело и с чаша изрязваме кръгчета.Може и като пирожки да се направят.
Пържат се в много олио но да не е на силен огън...
Поръсват се със пудра захар по желание

# 61
Много ме впечатлиха печените ябълки на MinD*ReadeR, чибатата на Цецето(такъв хляб не се наемам да направя - много труден ми се вижда) и талиетелете на Роцаbouquet

Нашият неделен обяд беше така да се каже простичък и диетичен: шарена салата с моцарела, пържена риба с картофки на фурна и ябълки за десерт:

# 62
Като никога да вема и аз да е запиша - не че не готвя всеки ден, ама със снимането все не успявам  Embarassed
За следобедна закуска - Махлеп Кейк (турска кухня). Много ароматен!!!

# 63
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз със един кекс да се запиша  Mr. Green
малко продукте, перфектен резултат Mr. Green

болна бях и друго няма от мен Blush

кекс с ябълки (без мазнина)

връщам се да зяпам, какво сте наготвили  Sunglasses

П.П. Дидибу, линцер торте ми е любимата!
Роца, gyoza и аз правя често и замразявам даже... харесват ми повече от равиолите, заради запържването в масло...

# 64
  • София
(такъв хляб не се наемам да направя - много труден ми се вижда)

Ягодке, той хлябът не е труден, общо взето сам си се прави, ама много бавно става. Вчера в 11ч. предиобед съм сложила квасът да втасва и в 14.30 днес извадих изпечения хляб от фурната  Crazy Даже избързах с печенето и тоя път не стана на големи мехури  Laughing Но пък си заслужава чакането   Peace

# 65
Като никога да вема и аз да е запиша - не че не готвя всеки ден, ама със снимането все не успявам  Embarassed
може ли линк към рецептата  bouquet

# 66
  • Варна/Лондон
vangobi, може ли рецептата за сладкиша с праскови от компот Praynig Имам вече два буркана в които са останали само плодовете/само сока им пием на компотите/ и смятах да ги изхвърля, но като видях тази вкусотия ...май ще им се размине хвърлянето. Simple Smile Предварително благодаря за рецептата  bouquet

# 67
може ли линк към рецептата  bouquet
Mими, с удоволствие, но не съм я превеждала. Ако английският не е проблем, ето източника: http://www.yogurtland.com/2006/04/02/mahlep-cake/

Но ако нямаш махлеп, не знам дали има смисъл да го правиш - рецептата е съвсем обикновена, специфичния аромат идва от подправката. Аз съм си яя купувала от Турция, но предполагам, че ще се намери и в арабските магазини.

# 68
  • Варна
Записвам се и отивам да ви чета.
Аз още старата тема не съм разгледала и нова вече. #Crazy
Ще пусна и една снимка. Днес празнувахме рожденния ден на майка ми. Laughing

# 69
  • София
Пепика, благодарности за темичката!  bouquet
За един ден 5 странички с вкусотии сте изпълнили, браво на вас! Hug Разгледах всичко с огромно удоволствие и сега отивам да вечерям. Crazy
При нас днес:
палачинки с шоколад/за детенце/ и със сладко от боровинки и сиренце/за мен/, за всеки по нещо;

салата от моркови и ряпа;

пилешки филенца с гъби и кус кус;

кексчета с овесени ядки, пълнозърнесто брашно и канела.

# 70

Пълнени картофи

Панирани пилешки хапки

# 71
  • Разград
Много вкусни и красиви неща и в новата темичка bouquet При нас днес: зеленчукова крем супа с крутончета

пиленце в плик на фурна-още в тавата
и в порцийката със салатка от варени картофи и лук
за десерт едни фунийки с крем ванилия от вчера, вече омекнали....страаашно вкуснички и за щастие-много  Crazy

# 72
Леля Ог, veni_mh,страхотни фунийки Crazy

# 73
Мале, тия фунийки ще ги сънувам  Crazy.
Аз направих пиле фрикасе за вечеря:

# 74
Ето ме и мен в новата тема, то вече пета страница  Shocked Rolling Eyes, но все пак да се разпиша.
Както винаги всичко е много апетитно тук  Hug  bouquet
esy, nordina, ивка27,  Кремче Ванилия, labrex ,  Леля Ог радвам се, че моето Косе-босе ви е харесало - благодаря ви  Hug Heart Eyes

При нас: Боб
За мезенце Едно човече от саламче с кашкавал
 и Паяче
Питка със сирене  
За десерт едно вкусно шоколадово кремче с извара, не си спомням кой го беше пуснал преди време, но му благодаря много е вкусно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт