За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 110
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
айде де, ама аз ще съм от тия с намаленото тесто, че моята е до 1 кг  Laughing Утре ще споделям и аз  Laughing

аз започвам,ама на рецептата пише половин кубче мая,това колко суха е,половин пакетче ли/ох никога не съм ползвала суха/ Thinking

# 526
  • София
Аз слагам едно пакетче суха мая на доктора  Peace 7 гр. май беше  newsm78 За тази доза. Изсипвам го в киселото мляко заедно с яйцето, водата, олиото захарта и солчицата. Разбивам ги добре, слагам в машината и отгоре брашното........... ама дали е правилно така........ кой, кой да ти каже  Laughing

# 527
Аз слагам едно пакетче суха мая на доктора  Peace 7 гр. май беше  newsm78 За тази доза. Изсипвам го в киселото мляко заедно с яйцето, водата, олиото захарта и солчицата. Разбивам ги добре, слагам в машината и отгоре брашното........... ама дали е правилно така........ кой, кой да ти каже  Laughing

Laughing Laughing Laughingмерси много Hug

# 528
  • София
дес,значи викаш да пробвам,моята е Мулинекс,до 1,500 кг е Peaceснощи ми я подариха,нямам търпение да я ползвам,не ми се иска да експериментирам,чувам тука,че го хвалят тестото,ама  гледам кифлички и питчици правят от него Thinking

абет,айде да се хвърляме в боя с тебе,да правим хляба,пък каквото стане Laughing

Аз съм правила тестото на максмама в машината и моята е Мулинекс 5000.Маята ми е 11 гр ползвам суха(френската),тя е от 0.500 до 1 кг брашно,но никога не съм пекла в машината.Там само меся на 13 програма и втасва после вадя оплитам си нана каквото си искам и пека във фурната  Peace

# 529
дес,значи викаш да пробвам,моята е Мулинекс,до 1,500 кг е Peaceснощи ми я подариха,нямам търпение да я ползвам,не ми се иска да експериментирам,чувам тука,че го хвалят тестото,ама  гледам кифлички и питчици правят от него Thinking

абет,айде да се хвърляме в боя с тебе,да правим хляба,пък каквото стане Laughing

Аз съм правила тестото на максмама в машината и моята е Мулинекс 5000.Маята ми е 11 гр ползвам суха(френската),тя е от 0.500 до 1 кг брашно,но никога не съм пекла в машината.Там само меся на 13 програма и втасва после вадя оплитам си нана каквото си искам и пека във фурната  Peace

мерси Hug

# 530
Аз слагам едно пакетче суха мая на доктора  Peace 7 гр. май беше  newsm78 За тази доза. Изсипвам го в киселото мляко заедно с яйцето, водата, олиото захарта и солчицата. Разбивам ги добре, слагам в машината и отгоре брашното........... ама дали е правилно така........ кой, кой да ти каже  Laughing
Това което научих сдобивайки се с машина за хляб е че сухата мая се слага последна върху брашното.Съприкосновението и с мокрите продукти не било добре.Ползвала съм 2-3 пъти суха,но не я предпочитам.

Ето това е казал дядо хаджия относно колко суха на колко жива мая се равнява:
Едно кубче жива мая (42 гр) се равнява приблизително на 14 гр. суха мая. Една чаена лъжица суха мая е малко над 3 грама, така че едно кубче жива мая се равнява приблизително между 3.5 и 4 чаени лъжици суха мая. За френската мая се твърди, че направо се равнява на едно кубче жива мая (пакетчето е 11 гр).

Не вярвам да е от сухата мая. Въпреки споровете, които се водят тук, аз продължавам да твърдя, че каквато и да е мая трябва предварително да се активира. Активирането не е рутинна процедура, а подсилване и подхранване на самата мая.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 15:29 от Дес

# 531
  • София
Така е, Дес, и аз това го знам, че сухата мая се слага в/у брашното. Но в рецептата на Макс мама пише, че всичко без брашното се смесва на хомогенна смес и чак тогава се добавя брашното. И понеже по тази рецепта само съм месила в машината, но не и пекла, затова правя така  Peace

# 532
Да де,ама мах-мама ползва  жива мая Wink
А хляба стана ли?

# 533
  Аз активирам и сухата мая по същия начин,както Макс-Мама,само че и с малко брашно.

# 534
  • Някъде в търсене ............
Въпросче  Hug имам тиквички настъргани ,направих си сместа за  кюфтета , но ги изсипах в тава и ги сложих да се запекат (засега са покрити с фолио) та въпроса ми е да ги залея ли с нещо като мусака или да ги оставя така?

# 535
може да ги залееш да, а след заливката може и кашкавал за разкош да настържеш.
Ако няма да слагаш заливка, може още малко сирене отгоре да се запече или кашкавал  Peace

# 536
Нен4о , аз съм сложила и сирене и кашкавал вътре, но може да ги залея с яйце и к.мляко и като се запече и кашкавал за разкош . Благодаря  Hug  bouquet Hug

# 537
нищо, че си сложила вътре, ако сложиш и отгоре, ще стане като  запечена коричка пак.
 ника ми е на бг, ще ми купиш костюм  Wink

# 538
 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Много извинявай пеп-4о , само кажи какъв го искаш Hug

# 539

ника ми е на бг, ще ми купиш костюм  Wink
Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Много извинявай пеп-4о , само кажи какъв го искаш Hug

ОХХХХХХХХХХ............Отдавна не се бях смяла така! Благодаря ви момичета!....
Няма общо с готварската тема,но много ви благодаря! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Ох...... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Да сте живи и здрави!!!!

Общи условия

Активация на акаунт