За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 130
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Търся добра изпитана рецепта за тесто/за питки с плънка, мекички/ с мая, което да се замесва от вечерта, както и да е подходящо за замразяване! Praynig
Toва е мойто универсално тесто,става и да се замрази.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

# 496
Въпрос за тортите- студен блат ,сиропа горещ после изчакваме сиропирания блат да се охлади и тогава ли слагаме крема?

# 497
Да не е горещ сиропа,че блатовете ще се разпаднат.Ако сиропа е със стайна температура няма нужда да чакаш.

# 498
Да не е горещ сиропа,че блатовете ще се разпаднат.Ако сиропа е със стайна температура няма нужда да чакаш.
Във хладилника изстинала трябва да я сложа нали?

# 499
Да.
Но като ти е изстинал блата,сиропа е със стайна температура,вероятно крема също е изстинал тогава няма причина да не я сложиш веднага в хладилника без да чакаш.

# 500
Естел благодаря   bouquet
Следващата ми торта ще е по-добра!

# 501
И тази да стане хубава!  Praynig Flutter

# 502
Записвам се, да ви следя  Hug

# 503
Може ли да се замрази във фризера натрошен козунак? Имам рецепта за козуначени топки ,които се правят от изсъхнал козунак ,масло, мляко и какао.След месец ще ги правя за рожден ден.

# 504
  • София
Може ли да се замрази във фризера натрошен козунак? Имам рецепта за козуначени топки ,които се правят от изсъхнал козунак ,масло, мляко и какао.След месец ще ги правя за рожден ден.

Може, разбира се. Аз най- редовно замразявам хляб, кекс......... все такива неща. Нищо му няма, като се размрази  Peace

# 505
Момичета, пречи ли ако се замеси тесто , при което отива между 400-500  брашно да се сложи цялото пакетче суха мая?  newsm78

# 506
Момичета, пречи ли ако се замеси тесто , при което отива между 400-500  брашно да се сложи цялото пакетче суха мая?  newsm78
  Колко грама е цялото пакетче?
  Има ли много мазнина тестото?
  Ако е само вода и брашно, 7 г са ти достатъчни.Ако е по-наситено с други добавки, използвай 11 грамово пакетче.

# 507
Рецептата ми е за милинки,с 2 ч.ч прясно мляко за тестото без мазнина и яйца в тестото..Нямах прясно мляко и замених едната чаша с рядък айрян.Отиде ми около 5 ч.ч от/ 200гр./ брашно и сложих цялото пакетче мая за всеки случай.Въпроса ми е какво може да стане с тестото по принцип ,ако се сложи повечко мая?  Simple Smile newsm78

# 508
Здравейте, искам да попитам, дали мога да направя лопошник с купени кори и как точно да ги направя?

# 509
Въпроса ми е какво може да стане с тестото по принцип ,ако се сложи повечко мая?  Simple Smile newsm78
  По принцип ще мирише на мая.Нищо друго. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт