За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 121
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Искам да попитам за торта Трюфел......някой, който я е правил да ми каже колко парчета излизат от една доза?Ще правя за рождения си ден др седмица и искам да ми излязат около 20 парчета и мисля 2 торти да правя,но от една дали ще излязат 10 парчета?Също мисля и блатовете ми да са малко по-дебели,да не е с тънките блатове като в рецептата и какъв да бъде диаметъра на тавата? Ако дадете и съвет за крема-никак няма да ви се разсърдя Simple Smile Май се поолях, но много ще се радвам някой да сподели опита си с мен!
Благодаря предварително!!!

# 511
Магиии,ето ти информация за размера и бр.парчета.
ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.

правоъгълна 30х30см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Ето и 3 варианта за големини, като и трите са нормални парчета.
За 24п. - 4х10см. парчето
за 30п. - 3х10см. парчето
за 32п. - 4х8см. парчето

# 512
Благодаря ти, много!!! В оригиналната рецепта пише за диаметър на блата 20 см, но на снимките ми изглеждаше много малка тортата......Ако някой може да ми помогне и за другите работи ще съм хепи  Praynig

# 513
в този форум имаше тама за " как се прави сирене" и " как се прави кисело мляко"
може ли да ми помогне някой да ги открия, че не ги намирам newsm78

# 514
Здравейте,
Искам да попитам за торта Трюфел......някой, който я е правил да ми каже колко парчета излизат от една доза?
Последната торта която правих беше тази.По вкусна непомня да съм яла в близките години,много хубаво си решила.А парчета със сигурност 12-14 нормални парчета ще ти излязат Peace

# 515
в този форум имаше тама за " как се прави сирене" и " как се прави кисело мляко"
може ли да ми помогне някой да ги открия, че не ги намирам newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=167913
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367071.0

# 516
mimi P27 заповядай - дано този линк да ти свърши работа

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=457385.msg13594499#msg13594499
 а с киселото мляко е лесно - сваряваш млякото / по добре да е домашно, а не от магазина/в кофички или бурканчета на дъното се слага по 1-2 лъжици кисело мляко/разбърква се да е на равномерен пласт по дъното на съда/, прясното мляко трябва да се охлади - като си топнеш пръста в него да можеш да търпиш на топлината. Разпределяш прясното мляко по бурканчетата. Слагаш им отгоре наилонова торбичка и ги завиваш с нещо - одеало, или ако имаш някакво вълнено парче плат.Като купуваш кисело мляко за мая гледай да е хубаво с възможно най малко съдържание на нишесте и сухо мляко в него, че иначе може нищо да не се получи.

# 517
Благодаря много за отговора, а за крема има ли някаква тънкост, че ме е страх дали ще се получи? Ти каква сметана използва?

# 518
Ползвах сметана My Day,но мисля че с всяка ще стане.Изпълних всичко както пише по рецептата,получи се перфектен крем.За първи път правих ганаш и често ще го ползвам и за други торти,всички много го харесаха Peace

# 519
да попитам-рецептата за тестото на макс мама,дали някой го е правил като хляб в машината и става ли вкусен хляба newsm78

знам,че има 100 теми,но нямам време да се ровя.......

# 520
Препоръчайте ми хубави чаени бисквити. Simple Smile

# 521
  • София
nahodkata , аз само съм го месила в машина, но не съм го пекла там  newsm78
За мен също ще бъде интересен отговора.  Peace

# 522
Перфектен хляб ще стане само че трябва да се намали грамажа на продуктите ако машината е за 1кг хляб максимум.

# 523
дес,значи викаш да пробвам,моята е Мулинекс,до 1,500 кг е Peaceснощи ми я подариха,нямам търпение да я ползвам,не ми се иска да експериментирам,чувам тука,че го хвалят тестото,ама  гледам кифлички и питчици правят от него Thinking

абет,айде да се хвърляме в боя с тебе,да правим хляба,пък каквото стане Laughing

# 524
  • София
айде де, ама аз ще съм от тия с намаленото тесто, че моята е до 1 кг  Laughing Утре ще споделям и аз  Laughing
Тестото наистина е супер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт