За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

• 38 106
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Пети,Венета....Благодаря за съветите!  Hug Hug Hug Hug

# 556
  • София
Здравейте, искам да ми дадете съвет за приготвянето на пиле със сметана.

Моят проблем е, че винаги когато се опитвам да направя нещо със сметанов сос, то никога не става гладко, а едно такова шуплесто, като пресечено мляко. Последният път пък пилето със "сметановия сос" стана като пиле със сирене - твърд "сос" и с вкус на извара.
Мислех си да пробвам да слагам сметаната накря, ама гледам в рецептите си се слага в началото.
Друг вариант е, да пасирам соса някак, че да стане гладък, но той пък е заедно с пилето.  ooooh!

Изобщо, ще съм благодарна, ако някой ми каже как да направя истински сметанов сос - гладък и вкусен  Blush

# 557
  • София-Младост
Здравейте, искам да ми дадете съвет за приготвянето на пиле със сметана.

Моят проблем е, че винаги когато се опитвам да направя нещо със сметанов сос, то никога не става гладко, а едно такова шуплесто, като пресечено мляко. Последният път пък пилето със "сметановия сос" стана като пиле със сирене - твърд "сос" и с вкус на извара.
Мислех си да пробвам да слагам сметаната накря, ама гледам в рецептите си се слага в началото.
Друг вариант е, да пасирам соса някак, че да стане гладък, но той пък е заедно с пилето.  ooooh!

Изобщо, ще съм благодарна, ако някой ми каже как да направя истински сметанов сос - гладък и вкусен  Blush

Принципно сметаната стяга, затова е хубаво да се консумира веднага. Аз лично когато приготвям пиле така добавям сметаната накрая и изключвам котлона след минута. Ако много ти се стегне докато го готвиш можеш да добавиш мляко.

# 558
sladka_mama ,според мен не си купила подходяща сметана.Първия път като правих такова пиле в йената сложих течна сметана и стана ОК.Втория път обаче съм взела в бързината друга сметана-като крем беше,и ми стана точно такова,като пресечено!За това внимавам и взимам на Hopla мисля,че беше,синя кутийка,нямам проблеми-става си гладко,вкусно.... Heart Eyes Успех! Peace

# 559
  • София
Мерси за съветите, пак ще пробвам, не съм се отказала, че много ми е любимо.

# 560
Сложих и снимка! Wink
Няма да се отказваш,разбира се!  Peace

# 561
Момичета,подариха ми шоколад Линд 99% какао....Той ужасно горчи бееее Mr. Green Пфууууууу.....Кажете как да го(или на какво) "шитна".... Laughing

мастерче,прати го на мен hahahaаз ям с такива високи проценти какао.... Crazy

а иначе г онаправ на шоколадови мъфини или залей с него един Крейзи кейк Peace

гадост,направи го на торта-готови блатове,крем-пакетче обикновена сметана,заквасенасметана.редиш блат,сиропиране,крем,ананас,пак блат и така нататък Peaceстава много лека и вкусна Crazy

# 562
Момичета,подариха ми шоколад Линд 99% какао....Той ужасно горчи бееее Mr. Green Пфууууууу.....Кажете как да го(или на какво) "шитна".... Laughing

Можеш да направиш и този кекс.

# 563
Благодаря за рецептите, утре ще пробвам избрах по лесничкото спанак с мляко Simple Smile

# 564
здравейте момичета не мога да намеря рецептата за баница с локум Лабрекс преди време ми я беше дала ама кои да си я запише  ooooh!

# 565
момичета,правя еклерова торта с баварски крем проблема е че от крема ми останаха 10 белтъка.Дайте идея какво мога да ги направя?

# 566
  • София-Младост
момичета,правя еклерова торта с баварски крем проблема е че от крема ми останаха 10 белтъка.Дайте идея какво мога да ги направя?
Целувки, забравени сладки...macaroons

# 567
  • София
здравейте момичета не мога да намеря рецептата за баница с локум Лабрекс преди време ми я беше дала ама кои да си я запише  ooooh!

Аз знам за тази рецепта http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1382.html но има доста виж и тук
http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=625
А тази рецепта е на Морена и аз съм и се наточила http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150091

# 568
Момичета, имам питание към вас. Малко ми е глупав въпроса, но просто не ми се е случвало и не знам отговора, та - днес си купих пресни картофи, въпросът ми е с тях може ли да се готви  Thinking Понеже съм виждала майка ми само да пърже такива картофи, се зачудих дали стават за готвене?

# 569
Момичета, имам питание към вас. Малко ми е глупав въпроса, но просто не ми се е случвало и не знам отговора, та - днес си купих пресни картофи, въпросът ми е с тях може ли да се готви  Thinking Понеже съм виждала майка ми само да пърже такива картофи, се зачудих дали стават за готвене?
Стават,разбира се.....Само имат по....."умит" вкус.....В смисъл не са толкова плътни както старите картофи.А,да! И за кюфтета не стават...
Иначе си готви каквото си решила....
Много са хубави! И аз ще купя.... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт