Пролет на вратата чука, а ДЕКЕМВРИйчето не спира да ни гука

• 30 033
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Да се включа и аз в новата темичка.

За захранването - аз не съм нито ЗА ранното, нито ЗА късното захранване, мисля, че всеки само решава за детето си. Но не мога да разбера, как да бебе на 2 месеца се дава нещо друго, освен мляко, нито пък мога да разбера вглъбените майки, които отсичат "След 6-тия месец". И какво да чакаме детето да стане на 6 месеца и 1 ден и вече даваме всички. Според мен най-лесно е да се водим по детето, то само ще си покаже, че има желание за нещо друго, освен мляко. Все пак да не забравяме, че те са хора също, макар и малки и всяко си има предпочитания. А това за последствията - не знам дали знаете от какво са, но аз лично не вярвам много на предположения, т.е. когато чета определени изследвания да, но да кажа примерно, че имам проблемен стомах (което си е така), само защото съм захранена рано, ами няма да стане. Това може да е много други неща, както е казала Елфчето.

За цикъла - на мене вече ми идва 2 пъти. По разговори с близки и приятелки останах с впечатлението, че ще имам доста обилен цикъл (което ме плашеше, при положение, че съм свикнала на оскъдно количество), но всичко това остана неосъществено, т.е. цикъла ми си е същия както преди бременността, с изключение на това, че е абсолютно безболезнен, поне за сега, което си е страхотно.
Точно така мисля и аз но както и да е.... Hug
Днес на мъжлето му дадох 4 лъжички с Ам и много му хареса отново,плака милия за още ама неможе Wink....детето само си показва как да го гледа родителя Peace
Ставам аз че кака взе да прави бели Crazy

# 76
Привет мацки,
ние вчера бяхме на консултация. Моника е наддала 380 гр и 6 см и сега тежи 5500 и е 63 см. Според доки това е добре и продължаваме храненето само на кърма без добавки. Направихме и 2те ваксини втора на Пентаксим и първа на Превенар.
На Моника обаче трудно й понесе и снощи вдигна температура 38,4. Странна работа са това бебетата, реват за щяло и нещяло, а вчера с тази висока т-ра Моника само ме гледаше в очите и скимтеше жално като кученце.. направо ми се скъса сърцето от жал. Дадохме Панадол Бебе и днес няма температура. Само да спомена, че дадох 229 лв за двете ваксини, това е как да кажа .. неприлична сума.. хората вземат толкова пари за месечна заплата...(аз се осигурявам на максималната сума.. защо ли...) Но ги дадох тези пари в името и за доброто здраве на детето си. Докторката каза, че засега не се очаква да са безплатни за нас тези ваксини, от април щели да са безплатни само за родените през февруари, тъй че продължаваме да си цакаме...
По отношение на захранването, Моника ще бъде захранена след 6ти месец, батко й е от късметлиите захранени преди много години след 3ти месец, но със здрав стомах и без никакви лоши последствия. Явно всичко си е строго индивидуално, както повечето от вас споменаха Simple Smile
Алба, така ти завиждам за тия ски-забежки Simple Smile
Петя, мерси за новата тема. Отново много хубаво заглавие си имаме!
Новите снимки на бебоците са страхоотнии!

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 19:16 от Nista.

# 77
Да дам отчет:
за месец Марти е качил 600г и 1 см (вече тежи 6 кг и е висок 60 см), биха му втората доза на Пентаксима, та се надявам тази нощ да не сме на смяна, ама както дойде.
Като майка с 1-во дете се радвам, че от Вас мога да черпя инфо относно всички въпроси, които ме вълнуват, за което огромно благодаря  Hug Та за захранването ще чакам и аз 6-тия месец (четох че 180 дни бебето може само на мляко (кърма или адаптирано, без значение).

# 78
  • Sofia
ellica11 направо ме върна 1 година назад, просълзи ме историята ти.
Аз като се сетя през какви перипетии минах докато стане това малко човече  ooooh!. То не бяха фоликули то не беше чудо  Whistling.

# 79
  • в огледалото на живота
Минавам набързо да ви видя как сте,щот съм бясна побесняла,втори ден ме тормозят съседите отгоре, #Cussing outто не бе ремонт и чудо,тропане лопане,направо ужас,помолих ги най-учтиво/нали съм си културна/ Simple Smile,поне в часовете от 14-16 да пазят тишина,все пак то си е правило навсякъде,а те ми се изсмяха,че,, ще кажели на майсторите си да работят по тихо... #Crazy..,,направо избълвах,ако и утре е така ще откача тотално.. Close
Цитат
                 Днес на мъжлето му дадох 4 лъжички с Ам и много му хареса отново            
Е т"ва сега как да го разбирам....АМ с пюре Shockedсории,ама категорично не съм съгласна,как така ще смесвате мляко с пюре, Thinkingтакъв ,,коктейл,,аз никога не бих дала, Naughtyне се обиждайте,не засягам никого лично,мое мнение PeaceХайде лека ви.

# 80
Минавам набързо да ви видя как сте,щот съм бясна побесняла,втори ден ме тормозят съседите отгоре, #Cussing outто не бе ремонт и чудо,тропане лопане,направо ужас,помолих ги най-учтиво/нали съм си културна/ Simple Smile,поне в часовете от 14-16 да пазят тишина,все пак то си е правило навсякъде,а те ми се изсмяха,че,, ще кажели на майсторите си да работят по тихо... #Crazy..,,направо избълвах,ако и утре е така ще откача тотално.. Close
Цитат
                 Днес на мъжлето му дадох 4 лъжички с Ам и много му хареса отново            
Е т"ва сега как да го разбирам....АМ с пюре Shockedсории,ама категорично не съм съгласна,как така ще смесвате мляко с пюре, Thinkingтакъв ,,коктейл,,аз никога не бих дала, Naughtyне се обиждайте,не засягам никого лично,мое мнение PeaceХайде лека ви.
Боже,абе вие хора ме изумявате ooooh!....не знаеш ли че пюрето каквото и да е то се прави и се добавя млякото което приема детето...ще ти цитирам точните думи от всеизвестна книга за хранене на бебето и детето на д-р Лиляна Трифонова....."Започнете захранването на детето с готово млечно-зеленчуково пюре.За да бъде пълноценна храна,зеленчуковото пюре задължително трябва да съдържа мляко"."Готовите пюрета които НЕ съдържат мляко можете да използвате само вместо сок...."....как си приготвяла пюретата за първото си дете newsm78
Има толкова изписани теми за захранването-кога,как и с какво Peace
Хайде вече да стигнем до един единствен извод-"Всяка майка сама избира как да отглежда детето си" и да се спрат дебатите,кой с какво и кога Peace....всеки робува на някакво твърдение и това си е Stop Peace
Хайде лека и от мен.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 23:18 от * MiMita *

# 81
Хайде вече да стигнем до един единствен извод-"Всяка майка сама избира как да отглежда детето си" и да се спрат дебатите,кой с какво и кога Peace....всеки робува на някакво твърдение и това си е Stop Peace
Ми тогава що го има този форум и се обсъждат тея теми тука, след като всеки прави каквото си знае или каквото педиатъра е казал (за тези, на които им е първо детенце). newsm78 hahaha

# 82
И аз се присъединявам към мамите, които ще захранят отрочетата си след 6 месец. Някак си ми се струва по-сейфти за детето, пък и според мен има време да яде пюрета и твърда храна. Особено като се има предвид, че току що ни минаха коликите, исками се да и дам малка почивка, преди да атакуваме стомахчето с други неща. Това дори не e  било дилема за мен. Важното е да направим, най-доброто, което ние мислим че е най-доброто за детето ни. Немога да дам съвети, тъй като според мен всеки е индивидуалност и има своята логика....
Айде толкова за сега. Лека нощ на всички мами и бебчета.

# 83
За водата щях да казвам, ама забравих. В началото предлагах, макар че Стела беше предимно на кърма, тук-там АМ, но пък тя такива физиономии правеше, все едно и давам най-отвратителното нещо на света. Постепенно взе да свиква с нея. Сега вече е изцяло на АМ и аз все по-настоятелно се опитвам да я накарам да я заобича. Не ми се получава много, но ще!
На Денерис за сладурите нямам думи, много са сладки и двамата.
Фейче, как си сега, мама като си отиде? По-късно ще надникна в албума.
И за да няма дебати на определени теми, трябва да не се коментира нищо, давайте да разваляме седЕнката и кой от къде е.

# 84
Ми тогава що го има този форум и се обсъждат тея теми тука, след като всеки прави каквото си знае или каквото педиатъра е казал (за тези, на които им е първо детенце). newsm78 hahaha
Там е работата че това не е обсъждане ами спор и налагане на мнение Joy....какво го дъвчете толкова smile3555....дойде реч за захранване и май вече всеки изказа мнение,какво още трябва да се обсъжда newsm78.....извода е- едни захранват на 4 месеца а други на 6 месеца,точка и това е....
Който иска да си гледа децата според  твърденията във форума,едва ли според твоите думи,форума знае повече от педиатъра Crazy...значи да си отпишем децата от детска консултация и да ги запишем тук,така ли?Аз така разбирам думите ти Shocked
Мисля че темата ни е за съвсем други цели-споделяме и се разнообразяваме,нека не разваляме отборската дружинка с разминавания в разсъжденията Stop Peace
Оф, айде вече лека нощт на всички Mr. Green smile3524,че покрай това захранване вече моркови и възрастови граници ще сънувам Joy

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 01:05 от * MiMita *

# 85
Я да се включа в новата темичка докато не сте я изписали  Laughing

Да се изкажа за захранването - нали съм и аз от тия, нетърпеливите, преди 2 седмици реших да дам на Йоан домашна ябълка. Балканска айвания - рядък, но изключително сладък сорт (първообразът на приказката за златната ябълка Wink. Мале, миличкото, цял ден плака заради едната лъжичка настърган и прецеден сок, която му дадох.  Sad А бях информирана и за начини, и за възможни реакции и алергии.
Като видях, че не му понесе, не съм го насилвала. Не ми е готово детенцето още за тази стъпка. Ще изчакам още и пак ще пробвам, все някой ден ще му хареса Simple Smile

Бебешки споменчета и аз си пазя - като изключим теста, който не го знам дали е у дома или в небитието, снимки, гривнички, пъпче, че дори и дневник му водя още от деня, в който разбрах, че ще го имам.

Има един интересен виртуален дневник: http://www.moetodete.bg/dnevnici/

Засега това от мен. Лека нощ, мамчета и бебчета  Simple Smile

# 86
Добра вечер и от мен  bouquet,аз мнение по въпроса за захранването все още нямам.Имам майка акушерка,а и педиатърката които казаха да е от 4 месеца,в моето и на мъжа ми семействата нямаме никакви хранителни непоносимости,алергии и язви,гастрити и т.н.Тук също съветват да се започне от 4 месеца но аз тук не им вярвам въобще,но имало някакви като бисквитки които се разтваряли в мялкото и така се започвало отначалото.Аз решението за себе си не съм го взела имам още месец да помисля да попрочета повечко за да се образовам за да мога да взема правилното решение за малката буба.
За водичката нашия малък мъж от може би до 1вия си месец беше на глюкоза(изписаха ни малко жълтички от болницата) и след това мина на храносмилателния чай на Hipp.Не е пил чиста вода досега,не съм пробвала дали ще я хареса,но за сметка на това чайчето си го обича.С тоя анасон вътре от малък е закърмен с миризмата на мастика/узо Whistling.Мисля скоро да започна да ги редувам един ден чай един ден вода та да може и вода да се научи да пие.  Wink
Лека и мека вечер от мен душици и дано задържиме бурите далеч от форумчето.   bouquet  bouquet

# 87
Lassi, прости ми за невежеството Praynig Разбира се че няма дисриминация. Shocked Педиатъра на последната консултация каза че след като сме на смесено хранене и то с тенденция към преминаване изцяло на АМ, можем да започнем захранване по-рано #Crazy За съжаление не можа да се аргументира...За мен също няма логика и тъй като не намерих обяснение в гугъла се осмелих да попитам тук.  Peace

# 88
хайде добро утро в пак снежен ден.Днес си мислих да излезем някаде че душичката ми се стяга в къщи но явно няма да стане,като гледам как си въли снежеца.Ще се забавляваме с малкия ми юнак.

# 89
  • Sofia
Добро утро и от мен.
Снощи го окъпах малкия с душ олиото на Нахткерцен. Дали не го изплакнах хубаво незнам, ама милия цяла нощ се е чесал и съответно спа при мен, че е по - спокоен. Сега по лицето му има повече петънца. Направо ми се реве  Cry Дали се е зачервило от дране също незнам. Май ще го водим на кожен доктор, че не се издържа.

Отивам, че е напълнил памперса.

Общи условия

Активация на акаунт