Аблация на сърцето - 1

• 127 255
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Бургас
Пропуснха да ми кажат, че свалят кръвното, но сама усещам...не се чувствам много добре, определено ми е доста ниско кръвното, а съм и доста слабичка около 45 кг съм, сигурно и това има значение...
Пия половин Конкор на ден и три пъти по един Ритмонор в продължение на месец, докато не мине контролният преглед. Това е засега. След това ще видим...

София, аз уж прочетох темата, но не разбрах ти с аблация ли си?

Относно пътуванията,
аз ги свързвам с положителни емоции и не се притеснявам да излизам в чужбина. Често пътувам, а и това ми е работата. Поне два пъти в годината, веднъж задължително в чужбина, до София - ревоно със самолет.. Не ми се е случвало в чужбина да изляза от ритъм, а и да ми се случи, какво по - различно от БГ - ритмонорма и това е положението.....
Летенето със самолет предпочитам определено от рейсчето или кола, шофьор съм от 1997 г. и не съм слязла от колата, и пак предпочитам самолетчето... Heart Eyes
Рядко излизам от ритъм, но толкова съм свикнала с това състояние, че въобще не ме притеснява - ходя си на работа, върша си обичайните неща....не се "юрвам" към болницата например..При мен триковете с натиксане на носа, напъване или повръщане не помагат, дори от лекарства не се влияе пулса..Просто на сърцето му трябва време явно само да се успокои няколко денонощия и така минава..трудно ми е, но както вече писах, свикнала съм....

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:59 от kaleia

# 136
Съпругът ми излезе от ритъм в Гърция тази година, но се справи сам. Ако не беше до нас имаше поликлиника.
Излизал е от ритъм в Кипър- в болницата го вкарвали така, както и у нас. Каза, че никаква разлика не е имало.
Въпросните трикове понякога при нас помагаха, но в други случаи- не. Различно. При него много зависеше от атмосферното налягане. При ниско имаше проблеми.

Пак ще стискаме палци, kaleia, не може да не стане никога.

# 137

София, аз уж прочетох темата, но не разбрах ти с аблация ли си?

Не, не съм си правила. От ритъм излизам през много голям преиод от време. Сега преди месец ми се случи, но преди това 2 години нямах проблеми. Последното ми посещение при кадиолог беше при д-р Борисов, който работи в Токуда в София, но има кабинет и тук в Стара Загора. Тогава той ме посъветва да не си правя аблация. Не било наложащо в моя случай, защото се случвало много рядко да излизам от ритъм и според него било напълно излишно да се подлагам на такива неща... Съгласих се, така е реално погледнато и за това не съм се и натискала.

А за Ритмонорма и Конкора - не знам защо не са те предупредили, наистина си много слабичка и вероятно и това оказва влияние. Аз пия същите неща, но само ако имам пристъп, не постоянно. Лекари ми бяха казали да пия много течности, за да избегна това рязко сваляне на кръвното, защото и моето е много ниско и е ужасно неприятно... Вие ми се свят и прочее такива неприятни неща. Плюс горчивия вкус, като страничен ефект от Ритмонорма ooooh!

# 138
  • София
AraBesqUe,
По веднъж в месеца, по време на цикъл. Пулса й в такива моменти е около 120- 140 и минава сам след 20 минути. Само два пъти получи пристъп с 220 - 240 пулс. Ходихме на още един кардиолог и той също потвърди, че има wpw синдром със къса връзка. Пусна й хормони за щитовидната жлеза, които според личната лекарка са в норма. Днес ще се обадя в болницата за нов час.

# 139
  • в джунглата
dessy, това че веднъж в месеца пулса се увеличава за малко и пак се нормализира пак ли го смятат за излизъне извън ритъм? Все пак не е чак толкова много 120!

# 140
  • София
120 си е много откъдето и да го погледнеш.Ако тренира човек пулса може да се качи до 100,но и това е много.Всичко което минава над 100 пулс се води тахикардия,така че не е на добре.Нормален пусл се води в норма от 70 до 80 удара за минута.

# 141
120 си е много откъдето и да го погледнеш.Ако тренира човек пулса може да се качи до 100,но и това е много.Всичко което минава над 100 пулс се води тахикардия,така че не е на добре.Нормален пусл се води в норма от 70 до 80 удара за минута.
И на нас така ни обясниха.
Пристъп ни се води над 100-120 удара в минута. Имали сме по 3-4 пъти в годината, т.е. не много на често според това, което чета тук и за което сме говорили с други "колеги". Въпреки това кардиологът от Правителствена и лекарите от ІІІ-та градска ни предупредиха, че рискуваме, като оставяме нещата така.

# 142
Ей, помните ли ме? Hug Hug Аз не съм ви забравила, макар че отдавна не бях влизала в темата, беше такова мъртвило Embarassed Как сте? От моята аблация минаха близо 2 години и до сега 2 пъти ми се струва, че излизах от ритъм. Първият път беше след удар с топка по главата-ходих до болницата, но до като стигна до там пуслът беше спаднал на 100, вторият път пак мина от самосебеси. Казват, че е на нервна почва. Вие как мислите? ooooh!

# 143
Ухх, моя обичаен пулс (нормален) е 90...  Tired

# 144
  • София - Бургас
Джуди,
Какво рискувате?
На мен постоянно пък ми казват,че с ВПВ се живее и от това не се умира, то си е вродено, поросто пречи..Докато бях в болницата докторите постоянно обясняваха именно това на пациентите, че нашите случаи с пристапни предсърдни и надкамерни тахикардии опасност за живота няма, имаше хора които си носеха проблема с 30 години, аз с с него от 9 години., казаха че сърцето след време се отпуска, става лениво или нещо подобно, не е добре все пак, но за инфаркт или смърт и дума не може да става освен ако проблема не е друг разбира се....

# 145
Джуди,
Какво рискувате?
На мен постоянно пък ми казват,че с ВПВ се живее и от това не се умира, то си е вродено, поросто пречи..Докато бях в болницата докторите постоянно обясняваха именно това на пациентите, че нашите случаи с пристапни предсърдни и надкамерни тахикардии опасност за живота няма, имаше хора които си носеха проблема с 30 години, аз с с него от 9 години., казаха че сърцето след време се отпуска, става лениво или нещо подобно, не е добре все пак, но за инфаркт или смърт и дума не може да става освен ако проблема не е друг разбира се....

И на нас на местна почва ни казваха това 15 години.
В Правителствена, когато разказахме как съпругът е получил пристъп в морето, лекарят директно е споменал опцията "инфаркт". При физическа активност /той в морето какво да прави буквално, нали трябва да излезе на брега?/ е налице такъв риск.
Ходим и на балкан. Там не се е случвало, но ако стане там и ако притискането на очите и т.н. не помогне?
То и със заболяване на сърцето може да се изкара куп години, дядо ми живя до 72, но е налице риск, той си отиде от инфаркт, в крайна сметка.

# 146
Учудвам се , че пулс 120 се счита за излизане от ритъм . newsm78
Моя години наред беше над 100 постоянно . Дори с лекарства ставаше по-зле , защото ми падаше кръвното .
Моето излизане от ритъм означава пулс около 200 .
Това е сериозно според мен , а не 120 .

На мен ми се случва средно веднъж на месец , но не мисля , че е голяма драма .
Имам проблеми повече от 15 години , а с ускорения пулс повече от 30 .

Но аз хич не се шашкам  Grinning

# 147
  • София
Добре да се опитам да обясня малко или да кажа това което аз знам.Има хора които излизат от ритъм много рядко-да могат да живеят и така,но понякога кризите зачестяват което вече не е добре.Аз започнах с 1 криза на 6 месеца и никой не ми обръщаше внимание.После започнаха по начестичко 2-3 кризи на месец,да ама започнаха и на седмица.Отидох на лекар и нали млад човек всеки ми вика нищо ти няма.Седях си така,докато в един прекрасен ден не стана трагедия за малко.Как моя мъж се  е сетил да ми разбие устат и да ми извади езика все още се чудя.Тогава отидох в 3-та градска и там доста ми пообясняваха-то защото аз ги заринах с въпроси де.Сърцето е изградено от мускул най образно казано.При много висок пулс(пак зависи и колко често де),мускула се отпуска и се уголемява сърцето.Съответно създава риск и опасност от доста сърдечни болести.Аз самата в момента съм с пулс около 90-лично за мен вече е нормален така ми казаха и лекарите,не го усещам и нямам ядове засега.
Не съм лекар,споделям какво съм научила от лекарите,но ако някой е спо чести кризи си има опасност,няма какво да си говорим.Ако са много на рядко мисля,че не е проблем,ама мойте бяха станли прекалено много.На ден минимума ми е бил 30 кризи  Cry после се чуствах,като парцал в буквалния смисъл на думата.Радвам се,че при мен мина всичко и има живот без болка в гърдите и без да се чуствам зле.

# 148
Аз съм ай и на вчерашния ден 19.02.2009 г. Аблация №43 беше на майка ми и не искам да пропусна благодарностите за докторите Шалганов ,Балабански , Стоянов и Протич - да са живи и здрави и всичко най хубаво на тях и семействата им. Hug  bouquet

# 149
  • София
Здравейте отново,
Днес беше аблацията на Дени. Мина успешно. Открили са една връзка и са я премахнали. Казаха, че WPW синдома вече го няма. Благодаря на целия екип за техния професионализъм! Благодаря и на вас, че бяхте до мен в трудните моменти!

Общи условия

Активация на акаунт