Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 179
  • 409
  •   1
Отговори
# 285
 ooooh! Yuliya2008 не ме отчайвай така, и аз все още цедя, заради проклетите каши, които ако не са с кърма (или с кърма и АМ, но ... да се втечнят от кърмата) и бойкот! Пък ми е писнало вече!

# 286
bibona, не исках да те отчайвам.  Embarassed Embarassed Embarassed Ти щом до година и 3 месеца не си се предала значи сме в една група  Mr. Green

# 287
  • България/Германия
Привет!

И аз още съм в отбора, целта ми е да изкарам до годинката. Обаче откакто реших, че ми се полага нощен сън и намалих изцежданията от 8 на 6, кърмата ми намаля драстично  Sad Та явно ще се цеди и нощем...

Интересно ми е вие какви реакции предизвиквате, когато кажете, че се изцеждате? Аз досега почти само отрицателни мнения съм чувала... Мъжът ми го приема нормално, но повечето роднини ме гледат странно и коментарите са, че едва ли не нещо лошо правя. "Ама ти още ли, че за какво, при наличието на толкова хубави млека и детски храни..." Да, хамалогия е и ми писва ужасно на моменти, но за мен е важно да осигуря на детето си най-доброто, пък макар и с помощни средства.

# 288
Интересно ми е вие какви реакции предизвиквате, когато кажете, че се изцеждате? Аз досега почти само отрицателни мнения съм чувала... Мъжът ми го приема нормално, но повечето роднини ме гледат странно и коментарите са, че едва ли не нещо лошо правя. "Ама ти още ли, че за какво, при наличието на толкова хубави млека и детски храни..."

Mr. Green Ами за съжаление и около мене е така - то всъщност в квартала огромното мнозинство от майки не кърмят (кърмили са по около месец, максимум два). Интересното е, че същите тия майки бутаха сокче от рано "за витаминки", пък сега се радват на услугите на местната детска кухня (за съжаление с ужасно ниско качество) и вече не дават витаминки под формата на плодове и зеленчуци, ами извън ДК - солети, пръчки, вафли, сладолед ... ... Така че мен изобщо не ме притеснява тъпото им и високомерно мнение!

# 289
Здравейте майчета,

И аз съм от отбора на цедящите се и хранещи с кърма майки. В неделя ставаме вече на 5 месеца. И аз като някои от вас съм убедена, че секциото и късното слагане на гърда и даване първо на шише са основните виновници за това. Ама нейсе, в такава държава живеем. Сега съм изправена пред същата дилема като много от вас - докога? От една страна ми е много трудоемко и вече съм се срастнала с помпата. От друга най-доброто за детето е на първо място.
При мен обаче има и един друг проблем - килограмите. Качих МНОГО килограми, част от тях по време на бременността, но и голяма част след това, заради факта, че трябва да ям всичко, за да имам кърма (от хляба дебелея поголовно, а колкото пъти се опитам да го спра или намаля кърмата веднага намалява). Та, вече не мога да се понасям, просто ми тежи ужасно и трябва да отслабна. На всичкото отгоре и за операцията ми е важно да отслабна колкото може по-бързо.
Решила съм че още 3 месеца, до 15ти ноември няма да правя нищо. Но това ми е крайния срок (засега) да започна диета. За мен това означава режим на плодове и чай. Та тук ми е въпроса - някоя от вас правила ли е диета, докато още кърми? Наясно съм, че това е много вредно и противопоказно за детето, затова пояснявам - НЯМАМ намерение да й давам кърмата, която изцеждам по време на диетата. По скоро идеята ми е да давам замразената кърма през този един месец, както и АМ ако се наложи, но да поддържам лактацията като се цедя поне сутрин и вечер, а може би и веднъж около обяд. И като приключа с диетата да започна пак да й давам пресно изцедена кърма. Аз сега мисля да започна да захранвам, така че дотогава малката ще има максимум 2-3 приема на кърма. Ако пък след не хареса замразената кърма да я пие или ми откаже да пие кърма след АМ, поне със замразената ще правя пюретата и после ще продължа с прасно изцедената. Идеята ми като цяло е да може да приема антитела от мен колкто се може по-дълго, но да мога и аз да започна да се пооправям.
ТА, мислите ли, че имам шанс? Дали ще мога да запазя лактацията? И също - при тези режими организмът се очиства от токсини, дали като започна пак да се храня с всичко няма тялото ми да продължи да се очиства и да я натоваря чрез кърмата? (За този последния въпрос ще попитам специалист, задавам го само в случай, че има някоя от вас, която вече го е правила и знае..)
Е, това е от мен, ще се радвам да чуя какво мислите и да споделите ако имате опит.
Благодаря предварително!

Hug Hug Hug   

# 290
radostta, здравей!
 През последните 20 дни се опитвам да ограничавам храната. Не може да се каже, че е диета, но пък и на кърмата не ми влияе. Ям на 3.5 часа малки количества храна. На ден хапвам 3 до 4 филийки пълнозърнест хляб най-много като гледам да не е вечер, а сутрин или през деня. Ям всичко, като съм ограничила пърженото до минимум. Приемам много течностти и си мисля, че кърмата не намалява точно заради това. Сега се възползвам, че има дини на пазара и ям обилно -  хем се засищам донякъде, хем и течностти поемам пак.
Не е кой знае какво, но все пак си е някакво ограничение. Стремя се да наблягам на пресни неща, а не на манджи. Засега резултата е 3 килограма  newsm68
Не мисля, че подобен режим влошава състава на кърмата, дори напротив  Peace

П.П. Не ям нищо сладко, освен плодове!

# 291
Здравей Теди,

Проблемът е, че това, което описваш е моето постоянно хранене. В смисъл аз по принцип ям така. Но имам нарушена обмяна и хлябът, ако ще една филийка дневно да е, ме кара да качвам килограми. А после свалянето просто не става с ограничаване. Вече месец се ограничавам сериозно - резултатът е 0 килограми по-малко, но намаляла кърма. Но аз така съм била цял живот. За да сваля килограми, не стигна ли до кило, кило и половина плодове на ден само, не мърдам надолу. Пробвала съм всичко. Може би новата протеинова диета би ми повлияла, но смятам, че от толкова месо човек може стабилно да си навреди и за нищо на света не бих пробвала, докато кърмя. Плодовият режим ми се струва далеч по-приемлив. Сега въпросът е дали ще ми остане кърма. Simple Smile Много се радвам, че при теб няма проблем. Явно си е до човека и организма, защото имам много примери и за двете, едни приятелки са отслабвали, докато кърмят, а други като мен щом са намалели и малко храната и кърмата е намалявала. Но никоя не е минавала само на плодове, та ми беше чудно дали тук няма да намеря някоя мама минала по този път.

Hug Hug Hug 

# 292
radostta, да минеш само на плодове е далеееече от здравия разум, особено ако наистина имаш нужда да сваляш килограми - това означава че са много (примерно над 10-15). Диагностицирана ли е нарушена обмяна? Ако да - консултирай се с ендокринолог, може би е уместно да сваляш килограмите с помощта на хормонални таблетки. Ако не - значи НЕ, тоест ти си въобразяваш, че не сваляш килограми, защото може би е много бавно ... Аз лично съм от дълго време на ... "диета" от 2000 ккал дневно, убедена съм, че това на кърмата в химичен смисъл НЕ може да навреди.

# 293
Здравейте,момичета!прочетох в съседния форум,че някои майки дават по 120мл ж 3-та седмица.ние сме също на 3 седмици,толкова ли кърма и мляко да давам и аз?че съвсем се обърках!

# 294
Здравейте,момичета!прочетох в съседния форум,че някои майки дават по 120мл ж 3-та седмица.ние сме също на 3 седмици,толкова ли кърма и мляко да давам и аз?че съвсем се обърках!
води се по детето- някои изпиват по 80мл, други по 100, а има и такива, които си хапват и 120 даже. Моят син на тази възраст ядеше 100, рядко 110мл.

# 295
да,опитвам да се водя по нея,защото последните понякога на 2-3 от храненията изпива само кърмата,която е около 40-50мл и не иска АМ.започва да се лигави и да го връща.а трябва да наддадем около 700-800грама за 2 седмици.

# 296
а трябва да наддадем около 700-800грама за 2 седмици.
защо? не е ли много това за 2 седмици?

# 297
защото от изписването сме наддали 260 грама за 10 дни,а педиатърката каза,че е добре да наддаде 1 кг за месец.значи още 700-800 грама.

# 298
защото от изписването сме наддали 260 грама за 10 дни,а педиатърката каза,че е добре да наддаде 1 кг за месец.значи още 700-800 грама.
разбирам  Peace
когато синът ми беше на няма и месец кърмата рязко ми беше намаляла от стрес и когато давах добавка след кърмата ми я отказваше. Започнах да събирам кърма за цяло ядене и после давах цяло ядене АМ. Знам, че подобрият вариант беше АМ да се дава като добавка след кърмата, но веднъж щом му извадех шишето и му прекъсна яденето отказваше да продължи. Докато увеличиш лактацията може да пробваш и така. При нас имаше резултат.

# 299
Здравей отново, ves1977!
Развам се, че при вас нещата вървят добре и бебо е надал прекрасно за 10 дни Hug. Ако смятам добре сега трябва да е малко над  3кг и си е възстановила рожденното тегло?
Относно количеството на млякото за 24 часа, Айла ти беше дала една табличка, сега я копирам отново

Количество кърма необходима за денонощие в грамове

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                680           1130           910
6-9 месеца                680           910           800
9-12 месеца                510           910           710

Както се вижда за вашата възраст средното голичество е около 740 мл, минималното 600, максималното 900 мл за 24 часа. Делиш на броят на храненията, да речем 8, и получаваш осреднено за хранене.  Разбира се беба няма да иска да изяжда еднакво количество на всяко хранене, но гледаш общото за деня мляко.
Относно надаването. За първият месец средно дневното надаване е някъде между 20 и 30 гр, което за месеца прави между 600 и 900 гр. Разбира се някой бебета качват около и повече от 1 кг или по-малко  от 600, като 500 грама се смята за абсолютния минимум и при по-малко от 500 грама за месец за първите 3-4 месеца е добре детето да се проследи от педиатър.
Пробва ли със силикнови зърна да поставиш беба на гърда? Понякога това връщане към сукането е доста бавен процес, важно е да не се отказваш, дори да не се получава толкова бързо, колкото очакваш
Поздрави!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт