Майки ,които хранят с изцедена кърма?

• 33 154
  • 409
  •   1
Отговори
# 390
Истината е че дори и бебетата,които се хранят с изцедена кърма преживяват кърмачески стачки.Аз вече почти 10 месеца се цедя,млякото ми става все по малко и все по-трудно слиза.Danito_d не се тревожи ще прояде пак.Аз съм имало моменти в които хранех моя хубостник с спринцовката на Панадола.Ще мине извесно време и пак ще прояде.според мен обаче ,когато започне захранването бебоците си искат кърмицата повече от всякога.При нас поне беше така.Стискам палци всички мами е бебовци да са добре и не се отказвайте! Hug

# 391
Здравейте,
много хубава тема, но ми е малко неприятно, че се присъединявам към вас, защото до преди 2-3 седмици си бях кърмеща майка.
Проблема при нас дойде от болест, т.е. беше и запушен носа и не можеше да суче, давеше се и преминахме на шише. Сега обаче още сме на шише, преди всяко хранене давам гърда, но или реве или ме хапе. В началото на цеденето цедя по 100мл. сутрин и вечер, но сега ги докарвам до 100 от двете цедения. Вече яде кърма+добавка от АМ сутрин и вечер иначе яде твърда храна. Докато се кърмихме имаше само 1 заместено хранене (обедното), а при останалите винаги първо сучеше и после давах каша или попара.
И ние имаме проблем, че не иска да яде. Хапва съвсем малко само обедното хранене го докарва до 150-200гр. на останалите яде по-малко. И когато се храни с шише обикновено е седнала и сама си го държи, аз само го подпирам. Иска да е самостоятелна.
Още много неща иска да напиша, но друг път.
Не можете да кипвате кърмата. Тя може да се загрее до 62,5 градуса, само тогава се запазват всички полезни съставки. Този процес не се нарича варене, а пастьоризация и топлинната обработка на кърмата трае 30 при тези 62,5 градуса.
И по този въпрос мога да пиша още. Бях донор на банката за майчина кърма и знам доста неща за хигиенните условия на изцеждане и съхранението на кърмата.
Ще ви следя с интерес!

# 392
Здравейте,
моето момче вече трети ден хапва само от гърда.
Не бързам да се радвам, защото и друг път е имал такива периоди, в които суче добре и после пак иска само шише.
Надявам се този път да е решил завинаги да избере сученето от гърда.
Даже прибрах всички помпи и шишета в шкафа.
Обаче продължава да се храни през големи интервали от време 4-5 часа. Явно пораства, дано да е така!

Благодаря на всички, които ме подкрепиха!

Petia_sport, поздравления, че си била донор. Доколкото знам майките-донори на кърма са много малко, а желаещите са в пъти повече. Браво на теб!
Дано скоро твоето бебче да се върне към гърдата, че това цедене си е голяма играчка  Hug

# 393
Браво Danito-d,щом суче на такива големи интервали значи не само му стига,ами е имного хранителна,засищаща. Peace

# 394
Здравейте на всички!Присъединявам се към Вас. Роди ми се момченце на 5ти октомври. Вече сме си в къщи, но ми е много трудно с това кърмене и цедене.Бебчето ми се роди 23 дни преди термин и е по-мъничак,роди се 2950 и ни изписаха 2750.Много му е трудно да засуче гърдата ми,само се мърда и се сърди и не иска.Аз нямам и кои знае колко кърма,опитвам с обикновена помпа,но изцеждам едва по 20-30 мл от гърда,даже и по-малко от това. Много се притеснявам,че не му достига това,което мудавам.Не искам да го свиквам с шишета,мъча го от гърдите,колко може и после с лъжичка додавам изцедената,но все ми се струва,че е малко.Иначе той си спи и не плаче,но не знам, дайте някой съвет,много ми е кофти и се чувствам непълноценна,че не мога да го нахраня достатъчно.Как по-лесно да го стимулирам да захапе "проклетите" гърди,а и зърната ми не са от най-удобните,но ги има все пак. Благодаря предварително!

# 395
  • София
  Честито бебче  Hug Наистина началото много често е трудно, но усилията който полагаш скоро ще дадат резултат. Ако на бебчо му  е трудно да изпразва добре гърдите е важно в момента да започнеш редовно и систематично да цедиш. Което означава на три часа всеки път и двете гърди. Започваш с леко масажиране и топъл компрес, след което докато цедиш няколко пъти премествай помпата от едната на другата гърда.
    Споменаваш че ползваш обикновенна помпа, каква точно марка е? Повечето майки са много доволни от ръчната на Авент например, а и доизцеждането на ръка в някои случаи води до много добри резултати. Реално цедиш около 60 мл на изцеждане от двете гърди, което никак не е малко  Peace.
    С често изпразване и стимулиране на гърдите количеството постепенно ще се увеличи. Ако е нужно в началото може да имаш и малко повече изцеждания, например на всеки 2 часа през деня, за да имаш достатъчно за бебчо. На тази възраст, осем дни, са му необходими около 60-70 мл, както и спрямо кг му има нужда от 450 мл за денонощие, което прави отново по около  60 мл при осемкратно хранене.
   Бебчо не е никак малък, и много скоро ще започне да суче много по-добре, като качи килограмчета и достигне датата на която е трябвало да се роди. Просто му трябва малко време. Това че се мърда и сърди на гърдата обаче може да показва, че позата не е съвсем удобна и е хубаво да се прецени и види и това. Ако искаш може да обсъдим и позата малко по-подробно
   Моите близначки се родиха по 2,5 кг , 20 дни по-рано и знам колко трудно е в началото, но с желание и упорство съм сигурна, че ще успееш.
  Най-важното е бебчо да е нахранен, гърдите да получават достатъчна стимулация за да има достатъчно мляко, след което и кърменето от гърда ще се получи с течение на времето.
  Ако искаш и имаш нужда от помощ винаги може да се обадиш на накой от нашите консултанти или на ЛЛЛ за да си поговорите или да се уговори домашно посещение. Колкото по-рано се открие и започне да се работи по един проблем толкова по-лесно той се решава.
   Страхотно е че изцеждаш и поддържаш лактацията както и че бебчо суче от гърда. Просто ще му трябва още малко време за да започне да суче по-ефективно, а дотогава е важно да хапва достатъчно, а ти да стимулираш допълнително хубава гърдите с изцеждане.  Hug

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 23:55 от Aila

# 396
Kaк може да казваш,че си непълноценна?! #2gunfireТи си родила скоро,детето е малко,то сега се нуждае от много малко кърма и организма ти произвежда колкото му трябва.Сама казваш,че си спи.Постепенно нуждите му ще нарастват,а с тях и количеството,но ако се притесняваш излишно,количеството няма да нарастне.Пий повече течности,питай консултантите по кърмене за всичко,което те притеснява.Аз първоначално кърмех и доизцеждах,но бебка много ме хапеше и минах изцяло на изцедено.Ползвам бибите на Нук и от това ли незнам,но тя не се отказваше да суче,не съм давала с лъжичка.После ми дойде по-лесно да цедя,,така виждам  колко изпива.За да си щадя зърната цедях  веднъж на 6часа и двете гърди,което е равносилно на редуване на гърдите на 3ч.Изцеждах докрай и кърмата не намалява.Успех.

# 397
Минавам да нагледам   bouquet
pressita, съветвам те да се успокоиш, да не се предаваш и да се довериш на Aila. Заради такива съмнения се провалих в кърменето на дъщеря ми.  И след лош старт със сина ми и един месец хранене с изцедена кърма го кърмя вече седем месеца  Peace 
Danito_d, и при моето дете се развиха така нещата, когато засука започна да се храни през 4-5 часа  Laughing, успех ви желая Praynig

# 398
Хей, мами, не се отказвайте да слагате бебето на гърда, аз се бях примирила с малкия Гого, че няма да се получат нормално нещата и ще трябва да се цедя /докато мога/.
В началато на октомври бяхме на гости в Пловдив, и през нощта, за да не ставам и да се размотавам в не -така добре познат за мен апартамент, аз сложих за пореден път Гоги на гърда, с голяма надежда да се пробва така. СТАНА ЧУДО!!! Сега като ви разказвам това ми се насързяват очите, като си спомня колко бях развълнувана тогава. На сутринта пак така, пак без проблеми...направо не бях на себе си от кеф. НЕ можех да повярвам. От там започна нормалното кърмене.
За съжаление преди 3 седмици пих антибиотик и се наложи да давам АМ, кърмата намаля, и сега почти нямам. Храня Гоги изцяло с АМ.
Но за мен беше такава радост да мога повече от месец и половина да кърмя дедето си - по "нормалкия" начин. Пиша това от позицията на майка, която месеци наред кърмеше детето си с изцедена кърма.
НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ДА ПРОБВАТЕ ДЕТЕТО НА ГЪРДА!!! НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ВАШЕТО МАЛКО ЧОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ВИ ИЗНЕНАДА !!!  newsm53

# 399
На мен ми се наложи на кърмя и детето на сестра ми, и моето. Стана голяма драма, племеничката се мръщеше, все едно че й давах хинин, не знам защо. Принудих се да цедя за нея, и това оправи нещата, докато сестра ми излезе от болница. Обаче беше такава мъка, толкова труд и усилия, че ако има възможност, винаги е по-добре от гърдата според мен.

# 400
Искам да подкрепя awesome79.
Моята дъщеря беше 3 месеца в болницата, месец и нещо се мъчих да я накарам да засуче, но то не бяха писъци, не беше чудо. Тъкмо се бях отказала, бях на път да се откажа и то цеденето, самата аз се чувствах като изцеден лимон. Обвинявах се нон стоп, че не ставам за майка, че не правя най-доброто за детето си и т.н. Благодарение на момичетата в нашата отчетна, на консултантктие и не на последно място на мъжа ми, се успокоих, че все пак правя каквото е по силите ми. И в един слънчев ден, без каквито и да е очаквания от моя страна, просто ми щукна да опитам отново, като си бях подготвила до мен шишето, София засука все едно никога не се е съпротивлявала Simple Smile Първоначално сучеше неефективно, разрани ме зверски, аз ревях, а тя доволна. Но всичко се изтърпява.
После заменихме едно цяло хранене с кърмене. След това две. Вчера си дадох сметка, че за цялото денонощие два пъти съм приготвяла АМ. Надявам се в един момент да мине изцяло на кърма.  Praynig

Не се отказвайте, момичета, но е най-важно да сте спокойни и да не се вторачвате само в това. Аз направих тази грешка и явно детето е усещало моето напрежение, което се е предавало и на нея. Но сега и двете се чувстваме прекрасно.  Heart Eyes

# 401
Не се отказвайте, момичета, но е най-важно да сте спокойни и да не се вторачвате само в това. Аз направих тази грешка и явно детето е усещало моето напрежение, което се е предавало и на нея. Но сега и двете се чувстваме прекрасно.  Heart Eyes
Либи, напълно съм съгласна, спокойствието е един от най- важните фактори, друг е въпросът, че в началото всяка мама е почти постоянно притеснена или поднапреджение /особено, ако е първо бебече/. Поне аз бях така известно време. Също се чувствах зле, имах чувство, че не мога да дам най- естественото нещо на детето си, обвинявах се, но пък бях твърдо решена, че ще направя всичко възможно, поне детето ми да се храни с кърма, а не АМ.
Сега вече зная, че кърменето не е са мо някакъв механичен процес на "нахранване", а особена магическа връзка и начин на общуване с малкото същество. Радвам се, че успях макар и за кратко да се порадвам на тази магия.
Пожелавам на всички мама тук същото.
И ако не се получи с кърменето, а продължавате да се цедите, знайте че сте направили едно геройство в името на най- ценното...

# 402

Либи, напълно съм съгласна, спокойствието е един от най- важните фактори, друг е въпросът, че в началото всяка мама е почти постоянно притеснена или поднапреджение /особено, ако е първо бебече/. Поне аз бях така известно време. Също се чувствах зле, имах чувство, че не мога да дам най- естественото нещо на детето си, обвинявах се, но пък бях твърдо решена, че ще направя всичко възможно, поне детето ми да се храни с кърма, а не АМ.
И ако не се получи с кърменето, а продължавате да се цедите, знайте че сте направили едно геройство в името на най- ценното...
[/quote]
Като ви чета и се притеснявам дали нещо не съм наред.Аз хранех малкия с изцедена кърма 8 месеца и че чувствах страхотно,направо майка героиня,че правя най-доброто за детето си.Никога не съм си помислила че съм непълноценна,да се обвинявам,че немога да нахраня детето си по най-естествения начин,какво да направя като детето ми не иска да суче.Аз си казвах,че щом имам кърма ще го храня с нея и няма да гледам да ми е лесно,а ще гледам детето ми да хапва най-ценната храна.

# 403
Аз минавам да се похваля, че още се кърмим.
Искам отново да дам кураж на всички майчета, на които кърменето се струва невъзможно.
Не се отказвайте, в един момент кърменето ще донесе удоволствие и на вас и на бебчо.
При нас стана късно. Майките покрай мен вече поприключват с кърменето, а аз сега започвам да му се наслаждавам истински  Peace

# 404

Като ви чета и се притеснявам дали нещо не съм наред.Аз хранех малкия с изцедена кърма 8 месеца и че чувствах страхотно,направо майка героиня,че правя най-доброто за детето си.Никога не съм си помислила че съм непълноценна,да се обвинявам,че немога да нахраня детето си по най-естествения начин,какво да направя като детето ми не иска да суче.Аз си казвах,че щом имам кърма ще го храня с нея и няма да гледам да ми е лесно,а ще гледам детето ми да хапва най-ценната храна.
[/quote]

Притесняваш се, че не си наред или искаш да кажеш, че ние не сме наред?

Общи условия

Активация на акаунт