Подаване на документи за 1- ви клас - от кога

• 8 287
  • 14
  •   1
Отговори
Горе - долу се насочихме към училището: 55- то към сдружение "Послушковци". Сайтът  на училището е  меко казано ужасен. Липсва информация дори  от кога започва подаването на документи за прием на 1- ви клас. Никой не отговаря и на посочените телефони
Знаете ли от кога започва официалното подаване на молби  и какви  други документи са необходими ?

# 1
  • Бургас
официалното записване започва след като детето получи удостоверение за завършен подготвителен клас-предучилищна - т.е. към края на май, нефициално - аз подадох молба за нашето училище още януари и се оказа, че е късничко..... документите са - молба, удостоверението и акт за раждане

# 2
asya02,е отговорила-официалното записване е след получаването на удостоверението за завършена ПП. В нашето училище молби се приемаха от 1-ви до 12-ти март. Peace

# 3
Имах предвид не официално записване, а подаване на молба за входящ номер. Всяко училище ли само си определя датата на която започва приемането на молби или има в някаква наредба , правилник или друг документ? Учудва ме това ,че вече в някой училища вече   подаването на молби е приключило  Rolling Eyes

# 4
Въпреки, че все още не сме получили удостоверение за завършена 4 група, подадохме документи още през януари и имаме молба с входящ номер. В края на май ще добавим удостоверението.

# 5
За кое училище става въпрос ? Това струва ми се не е редно. И все пак знае ли някой дали има такава дата , която е посочена в нормативен акт

# 6
Имах предвид не официално записване, а подаване на молба за входящ номер. Всяко училище ли само си определя датата на която започва приемането на молби или има в някаква наредба , правилник или друг документ? Учудва ме това ,че вече в някой училища вече   подаването на молби е приключило  Rolling Eyes

Да, всяко у-ще само с решение на ПС решава сроковете за прием на документи. Но окончателното записване става след представяне на оригинал за завършена подготвителна група /клас/. Практически това е възможно от 01.06.

# 7
  • на североизток от Рая
  Синът ми става на 6 през април и ще е ученик следващата година. На 10 март го записах в първи клас. Харесвам учителката и бързах да го запиша, за да не се запълни бройката за класа. Добре, че съм го направила, защото още 3-4 деца трябват и класът ще е пълен. Сега съм спокойна.
 А предучилищна ще кара в ДГ.

# 8
Успях да  се свържа с 55-то училище. За тези, които се интересуват записването започва от 01.04. Това е датата , която е записана в наредбата за прием в 1- ви клас. Първи критерий местоживеене, независимо  какъв е входящия номер на молбата. 

# 9
Във всяко училище е различна датата от която приемат документи за първокласници.За записването вече са отговорили.
Повечето училища имат дни на отворените врати в които можете да се запознаете с преподавателите, които ще поемат първи клас.

# 10
Интересен  ми е следния казус. Срокът за записване е приключил  до 12.03, а в наредбата пише ,че за всички училища в България , срокът започва да тече от 01.04. Аз живея на 5 мин. от училището и отивам на 01.04 , но ми казват, че срокът за подаване на молби отдавна е приключил   Rolling Eyes Моето дете ще трябва да ходи примерно в съседен квартал на училище , само защото въпросното училище е решило да не спазва наредбата. Повярвайте ми , ако на мен ми се случи подобно нещо  #2gunfire
Дано да не изпадат  в такава  ситуация майки и бъдещи първокласници. 

# 11
  • София
В у-щето на дъщеря ми подавахме молби края на месец февруари. Тогава се формираха паралелкитеи  се приемаха молбите на желаещите.
Официално я записах след даване на свидетелството за завършване на предучилищна възраст.
Дъщеря ми учи в паралелка с изобразително изкуство. Юни месец имаха приемен изпит.

# 12
  • Бургас
не знам къде го пише този срок 1.04, но в нашето училище неофициално са приемали молби с входящ номер още от септември предната година, аз като се сетих януари да отида и даже се притеснявах да не е рано, директорката ми заяви, че класът на госпожата, която съм избрала, е вече запълнен, да съм пишела в молбата, че искаме при нея, но не можела да гарантира, защото желаещите били повече..., мисля, че всяко училище си има собствени правила според наплива за него, дали са официални или не няма значение

# 13
  • София
не знам къде го пише този срок 1.04, но в нашето училище неофициално са приемали молби с входящ номер още от септември предната година, аз като се сетих януари да отида и даже се притеснявах да не е рано, директорката ми заяви, че класът на госпожата, която съм избрала, е вече запълнен, да съм пишела в молбата, че искаме при нея, но не можела да гарантира, защото желаещите били повече..., мисля, че всяко училище си има собствени правила според наплива за него, дали са официални или не няма значение
И аз не съм виждала такъв срок никъде. Не се ядосвай и аз миналата година не успях да попадна при такава госпожа - много търсена и препоръчвана, а се оказа ,че тази при която попаднахме случайно е много внимателна и спокойна, за разлика от оная другата дето си е направо луда от нерви.

# 14
  • Бургас
аз не се предадох лесно, намерих няколко връзки да ходатайстват  и стана работата, записахме се при госпожата, която исках, ама явно не ни е била на късмет, защото взе че се разболя и вече 5 месеца сме със заместничка

Общи условия

Активация на акаунт