СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 835
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Успех и от мен на Ели и Мама Сання
Дано се включат с добри новини  Praynig

Успех и от мен  Peace и стискам палци!

# 76
  • София
А какво означават 10+ точки? newsm78

Успех на Ели  и Мама Сання!

# 77
А какво означават 10+ точки? newsm78

Успех на Ели  и Мама Сання!

Означава, че детето има 11, 12, 13 и т.н. точки Simple Smile  Peace

Успех и от мен на Ели и Мама Сання  Peace

# 78
  • София
Специални благодарности но Ели и мама Саня за това, което правят за нас!  bouquet

# 79
  • София
Добре, де, откъде дете в несоциалната опашка може да набере 10+ - какво е това чудо! newsm78

# 80
  • София
Добре, де, откъде дете в несоциалната опашка може да набере 10+ - какво е това чудо! newsm78

К1. + К2. + К4. + К5. + 1-во желание (3 т.) например = 11 т. (10+)

# 81
С К4, който дава 3 точки - 8 т + 3 т = 11 т, което си е 10+

# 82
  • София
т.е. 12 т. са даже, грешка в сметките  Embarassed

# 83
  • София

От К4. Демек, това са децата на чистачката и портиера. Освен, ако градината не ползва Егида - тогава са внуците на градинаря.

# 84
Здравейте, момичета. Моля, кажете каква би могла да е причината ЦДГ-та да обявяват нулев прием от септември за 1ва градинска група. Благодаря ви.

# 85
Здравейте, момичета. Моля, кажете каква би могла да е причината ЦДГ-та да обявяват нулев прием от септември за 1ва градинска група. Благодаря ви.
Ако не е някой ремонт,с неизвестна дата на приключване,не виждам друга основателна причнина newsm78

# 86
Ето какво ми отговориха вчера когато им писах че има много деца в списъците които вече са на детска градина поне трета година Peace
В това число и дъщеря ми!!!

[2010-03-15 15:55:19]  Здравейте! Искам само да ви кажа че в списъците за 24 ЦДГ Коледарче има деца в списъка за набор 2004 които са в групите! Това се отнася и за дъщеря ми Йоанна Ивайлова Йорданова, която посещава градина от както е навършила 3г. 

Детето Ви фигурира в систмета като "Посещаващо" 24 ЦДГ и кандидатурата за същата детска градина е деактивирана. 

И сигурно имапоне още 200 деца по същия начин, аз поне знам за 4-5 такива.

Клер, мн.се радвам да те видя Hug
Появи се в Декемврийския форум че те забравихме, а за Лилето да не говорим  bouquet

# 87
  • Ловеч
Записвам се и чакам с интерес коментарите на Ели и мама Саня.
едит: ама много бързо се изписват темите, дори не може да се следи какво ще се коментира днес. Дано успеят да направят нещо момичетата.

# 88
Ето какво ми отговориха вчера когато им писах че има много деца в списъците които вече са на детска градина поне трета година Peace
В това число и дъщеря ми!!!

[2010-03-15 15:55:19]  Здравейте! Искам само да ви кажа че в списъците за 24 ЦДГ Коледарче има деца в списъка за набор 2004 които са в групите! Това се отнася и за дъщеря ми Йоанна Ивайлова Йорданова, която посещава градина от както е навършила 3г.  

Детето Ви фигурира в систмета като "Посещаващо" 24 ЦДГ и кандидатурата за същата детска градина е деактивирана.  

И сигурно имапоне още 200 деца по същия начин, аз поне знам за 4-5 такива.
Ами аз лично списък " Посещаващи " не съм видяла да има досега, само " Чакащи ". И също ми се е случвало да видя в списъка с " чакащи " дете, което посещава поне от 2 месеца детската градина.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 20:35 от катюнгелче

# 89
  • СОФИЯ
От СО тотално се изгавриха. Поне достатъчно им опнах нервите, та въздържане нямаше и ни обясниха в прав текст, че нямаме право на нищо и сме в РГ само за цвят. Предложих нова точка в дневния ред - обсъждане на предложения от родители /обобщените от сисислава/, предложих да се вкл преди разглеждането на жалби и молби. Единствено представителите на Сирма подкрепиха. Всички останали бяха против. Попитах за аргументи - "в РГ ще се разглеждат само писмено внесени предложения"....
Процедурно и аз и Ели поставихме въпроса с протокола. Обиждали сме ги с тези твърдения, жената мн се стараела...просто не ми се описва това, което изслушахме, че бих го нарекла...с доста цветуща дума. За първи път, откакто аз участвам в РГ установих присъствие на юрист от СО - Станислава Кръстанова. Не е член на РГ, в противоречие на собственото си участие обаче заяви, че РГ е създадена със заповед на кмета и в нея не могат да участват трети лица т.е. външен протоколчик. Настоях да се запише в протокола. Преди да метнем и предложението за запис същото излезе от представителя на Сирма. Възроптаха естествено. Не било редно...в държавата какъв скандал се вихрел - визирайки манджата Първанов/Дянков. За да се прави запис било необходимо всички да декларираме съгласие. С Ели веднага изразихме готовност. Помолих да се подложи на гласуване предложението за алтернативно протоколиране. Аз и Ели За, двамата представители на Сирма Въздържали се, всички останали против.
Започна разглеждането на предложенията ни за промени в правилата. Депозирахме ги в деловодството на СО на 17.02, като преди това ги изпратихме и на мейл. Почти месец след това не били стигнали до тях /дирекция Образование/ официално, нямаше размножени копия, директорките изобщо не знаеха и заявиха, че не могат да вземат отношение. Предоставихме им вх.№. Разпечатаха, започна някакво псевдо разглеждане. Като се има предвид колко козметични са предложенията, някои са просто уточняващи и внасят яснота, няма предложения за промени в критериите...почти нищо не възприеха...Заявиха, че само ще изслушат аргументите и днес не могат да вземат отношение. Ели говори повече от два часа...в повечето моменти имах чувството, че съм попаднала в предучилищна, в която необичаната госпожа се опитва мило и кротко, прилагайки всечки педагогически приьоми да разясни на недоверчивите дечица трудния урок...Само на няколко места боязливо се прокрадна частично разбиране. Ако Ели има нерви да коментира повече.
В крайна сметка поставихме част от въпросите, без разбира се да уточняваме, че са от "ония", за които предложихме допълнителна точка...Та
1.Прозрачност - от Сирма имат техническа готовност да покажат и поредността на желанието, и реалните точки, но им е необходимо решение на СО, в частност на дирекция "Образование". Те, естествено, не са готови сега да вземат такова решение, тр да обсъдят. 10 пъти попитах КОГА СЕ ОЧАКВА ДА ВЗЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ??? Единственият отговор беше "възможно най-скоро";
2.Набор 2008 г. м.януари ще могат да кандидатстват с 2007 г. само на текущи класирания;
3.Всички свободни места за персонал в ДЗ са обявени в бюрата по труда;
4. Увеличението на таксите щяло да отиде в ДЗ. Под каква форма не е ясно, при положение, че парите за издръжка не са увеличени;
5.При сливането на опашките да се вижда кои деца от социалната - и за това от Сирма имат готовност и отново им тр решение на СО;
6. РГ не е компетентна да проверява ДЗ /за това са прави/. Няма воля да допускат представители на НПО до проверките...Попитах правят ли се изобщо такива проверки, циклично или по сигнал. Твърдят, че проверяват /те са проверяващите - дирекция "Образование"/ по сигнали. Логично следващият въпрос беше открити ли са нарушения. Твърдят, че да. Попитах как става обратната връзка - уведомявали писмено жалбоподателя в едномесечния срок. Заявих естествено, че от СНБМ нямаме отг на повечето писания и поради това обжалваме два мълчаливи отказа в съда. Е тука Заркова се изцепи, че разполагат с исканата иф за ДЗ, но...няма да ни я предоставят, тъй като сме си позволили да обжалваме...И Ели се опита да им обясни, че ако не бяхме де факто и де юре правото ни се преклудира, това просто беше единствения законосъобразен ход за защита...Заркова настояваше това й изказване да не се вкл в протокола, но аз поисках да я цитирам и нямаше къде да мърда. Надявам се да е записано. Не подписах и протокола от 27.01. Сигурно 100 неща пропускам, Ели да допълва.
И ме извинете за правописа, но съм яхнала метлата.

Като цяло непредубедена мисъл съзрях само в очите на представителите на Сирма.Ели остана и след мен, не знам дали са гледали жалби. От СНБМ ще реагираме по някакъв начин, но сега приоритет е втрещяващата новина за намаляване на високопратеното майчинство от 410 на 225 дни...

допълвам Попитах и дали има лица, понесли отговорност след откриване на нарушения - една директорка била с предложение за уволнение.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 15:07 от мама САННЯ

Общи условия

Активация на акаунт