СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 212
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Цитат
В ЕСГРАОН. Лична карта и документ ,удостоверяващ местожителството.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА, НО МИ СТАНА ОЩЕ ПО-ОБЪРКАНО Confused.КАКЪВ ДОКУМЕНТ, УДОСТОВЕРЯВАЩ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО???ОТКЪДЕ ДА ГО ВЗЕМА newsm78?

# 511
  • София
@bisislava - В общината, службата май наистина беше ЕСГРАОН.
Там си имат бланка за смяна на настоящ адрес - попълваш си я на място, подаваш и готово. Не знам какъв документ, удостоверяващ местожителство се иска - предполагам нотариален акт, ако жилището е твое или договор за наем, ако не е. Ако случая ти е друг (например жилището е на родители/роднини), обади се или иди в общината и питай какъв документ е достатъчен.

@Ива - ако детската градина е приела този ДК за породени деца с разлика до 2г, то подточката се начислява и на двете деца, ако са родени през и след 2006 (т.е. ако кандидатстват по новия регламент). Сигурна съм, защото моите са 2006 и 2007 и една от желаните ни градини е приела този ДК. Там подточката се отчита и за двете деца. Провери първо дали вашата желана детска градина е приела този ДК. Ако да, пиши през обратната връзка на ИСОДГ.

За протест - аз също съм ЗА и ще дойда.

# 512
  • София
Цитат
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА, НО МИ СТАНА ОЩЕ ПО-ОБЪРКАНО Confused.КАКЪВ ДОКУМЕНТ, УДОСТОВЕРЯВАЩ МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО???ОТКЪДЕ ДА ГО ВЗЕМА newsm78?
Нотариален акт за имота или договор за наем или друг документ,доказващ,че живееш на адреса.

# 513
Споредмен спазването на приоритета "Поредност на желанието" не се спазва от фазата "жребий". Или поне процедурата на ИСОДГ не е достатъчно добре обяснена. В информацията им се споменава за сформиране на гранични група за ВСИЧКИ деца с равни точки, а не за деца с равни точки И РАВНИ ЖЕЛАНИЯ. За да има спазване поредността на желанията децата с равни точки но с рзлични желания не бива едновременно да попадат в една гранична група. Гранична група трябва да има само за деца с равни точки и РАВНИ поредни желания (най-предно желание). Така, че за дете с 8.1 точки с Първо желание и дете с 8.1 точки и Второ желание не бива да влизат в една гранична група. Детето с Второто желание няма място в тази група. Но, дали това се спазва от системата.... не мие ясно...

Според мен си права - всички деца с равни точки в граничната група получават случаен номер. И е по-логично да е така, защото някое дете може да се класира по второ, трето или н-то желание, а по по-предно да не успее. Тогава пак си е класирано и може да се запише. Най-вероятно кода е написан така, че генератора на случайни числа да дава номер на всички в граничните групи, да подрежда кандидатите и чак след това програмата да търси поредността на желанията и да трие всички по-ниски. Може по друг начин да стоят нещата, но така изглежда най-просто за реализация.
И аз от дълго време се чудя на това.Там където ни е първо желание има още 14 деца с равни точки,и не вярвам всички да са с първо желание

# 514
Споредмен спазването на приоритета "Поредност на желанието" не се спазва от фазата "жребий". Или поне процедурата на ИСОДГ не е достатъчно добре обяснена. В информацията им се споменава за сформиране на гранични група за ВСИЧКИ деца с равни точки, а не за деца с равни точки И РАВНИ ЖЕЛАНИЯ. За да има спазване поредността на желанията децата с равни точки но с рзлични желания не бива едновременно да попадат в една гранична група. Гранична група трябва да има само за деца с равни точки и РАВНИ поредни желания (най-предно желание). Така, че за дете с 8.1 точки с Първо желание и дете с 8.1 точки и Второ желание не бива да влизат в една гранична група. Детето с Второто желание няма място в тази група. Но, дали това се спазва от системата.... не мие ясно...

Според мен си права - всички деца с равни точки в граничната група получават случаен номер. И е по-логично да е така, защото някое дете може да се класира по второ, трето или н-то желание, а по по-предно да не успее. Тогава пак си е класирано и може да се запише. Най-вероятно кода е написан така, че генератора на случайни числа да дава номер на всички в граничните групи, да подрежда кандидатите и чак след това програмата да търси поредността на желанията и да трие всички по-ниски. Може по друг начин да стоят нещата, но така изглежда най-просто за реализация.
И аз от дълго време се чудя на това.Там където ни е първо желание има още 14 деца с равни точки,и не вярвам всички да са с първо желание

Отговора на ИСОГ:
Няма значение поредността на желанието на детето, всички деца, попадащи в гранична група с равен брой точки и подточки се генерира допълнителен входящ номер на случаен принцип.

# 515
  • София
Цитат
Ще ти копирам от страницата на нашата община
Издаване на удостоверение за промяна на постоянен адрес - Заявление по образец, лична карта, удостоверение за раждане, документ за платена такса
Издаване на удостоверение за постоянен адрес (при вече регистриран ПА) - Лична карта, документ за платена такса
Издаване на удостоверение за промяна на настоящ адрес - заявление по образец, лична карта, документ за платена такса
Издаване на удостоверение за настоящ адрес (при вече регистриран НА) - Лична карта, документ за платена такса
Заверка на удостоверение за настоящ адрес (при вече регистриран НА) - Лична карта, документ за платена такса

Когато съпругът ми си сменяше настоящият адрес представихме и акта за сключване на граждански брак.

# 516
БЛАГОДАРЯ ВИ, МОМИЧЕТА!  bouquet

# 517
  • София
Подкрепям идеята за протеста и аз!

# 518
  • Sofia
Ще има ли шанс да можем да виждаме поредността на желанията до 24.04.10г.?

# 519
  • София
Ще има ли шанс да можем да виждаме поредността на желанията до 24.04.10г.?
За сега ни вопъл ни стон относно този въпрос.

# 520
Подкрепям идеята за протеста и аз!

И аз  Peace

# 521
Малко food for thought:

Въпрос към ИСОДГ:

Как ИСОДГ удостоверява истинността на допълнителен критери "Брат/сестра, който не тръгва на у-ще през септември". Тъй като класирането е през април, напълно възможно е родител умишлено да заяви такъв критерий, а през септември да си прати детето на у-ще. Как вие ще разберете, ако това се случи, какви мерки можете да предприемете?
Отговор
Всички деца набор 2003 ще бъдат премахнати като "Посещаващи" детски градини, тъй като тръгват на училище от есента. Децата, които ще бъдат записани на училище от по-ранна възраст, т.е. от набор 2004, ще ни бъдат изпратени от директорките на детските градини.  

И въпросче: А ако директорът премълчи нечие име?
Защо да прати някое братче/сестриче на лотария, без изглед за успех, а да не му гаратира място (все пак познава родителите, каката/баткото?/  newsm78
Или ако родител реши "в последния момент" да си прати по-голямото дете на училище. Директорът няма да задържи голямото дете насила, нито пък ще отпише по-малкото, нали? 

# 522
  • София
С кой мога да говоря и да получа отговор ,защо в ЦДГ за набор 2007г. има свободни места 0  #Cussing out, няма да има прием ли как да го разбирам това от къде ще се запълни групата като е ЦДГ  #Cussing out #Cussing out #Cussing out вече доста започва да ми писва. Писах до ИСОДГ и отговорa им беше , че щом има обявени свободни места 0 то НЯМА да има приети деца, е ПИТАМ АЗ как така няма да има прием за ПЪРВА група  #2gunfire

# 523
Аз бих се обадила на директорката.
Миналата година за 10 места им звънях, та за нула, съвсем ще ги вдигна под пара.  Naughty

# 524
Moмичета, Флучия е права..100%. Места за всички дечица за поредна година няма и за поредна година ние с вас си стоим пред мониторите вместо пред Столична община.
Не смея да повдигна въпроса за протест точно аз, понеже моето дете посещава ДГ и понеже знам, колко трудна е организацията на подобно мероприятие..Не ми се иска да звуча като човек, който ви подстрекава, но истината я знаете всички  - места за всички дечица няма. А тъкмо такава беше борбата ни миналата година. Смятам,че такава трябва да е и сега.
Не може да допускаме това,че не удовлетворяваме всички критериите, които ни гарантират влизане на дечицата в Дг да ни разединява и да ни настройва една срещу друга.
Някой сме многодетни, някой имаме породени деца, някой пък са с близнаци, други пък са само с едно дете. ВСИЧКИ дечица обаче заслужават да имат възможност да бъдат приети в ДГ. По Конституция дечицата на всички ни са с равни права. И не само.. В закона пише,че "ВСЯКО ДЕТЕ има ПРАВО да посещава ДГ"..С липсата на места за ВСИЧКИ желаещи деца от страна на родителите им, точно това ПРАВО е ограничено..
За огромно съжаление, миналата година проиграхме изключителния си шанс за ползотворен натиск (предизборно)..Сега..ефекта на протест от наша страна би бил много по-малък ОСВЕН, ако не е много по-масов..
Искрено се надявам някой ден майките да осъзнаят че имат права и да се надигнат да си ги отстояват..
МНОГО СМЕ..можем да сме силни в исканията си, но...не сме единни и..някак чакаме някой друг да ни реши проблемите без да се борим за тях..
Темата тук е за приема в ДГ..МОЛЯ, ако някой има желание да се захваща с организирането на протест тази година, да направи нова тема и там да обсъждаме какво, как и къде..Тук се надявам Ели да не се разсърди особено за "спама"..

Общи условия

Активация на акаунт