Клуб Бургаски Ветренски мами-5

• 27 078
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Добър ден момичета Simple Smile
Тъй,за къпането,къпем Симона всеки ден с редки изключения (имунизации,ходене на гости,ранно заспиване от страна на мъжа ми и т.н ).Косата я мием 1-2 пъти седмично ( с шампоан) ,иначе си я мокрим при всяко къпане.Не мога да разбера как в някои държави е прието примерно къпане на бебето веднъж седмично Naughty
Сега да споделя какво преживях снощи и какъв "прекрасен" подарък ми поднесе моя ПРОСТ мъж (ще разберете защо го наричам така,след като прочетете останалото ). Отидохме вчера в свекито  Twisted Evil да се почерпим по случай повода.Всичко нормално,хапнахме,пийнахме и се прибрахме ( моя порядъчно подпийнал,да не кажа направо пиян ). И тъй като "някои хора" имат 7 стомаха и 3 черни дроба,решиха да излязат да се донапият с приятели.Звъня му аз след 2 часа някъде,да го видя дали поне може да говори и чувам адските викове,разправии и т.н.След това ми затвори.Направо.....какво да ви говоря,щях да припадна от притеснение.Естествено предположих,че пак се е забъркал в някоя каша,понеже едно време го раздаваше голям биткаджия.Беше се кротнал за година-две,ама....Та седя и откачам от притеснение.....По едно време пристига нашия с един негов авер,целия в кръв,разбит нос,и разцепена глава....Е при тая картинка онемях! Отишли на някаква кръчма,пили,скарали се с някви,сбили се,моя го праснали в мутрата с някакъв чадър!!! (ей тука за чадъра като ми каза,въпреки,че бях в прединфарктно състояние избухнах в смях ),паднал,сцепил си тиквата в земята и така......Изкъпа се,изчистих му главата,ама като зейна една голяма цепнатина и ги пратих да го шият.Та така,сега е с 3 шева,надут нос,навехнат крак и прочие......И кажете ми аджиба,какво да го правя! Бясна съм му,цял ден не му говоря и го заобикалям като голям камък,а той нашия ни лук ял,ни лук мирисал!

# 496
Здравейте, майчета!
Бременна съм в 34-та седмица и от известно време, чета вашата темичка, за да се настройвам, какво ме чака... че вече съм забравила /баткото ни е на 15 години/
Моля, за инфо относно добър педиатър, при който да запиша бебка, като се роди живот и здраве. Интересува ме, необходимо ли е преди да родя, да разговарям с педиатъра, а и след това как се процедира. Разбирам, че и във Ветрен е възможно като вариант, но не ми стана ясно дали е по ЗК. Като цяло ще съм Ви благодарна за всякакво инфо, относно избора на добър педиатър за новородено.
Желая ви хубав ден!!!

# 497
Виолета,мисля,че имаш прекрасен повод за изнудване.или да поискаш нещо,което иначе ти е отказано  Imp
jivka72рздравей и добре дошла!
ние записахме малката при др. Караждова (а освн нас има и още нялколко майки от нашата темичка дето са им записани бебчетата при нея).аз за сега съм много доволна.
към края на бременността се обадих на въпросната докторка и и казах,че искам да запиша бебето при нея,като се роди.тя ми каза като ни изпишат от болницата да и се обадя тя да дойде.така и стана.във Верен също има едно много добра докторка Згурова,но там там незнам как стоят нещата

# 498
Вяра я къпя всяка вечер или през вечер,косичка 1-2 пъти седмично,мисля че точно от шампоаните се увеличават крустите- та затова,
иначе дупета всяка вечер,
аз да допълня ,че Вяра я къпя под чешмата,София беше на "същия принцип" до 6-я месец,
оня ден майка ми разбра за това мое дело и беше искрено потресена Simple Smile,пък аз и обяснявам,че така ги къпят в родилния дом,а там подхождат професионално хората Grinning Grinning

# 499
  • Бургас
Здравейте момичета !

Вили,тц тц тоз твоя мъж опасен....ама съгласна съм с Мама89  Peace

Мама89, бихте ли Пентаксима вече? Как е Мики?
Живка,здрасти и добре дошла !  Hug
За педиатър,не мога да препоръчам,понеже мисля Юни месец да сменям педиатъра на Димана. Във Ветрен съм водила Димана 2 пъти при д-р Хрусанова /много съм доволна от нея,а и я познавам лично/. Но се плаща прегледа 25лв. мисля че беше.

Уф,днес много кофти време.  Wear Umbrella

# 500
Вили,да се чуди човек с тоз твоя мъж да се смее или да плаче. Ако нямаш чадър да взема да услужа с един че да го довършиш,калпазанина му с калпазанин. Започвай сега изнудване ама яко и не се разтъкавай във времето ,че току виж му минало времето на виновност.

# 501
Здравейте ,момичета. И мен ме вълнува въпроса с педиатъра. То като му потрябва на човек тогава почва да рови.Във Ветрен ми е на две крачки,ама не работят със ЗК.Препоръчайте ми някой. И кога става записването(има ли някакъв срок)? Ще ви бъда много благодарна.  bouquet

# 502
  • у дома
Вили, не ми се сърди, ама като чета какви ги върши твоя, благодаря на бога за моя  Mr. Green

# 503
Съни,ей сега в 4 часа сме при педи.после ако мога пак ще пиша да кажа как еминало

# 504
Ох,разсмяхте ме момичета Simple Smile Точно от това имах нужда  Heart Eyes
Неди,между другото нямам чадър,ще се радвам ако ми услужиш,че и аз имам мерак да го прасна от другата страна,поне да му е симетрична главата Simple Smile
Изнудването почвам от утре,днес съм се зарекла дума да не му обеля.  Crossing Arms
Проста Мария,не ти се сърдя мила Simple Smile И аз понякога се чудя къде го намерих такъв.....никакъв  #Cussing out Благодаря на Господ,че поне го пази  Praynig Като го знам какъв е,до сега....оф.
Педиатър по ЗК не мога да препоръчам.От нашата не съм доволна,за това я водя на частно във Ветрен,при Згурова или Хрусанова.Нямам предпочитания между двете,която и да е на смяна ме устройва.Страшно много ги харесвам и двете,страхотни педиатри са.Иначе е 25 лв. прегледа.

# 505
 hahaha hahaha,извинявай,Виолета,представям си как си се чувствала,ама на мен ми беше смешно докато четях Simple Smile.Да ти е жив и здрав мъжа-знаеш,че няма идеален.Всеки си има кусури.

Между другото,Маимп,скоро няма да си най-многодетната ветренска майка.В другия форум се появи едно момиче,бременно с четвърто  Naughty

# 506
  • Бургас
jivka72_ , аз процедирах и с двете ми деца така: записани са при моя личен лекар, който не е педиатър и всеки месец взимам направления (не аз, а Петър, но това са подробности). С въпросните направления ги водя при д-р Маргарита Димитрова. Ваксините по ЗК ги взимаме отново от Джи Пи-то, нося й ги и тя ги поставя.

аз да допълня ,че Вяра я къпя под чешмата,София беше на "същия принцип" до 6-я месец,
оня ден майка ми разбра за това мое дело и беше искрено потресена Simple Smile,пък аз и обяснявам,че така ги къпят в родилния дом,а там подхождат професионално хората Grinning Grinning
Не си сама! Имам чудесна мивка за тази цел и я използвам с най-голямо удоволствие достатъчно често.  Mr. Green

Сега да споделя, че темата за къпането на бебетата ме вкара в голям размисъл.  Thinking Обикновено моите познати са категорични, че бебетата трябва да се къпят от до всеки Божи ден. Честно казано в таз тема за първи път виждам някой да си казва, че не го прави това всяка вечер. И се зачудих- в БГ колко сме маниаци всички на тема "хигиена", а странно как возейки се на градски транспорт можеш се удушиш от миризми всякакви. Е, имала съм щастието да се возя на градски транспорт в Германия, та сега си мисля, как там ни веднъж не ми беше замирисало в автобусите им, пък те видиш ли проповядват "не къпенето на бебетата си всяка вечер."
Изобщо от тия шваби човек много поуки може да си вземе, ама нейсе...
Не мога да забравя как гледах запис на братовчедчето ми на две години как сам яде спагети с доматен сос.  Shocked Shocked Shocked Сервира му яденето с "Йонас, гуутен апетиит"Овързан с един лигавник и не можете да си представите на какво приличаше лицето му. Леля ми- германка, абсолютното спокойстие- един път не взе лъжицата да му вкара тя хапка в устата. А той пее, маже се, къде яде, къде не, изобщоооо... След 40 мин го попита: "приключи ли? Ще ядеш ли още?" Дребния каза "найн" и толкоз. Няма "ама айде мами още 1 лъжичка, две лъжички, за баба една, за кака една..." За сведение моята Краска още ме хващат нервите и за да стане "по-бързо" я тъпча с лъжицата аз, да не вземе да ми "капне" някъде случайно. .  ooooh!
На това дете за един месец престой веднъж не я чух да му извика, да му повиши тон, нито пък него го чух да квичи както ми квичи Краска за всяко нещо например. Аз кажа едно, тя как веднъж не ми каза "добре, мамо".  Tired
Та тъй- много сме чисти уж българите, пък като влизах по входовете на блоковете с нея ме хващаше срам. Изобщо странно племе сме си ний, няма спор...  Tired

# 507
  • у дома
Ох, туй с мивката и аз го практикувам и смятам докато не почне да седи, да не го къпя в корито - едно да ти тече постоянно вода, друго е с канчетата да поливаш  Crossing Arms Иначе, Ладида, до характер ще да е, защото като те чета, не си от майките, дето само мяучат на детето, сакън, да не му засегнат психиката. Иначе, това с храненето, най ми харесва в западняците, ама не мога да се пречупя - каката ми е на 5 и още се храним  ooooh! Embarassed

# 508
  • Бургас
Остави тоз характер ти. Няма детски кът- в Морската ли, в Борисовата ли, в детска градина ли, където като има деца да не се чуват писъци. Те играят, смеят се и незнайно защо ПИЩЯТ.  Close
Е, там не чух писък, бееее! Там майките на площадката точно в 12.00 им казват- хайде, време е за обяд- приберете си играчките и няма "ама още малко, мамо", "ама не ми се спииии", "ама искам още да си поиграяяяя". Всяко дете си прибира в кошове играчките и тръгват.
Красимира на близо 4 години вече няма случай да я оставя вечер да играе след 9, дори 9 е в слуаите, когато имаме гости. Принципно 20.00 отива да мие зъби. Всяка Божа вечер. И ВСЯКА БОЖА ВЕЧЕР какъв диалог мислите, че се повтаря- не ми се спи ощееее, моля те нека още 5мин само да си поиграя. След като й обясня, че не я питам в случая дали й се спи и че децата лягат в толкова часа ляга и се почва- "мамо, пишка ми се", "мамо, жадна съм", "мамо, видях едно чудовище и затова ставам", "мамо, боли ме корема, май съм още гладна".  Close Интересното е, че тези неща ми се разказват и от други мои приятелки майки. Е, всичките ни деца един характер ли имат.  Confused

# 509
  • Пловдив
Ох, мойто дяти ми подкашля нещо от сутринта... newsm78  Ще се водим довечера към Ветрен.Мъжът ми се прибра от София понастинал, май го е натресъл и на Бобката. smile3516

Общи условия

Активация на акаунт