Уред за фотоепилация Silk`n IPL

• 346 889
  • 934
  •   1
Отговори
# 285
  • в 1001-та нощ
Колкото по-бяла е кожата, на толкова по-силна степен може да се ползва. Тъмната кожа поема топлина, както и косъма. Затова ще се затопли повече и може да изгори. Това е причината за тънма кожа да се работи на ниска интензивност, а на бяла при по-висока  Peace

Преди ползването на уреда се препоръчва само бръснене, не и ползване на депилатоарни кремове  Peace

Ако има небръснати косми - направо ги пърли, мирише на пърлено и изгарят, така хем нараняват кожата, хем топлината не отива към корена  за да стопи луковицата, ами остава над кожата и гори нея  Peace

# 286
a.l.e.n.a, благодаря за разясненията  Peace

Само, че аз пробвах на втора степен и много ми пареше, явно ще си карам все на първа  Crazy
А кожата ми е като сиренце на цвят  Thinking

# 287
Предполагам, че петната /там,където продължават да никнат косми, са и от пропуснати участъци/. Имате ли някаква схема, по която да сте сигурни,че сте минали тези участъци следващия път?

# 288
  • в 1001-та нощ
Аз ползвам Лумеа на филипс и там около лампата има борд. В началото отмествах с размера на външния контур, а после започнах да застъпвам повече с риск да повторя някъде ръбче .....

Ако някой реши да си разграфи - то да не е с тъмно средство Simple Smile

При мен кожата не е много бяла  Rolling Eyes По принцип съм много бяла, но хващам тен бързо и ми държи дълго. Сравнено с ММ направо имам тен   Crazy Въпреки това ползвам на максимална мощност.

Боли много, ако космите са много и в участъците с косми, защото по тях топлината се провежда в кожата. Имам 2 места на прасците, на които ме  парва сериозно, но трая  Mr. Green

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 19:17 от a.l.e.n.a

# 289
Предполагам, че петната /там,където продължават да никнат косми, са и от пропуснати участъци/. Имате ли някаква схема, по която да сте сигурни,че сте минали тези участъци следващия път?
Не са пропуснати участъци.По принцип косъмът има три фази :разтеж,покой и смърт.Само във фаза на растеж е податлив на унищожението от фото/лазер/елос епилацията.В другите две фази не се поддава.Космите никога не растат едновременно ,и затова не всички са във фаза на растеж.По тази причина са нужни повече процедури до достигане на желания резултат,повтаря се,за да се нацели анагенната фаза на растеж.Затова има участъци,които имат косъмчета-те не са били в нужната фаза,за да се повлияяят.Премахване на космите до 80% е отличен резултат,почти невъзможно е 100% ,а задържането на резултатите трае средно около 5г. и то с поддръжка.
Аз съм матова и според схемата на упътването трябва да се щракам на степен 4-5,но има места,на които много ме пари и там минавам само нс 4,защото на 5 имам две леко изгорени местенца.

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 21:32 от ДХ3

# 290
Ооо, аз повторих участъци, дано не съм и потретила, но малко хаотично карах...
Надявам се при следващите пъти да си създам някаква техника  Laughing

a.l.e.n.a, с по-високата степен и горенето поне има ли по-добър или по-бърз ефект?
Не ме плаши горенето, честно казано с епилатора ми е по-вбесяващо усещането  Confused

Ясно е, че на 100% няма да изчезнат, но резултатите пак биха били най-добри и дълготрайни в сравнение с епилаторите...  Wink

Лицето обаче не смея да третирам, трябва за там друг метод да открия
просто не мога да хвана самобръсначката, да се избръсна и да чакам да пораснат, за да фотоепилирам  Crazy

# 291
  • в 1001-та нощ
Би трябвало да има по-добър ефект, но не правя единия крак на слаба степен, другия на силна, за да мога да сравня Simple Smile

На прасците винаги съм имала по-фини, и редки косъмчета, много не се збелязват. Затова съм се въздържала да ги светя в студио - не знам какво ще стане, а ако ги бръсна "редовно" .... за да подготвя терена ...

Сега, като имам уреда съм по-смела,  и според мен  се ликвидират, но да видим във времето Simple Smile

При ММ на гърдите има такива плешиви места - явно където космите са били в растежна фаза Simple Smile Според медицината 70% от космите са в тази фаза, а при него плешивите ливади не са толкова много. Но според мен и го щраках по на рядко. Обаче виждам добър ефект и съм доволна. На гърба му са по-фини и по-малко - но равномерно.

# 292
Не мисля,че само фазата е от значение, а и пропуснатите места, защото петната, където вече няма косми, са с размера на накрайника и около тях си личи,че е пропуснато.
Алена, аз също съм с Лумеа. Започнах и аз по-нагъсто да се святкам, макар и с роск да повторя зона. Пробвах я и на лицето, въпреки че не трябва. Ще видим резултата Simple Smile

# 293
И аз имам Лумеа, падат около половината, на места трайно ги няма... Обаче пък в студио като съм била, всичко пада, не знам за фазите на растеж. Според мен си е от силата на апарата ефектът и домашните уреди са доста слабички, затова пък по-достъпни откъм цена и време. Simple Smile

# 294
Всеки косъм минава през три отделни фази: фаза на активен растеж - анаген; фаза на регрес – катаген и фаза на покой – телоген.
Отделните косми са в различна фаза на растеж. От лазерна и фотоепилация се повлияват косми само вьв фаза анаген – активната фаза на растеж на косъма. В нея са около 20 – 30 % от космите по тялото на човека .
По време на фазите телоген и катаген космите са резистентнина третиране.

Това копирах от сайт за професионална епилация.

# 295
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета (и момчета, ако има),
От много време обмислям да си взема такъв уред за домашна фотоепилация и ето, че сега се реших. Обезкосмяването винаги е било много голям проблем и комплекс при мен, какъвто и метод да съм прилагала. Космите ми са черни, твърди, гъсти и растат бързо (кожата ми е леко мургава, в смисъл че не съм бяла като сняг). От 5-6 години прилагам кола масла (топла) на краката, ръцете и триъгълника и положението е ужасно. На триъгълника след епилация (която е изключително болезнена) на 5-6 ден пак съм с косми и то много, на краката на 7-10 ден вече не мога да се покажа дори по 7/8 панталони, т.е. цяло лято си ходя с дълги панталони.
Та така, от всичко прочетено в темата и в др. сайтове, реших да се насоча към Me my Elos, който според мен е с най-добри характеристики - мощност, площ на третиране, брой флашове.
Искам да попитам тези от вас които имат уреда каква е разликата в тези два модела http://www.krasivotialo.com/me-my-elos-soft-%D1%84%D0%BE%D1%82%D … D1%80-126000.html
и
 http://www.krasivotialo.com/me-my-elos-touch-%D1%84%D0%BE%D1%82% … D1%80-150000.html, освен в броя на импулсите на лампата.

http://www.krasivotialo.com/rezervna-lampa-elos-quartz-za-me-my- … -000-impulsa.html и тези лампи стават ли и за двата апарата.
Другото, което много живо ме интересува е може ли да се прилага на ЦЯЛ интим. И ако не може защо. Какви са съображенията да не се ползват повечето уреди в тази област. Четох по-нагоре че трудно се осъществява контакт с кожата в тази област, но има ли някакви други причини да не се прилага там.
И още нещо между епилациите се бръснете, нали така, въпреки, че при този уред пише, че може и да се епилира кожата. Какво правите през летните месеци, когато тези уреди не се използват, бръснене, кола, епилатор?? И за 3-4 месеца с тези процедури, работата не се ли връща на изходно положение.
Само да кажа, че не съм в заблуда, че напълно ще ми изчезнат космите. Искам да се разредят и изтънеят, ако това се случи ще съм много много щастлива.

Извинявайте за дългия пост.

# 296
Според характеристиките разликата е в броя на импулсите. Иначе площта на третиране и мощността е еднаква  Peace
Ако вземеш този с 200 000 импулса, не мисля, че ще ти трябва лампа в близките 5-6-7-8 години. След толкова години технологията ще много по-напреднала и аз лично мисля след свършване на моите импулси (125 000) да си купя направо нов епилатор  Peace

За цял интим не съм пробвала, но не виждам особена пречка да ползвам лапмата за лице (моят има по-малка лампа за лице с по-малка площ, така че контактът с нея ще е по-добър). Но не съм пробвала, тъй като останалата част от тялото ми ми отнема все още много време. Когато разредя процедурите по останалите части, ще имам повече време и със сигурност ще обмисля възможността.

Между епилациите в началото се бръснех, последните 2 пъти не. Лятото не се святках 2 седмици преди морето и 2-3 седмици след това. Мажех се с фактор 50 и нямах проблем. През останалото време не съм си мазала краката и нямах проблем. Но то си е до кожа може би, не бих твърдяла, че и при друга кожа няма да има проблем.

# 297
Здравейте момичета  Simple Smile имам желание да закупя Silk'n Glide , понеже ще го ползвам предимно за лицето , но от прочетеното до тук , не видях много отзиви за него. Може ли някой , който го има и ползва , да сподели доволен ли е и заслужава ли си покупката  Hug  bouquet

# 298
Правя вече 3-та процедура с Филипс Лумия и мога да кажа,че има ефект; космите падат,ще видим дали ще пораснат отново.,Както писах моя уред не е с приставка за лице,но аз опитах всички части на тялото/лице, дълбок триъгълник/ и всичко е наред.На тези зони първоначално светках на най-ниска степен за проба и увеличавах,за да видя дали ми понася.,Цялото тяло правя на 5 степен вече.

# 299
Здравейте момичета  Simple Smile имам желание да закупя Silk'n Glide , понеже ще го ползвам предимно за лицето , но от прочетеното до тук , не видях много отзиви за него. Може ли някой , който го има и ползва , да сподели доволен ли е и заслужава ли си покупката  Hug  bouquet
Аз го имам, но съм направила само 2 процедури до сега и ефект все още няма

Общи условия

Активация на акаунт