Ето, че Великден иде вече, с крачета и ръчички рита СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече

• 23 424
  • 672
  •   1
Отговори
# 75
Danielkka, прекрасна ни е и тази темичка  Hug! Честит Рожден ден на мъжа ти, жив и здрав да ти е, и да имате само поводи за радост във вашето семейство!

Добре дошли на двете нови мами!

nekva si, разбирам те как се чувстваш, за това че ще трябва да ползваш почти всичко от племенника ти, но защо пък да не купиш някои от дребните неща (някои дрешки и други работи), за да знаеш, че имаш и нещо ново, а и да се насладиш на покупките за бебчо. А иначе всяко нещо си има и хубава страна - в случая това, че изобщо има кой да ти даде нещо и ще спестите доста парички, не е за подценяване и много семейства биха се радвали на това.

Danna_2010, напълно ти разбирам притесненията за това БХС. Аз много се чудех и маех какво да правя, защото тук в темата само това се обсъждаше седмици наред, а пък моята лекарка дори не ми го беше предложила, нито ранната ФМ. Аз не знам дали тя е добра, а нямам близки и познати, които да ми препоръчат някой лекар за следене на бременността. Като тръгна на старата работа, няма проблем - там мога да питам доста жени, но въпроса е, че решихме, че няма за какво да им казваме още преди да съм тръгнала, че съм бременна. А тук в Щатите най-често правят късния скринингов тест (който не знам дали е на 100 % същия като БХС-то, но е нещо такова), и после към 20-та седмица - феталната. Чудих се, чудих се, и накрая реших да се доверя на лекарката си. Още повече както и ти каза - с тези вероятности - готови ли сме после да правим амнио? Абе много въпроси и притеснения, дано всички прегледи са ни добре в крайна сметка, а и накрая да са ни здрави бебчетата.

Jani4ka, честити ти розови гащури, това е супер (искам и аз  Simple Smile)! И честито ти рождениче!

vany666, искам да те поздравя, затова че си оставила сладкишите  Simple Smile! Аз и преди мислех пак да пиша за това, виждам, че и Assi го е написала много добре в тази връзка. Значи съгласна съм, че после ще ги сваляме килограмите, обаче въпроса не е само в това. Първо и най-важно е вида храна, защото бебето се храни от тази храна, няма от къде другаде. Хапвайки основно сладкиши, и ти и бебето приемате само празни калории - никакви хранителни вещества. И естествено второто по важност е да запазим килограмите в рамките на нормалното (има си определени критерии за всяка жена), защото могат да се появят здравословни проблеми, които да усложнят бременността и раждането. За това, момичета, нека се насърчаваме една друга, да хапваме предимно здравословна храна, особено сега, когато повечето от нас излизат от първия триместър, и липсата на апетит вече не е проблем за повечето. И аз не съм изоставила сладкото, защото за мен то винаги си е било "храна за душата"  Laughing, обаче ограничено - един път в седмицата, и това го спазвам от две години вече, щото иначе нямаше спиране. По същия начин и с някои по-нездравословни закуски (които също са ми любима храна  Crazy). А от тестеното не трябва в никакъв случай да се отказваме, напротив - всеки ден трябва да се хапва по малко хляб... но не бял, разбира се.

*АДРЕНАЛИНКА*, видях те, че си тук - какво става с теб, май не си писала скоро? Видях преди и ТАНИ,и тя беше от първите записали се в нашата групичка, а и сме с един термин. Губи ми се още другата щатска мама  Simple Smile dianielly1982. Момичета, дано сте добре с вашите бебоци и да сте просто много заети  Praynig!

# 76
Дани, темата се  еполучила супер!
Буббаст, извинявай, мила, ама нещо не ми се връзва. 6 сантиметра бебе, термин около 22-24 септември това не прави ли да си 12 седмица? Защото на лентичката ти пише 14та... е, аз съм 14г.с и термина ми е на 13 септември...
Момичета, не се ядосвайте предварително за някакви проекто закони. Не ни трябват негативни емоции в момента. Значи, шумеше се преди няколко дни за вдигането на осигуровките, е няма да ги вдигат, сигурно и това ще падне... тъпо е, че на управниците ни им хрумват такива безумни неща, но трябва ли да си вдигате кръвното за това? Спокойствие и само спокойствие...

# 77
Най-после спокойствие, всички мъници по леглата, а аз в духа на здравословното хранене си спретнах една порция броколи, дано бебчето го оцени хихиххи
Замислих се за дрешките - наследство Simple Smile аз понеже съм си доста сантиментална бях запазила най-хубавите такива от каката и баткото, но се получи странно. Седяха си те с новичките в шкафчетата, но когато се появи мъника и трябваше да го преобличам все ги подбутвах настрана, незнам новичкото си е новичко. Затова мисля да не пазя повече - всичко ще подаря Simple Smile
Другото,което исках да споделя е за кошарката. Нашата е подарък от компанията. Бях 9-ти месец, когато момичетата я донесоха в къщи. Сглобиха я с помоща на мъжа ми Simple Smile
Обаче няма да Ви казвам какъв рев падна. Понеже бях с нагласа,че като е трето дете ще се роди по-рано, а то закъсняваше. Толкова неестествено седеше тази празна кошара направо се побърквах, като я гледам. Много странно, но явно и хормоните са си казали думата Simple Smile)))

# 78
  • София
Danielkka, темичката е страхотна, благодарности за положените усилия!   bouquet И честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав и много да се обичкате!

Вчера най-сетне се наканих да се запиша на ЖК. Отдавна не бях имала допир със Здравната каса и цялата бюрокрация и бумащина покрай нея, та без малко да се откажа да се възползвам от услугите на държавното ни здравеопазване. Но пусто, поликлиниката ми е точно под носа и заради болничните, които смятам скоро да ползвам, реших освен при моя лекар да ходя и тук. Не знам дали докторката на която попаднах е педантка или такъв е редът, но много държеше още на момента да ми пусне всички изследвания. Измери ми всички мерки, теглилки, обиколки. Взе ми секрет, дадох кръв и урина, изпрати ме на БХС, а също изиска да си направя стоматологичен статус и сърдечен статус. Последните две вече искрено ме учудиха. На вас искали ли са ви да правите такива изследвания? Накрая беше учудена как като уж съм била с ниско кръвно, сега ми измери високо. Ами след 1 час висене пред кабинета и още толкова вътре в него, кръвното ми нямаше как да е в нормални граници. Та така. Мила женица...

И още нещо исках да ви питам. Как усещате гърдите си? Последните седмици гърдите ми започнаха да се поизпълват и размера им се промени осезателно, но дискомфорт досега не бях изпитвала. От няколко дни обаче усещам гърдите си по-чувствителни и дори леко болезнени. Като че ли са по-твърди и препълнени. Въпросът е в това, че само до преди месец кърмих бъдещата кака. Разбира се отбиването стана постепенно и без особени проблеми. Та се чудех дали повишената им чувствителност може се дължи само на бременността или е заради отбиването. Ще се радвам да споделите как е при вас.

Лека и спокойна вечер! И цунки на тумбачетата! Heart Eyes

# 79
  • Пловдив
Шица, съгласна съм с теб, че в нашето състояние не трябва да се ядосваме, но аз от снощи съм кълбо нерви (точно заради осигуровките)...
...Не казвам, че  ние от държавната сгера сме нещо повече от всички Вас, но реално погледнато, това е една от малкото привилегии, скоито се ползваме, заради това, че имаме куп ограничения...

Съжалявам, че пак повдигам темата, но съм бясна...

# 80
*Мирка*, при теб вероятно има много голямо значение и това, че до скоро си кърмила, а сега си отбила. При мен специално, от около месец гърдите не са ми болезнени (съвсем малко), за разлика от самото начало и до тогава. Дори се обръщах и по корем да спя за малко, което преди ми беше невъзможно. Но иначе си стоят доста наедрели, а и цвета на aреолите е много странен понякога  Laughing - ту са по-червени от нормалното, ту някак си избледняват до жълто едва ли не.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 16:55 от Люляк

# 81

Буббаст, извинявай, мила, ама нещо не ми се връзва. 6 сантиметра бебе, термин около 22-24 септември това не прави ли да си 12 седмица? Защото на лентичката ти пише 14та... е, аз съм 14г.с и термина ми е на 13 септември...
Момичета, не се ядосвайте предварително за някакви проекто закони. Не ни трябват негативни емоции в момента. Значи, шумеше се преди няколко дни за вдигането на осигуровките, е няма да ги вдигат, сигурно и това ще падне... тъпо е, че на управниците ни им хрумват такива безумни неща, но трябва ли да си вдигате кръвното за това? Спокойствие и само спокойствие...

Да,Щица,в края на 12 седмица съм.Лентичката ми е по ПРМ,а бебчо е две седмици назад заради закъсняла овулация.

# 82
Добро утро майки-зайки  Laughing
Хайде на закуската и не  казвайте, че не сте гладни, защото няма кой да ви повярва

Гледам много мълчаливи сте били снощи, засрамете се хахах
Люляк - благодаря за съвета и разбирането, знам че си права и аз оценявам каква помощ са ни тези неща и колко средства ще ни спетят, затова мисля да направя точно както казваш, да си залъжа ентусиазма с дреболийки  Grinning
Мирка- моите гърди в началото бяха адски болезнени и наедрели (разбирай крава Милка хахах), но към края на 3 месец болката отшумя и сега само се наслаждавам на бомби тип Памела хахахах
Приятен ден на всички и много целувки!

# 83
  • Пловдив
Добро утро мами  smile3525 !
nekva si благодаря!Прекрасна закуска!!!
Да изкоментирам за новата простотия за намаляне продължителността на майченството! Снощи по новините никой нищо не изкоментира по въпроса. Но тази сутрин доста голям шум се вдига. От синдикатите коментара е, че това са невъзможни и недопустими мерки, за сметка на най-бедните!!! Коментара на финасовото министерство, че това е списък на чернова и предстои да се обсъжда. А на Б.Б. коментара беше, че пускали сега списъка да видят как ще реагира народа и тогава щели да решават......
И това всичко на фона на новината от снощи, че сме с най-застаряващото население в Европа!!!   Не ги е срам, да им минава през акъла такова нещо!!!
Аз много се възмущавам!!!Надявам се да не го приемат!Големи акъли, голямо нещо!!!
Това е мнението ми, исках да си го кажа Simple Smile
Сега ви желая хубав и слънчев ден   Nature Sunny !!!

# 84
  • София
Мерси за закуската!!!

Гледам новините... надявам се да махнат безумното предложение за майчинството...

Осигуряват ме на пълна заплата, мъжа ми също, плащаме безумни пари за всякакви си там осигуровки, редно е да ни осигурят поне спокойно да си гледаме децата първата година,ама кой ли ни слуша...

# 85
  • Sofia, Bulgaria
Докато се наканя да пиша и вие вече сте изписали старата и сте подкарали и нова темичка,която както винаги е много свежа и приятна   bouquet  bouquet  bouquet
При мен нещата малко се пообъркаха  ooooh!.Габи е все така зле,антибиотика се оказа че не и понася.Сега се лекуваме на бабини методи.Аз незнам от преумора,недоспиване и притеснение ли от какво ли,но започнах цяла седмица с високо кръвно 140/100.В неделя си помислих,че правя удар.Започнах да виждам 3-но,да не говорим за това че от болки в главата не можех очите да си отворя.После се появи едно силно пулсиране и след това стягане на корема и си казах край с бебето.Слава богу в понеделник отидох на видеозон и то си мърдаше с ръчички и крачета  Praynig Praynig Praynig.Пойзкара ми акъла де  Naughty.Та с две думи диагнозата ми е прееклампсия.Сега започва ежедневното следене на кръвното,непрекъснати изследвания и консултаций с кардиолог и тези дни ще ми предпишат и таблетки  ooooh! ooooh! ooooh!.Само това ми трябваше,но какво да се прави.Продължавам да се надявам да е било нещо моментно и всичко да се оправи  Praynig Praynig Praynig.Оставям ви ,че малката хала се събуди.Дано всичко при вас е добре  PraynigПогалете коремчетата и голямо гуш от мен  Hug Hug Hug

# 86
Добро утро, при нас пак има сняг.  Sad Тая зима край няма,ей.

# 87
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile

nekva si, благодаря за закуската, няма да откажа, въпреки че тъкмо ставам от масата Laughing

Emilli ArieHug Hug Hug. дано в най-скоро време мъничката сладуранка да се оправи, че и ти да си починеш.  Hug

И сега да се похваля, че от 11 съм на първата лекция от училището за родители Simple Smile

# 88
Добро утро и от мен Simple Smile
Времето е отврат, и на мен ми е едно вкиснато  Sad
Снощи не можах да спя като хората, по едно време и кръста ме преряза като при контракция...Големия ми син му лепнаха двустранна пневмония, а бебо продължава да е с едни сополи, но слава Богу поне температура не е вдигал. Скоро май-ще си имаме зъбче Simple Smile
Обаче поне закуската е супер Simple Smile nekva si   bouquet

# 89
  • у нас
здравейте и от мен Hug Hug Hug

Emilli Arie,май и при мен нещата отиват на там Confused нещо съм все емоционално превъзбудена и кръвното ми скача. Освен това до сега на преглед колкото пъти са ми го мерили толкова пъти е било високо Confused утре съм пак на преглед и ще видим....
скорошно оздравяване на малката
nekva si  страхотна закуска и съм много гладна Crazy

а аз май ще напускам работа, колкото и да не ми се иска на този етап :о: Tired започнаха да ме цакат с 250лв заплата а даже и не знаят че съм бременна (баш шефовете) Confused искат да направя едно служебно пътуване, което няма как да стане, защото до преди две сед пиех задържащи Confused Като им откажа с обяснението че бебето е преди всичко и ще има разписване на билета Tiredважното е че половинката ме подкрепя и без това идва последната ми сесия с цели 7 изпита от които един е 3 в 1 и др е 4 в 1 (т.е. скъсан ли те на единия компонент гориш на всичко Crazy)

това е от мен- оплаках се ooooh! няма да ни е лесно, но ще се справим.... надявам се Hug Hug Hug
хубав ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт