Ето, че Великден иде вече, с крачета и ръчички рита СЕПТЕМВРИЙСКОТО човече

• 23 455
  • 672
  •   1
Отговори
# 105
  • у нас
има такава тема в майки-бъдещи и настоящи Peace ако искаш разрови и потърси мнения. Може и да има нещо вярно- сестра ми по време на бременността `и нещо беше откачила. Само се смееше и то безпричинно. Гледат новини и говорят сериозни неща, а наща се залива от смях Crazy бебето- то вече не е съвсем бебе сега е така- само се смее, не плаче (освен ако не се удари нещо) и много контактна Peace

# 106
Emili Arie, дано и ти и бебана се оправите по-бързо!

Ами днес нещо май всички сме с болежки. На мен ми се схвана един мускул от кръста към дупето и от вчера не мога да мръдна. Днес вече положението е плачевно.

shanni, да, мазилата против стрии се използват след 4ия месец.

Иначе имам рецепта за мас с която маста не мирише и също така ако искате да използвате бадемово олио как точно да го правите. Така, че ако някой се интересува да пита.

Ето и един полезен линк за кое кога е хубаво да се яде.
http://www.biberonbg.com/info/hrana_i_bremennost.htm

# 107
Здарвейте момичета,след снощното пиршество днес съм грогиии  smile3544
Емили,дано Габи се оправи по скоро,аман с тея болести.
Вижте какво излезе преди малко http://news.ibox.bg/news/id_1042358439 тия яко се еб... с народа и незнаят кой кой лъже...Дано мине тая простотия,че ошашка народа  Scream .
Сага го удрям на голямо мързелуване  pletka  sun  tv

# 108
# 109
  • Пловдив
Привеет Simple Smile
Аз тъкмо се прибирам от училището за родители и съм супер очарована Simple Smile
Води го акушерка от 2ра градска (София) - много мила и сташно отзивчива жена...
Нещо, което обсъждахме отдавна, но което ми направи голямо впечателение - цезаровото сечение по желание НЕ СЕ ЗАПЛАЩА от родилката, не се заплаща и ако тя иска упойка по време на естествено раждане...
Ох, за много неща говорихме, но това е, което ми направи най-голямо впечатление... Simple Smile

Относно мазилата - аз се мажа от самото начало, откакто ртазбрах, че съм бременна с олио-гела на Джонсън - много съм доволна Simple Smile

# 110
Само да се запиша и отивам пак да уча  Confused  smile3529

# 111
  • София
По повод новините, Дянков и компания - не се спират ... луднаха хората ... аман!

Да споделя обаче радости. Вчера бях на преглед, в момента човечето е с големина на ябълка и тежи 150гр. Докторката каза, че е почти на 100% /но не дава гаранция още  Grinning/ за мъж. Но, Даниелка, не ме пиши още мила, неща да потвърди и тогава.
Скара ми се /д-ката/, че имам контракция точно по време на прегледа - Защо тичам, да спра за малко. Казах й, че се чувствам ОК, но ми изписа Но-шпа три пъти дневно по две. Ще се опитам да си наложа да не бързам, но в момента имам много работа и наистина не се спирам. Освен нахокването, ни направи страхотни снимки и сега ги гледам с умиление. Заръча ми да се запиша за фетална ехокардиография във Фемина. От там ме записаха за края на април  Shocked

Някой /ще ме извинява не запомних/ беше писал за подстригването. Не се притеснявайте за момченцата. Миналата бременност си се стригах почти всеки месец и кичури правех и ей го на мъж и половина си имам  Hug

На ученичките успех! Да взимат бързо и лесно изпитите.
На болните дечица - да оздравяват, че идва хубавото време да тичат навън. Hug

# 112
Да се включа и аз най накрая,от бягане насам натам не успявам  да изчета какво сте написали. Simple Smileвидях че и други мамчета се оплакват от болки в корема,при мен спряха от само себе си,но се появи ужасно главоболие,особенно сутрин,чак светлината ме дразни и ми се гади от болка Cryи още малко да се дооплача,кръста също болииии,и то само от ляво,боли ме като стъпя с левия крак.Лекарката ми никак не е разговорлива,за болките в кръста каза че сме щели да мислм какво да правим,пък и като чета другите публикации почвам да се притеснявам,не ми казва бебчо расте или не,вообще всичко което трябва расте ли ,какво се случва.И последен въпрос че май мн писах Crazyот коя седмица могат да видят пола на малкото човече?

# 113
Kirra, според мен зависи от ехографа, на който те гледат. На мен ми казаха с 80% сигурност какъв ще е полът, още в 12 г.с. А кумата ми, която е, забележи, 7-ми месец, още не знае какъв пол ще е бебето, едно на ръка, че не са го видели на последния преглед с ехограф, друго, че тя си кара стриктно по ЗК, и има 3 ехографа за цялата бременност...
При теб с добър ехограф и хубава позиция на бебето би трябвало вече да може да се каже какво ще е.

# 114
на всякъде пише,че в 15 г.с. вече може да се определи пола на бебето.  тези които казват по-рано предполагат по разни други белези,но не и по полови органи.

# 115
  • София
Kirra, според мен зависи от ехографа, на който те гледат. На мен ми казаха с 80% сигурност какъв ще е полът, още в 12 г.с. А кумата ми, която е, забележи, 7-ми месец, още не знае какъв пол ще е бебето, едно на ръка, че не са го видели на последния преглед с ехограф, друго, че тя си кара стриктно по ЗК, и има 3 ехографа за цялата бременност...
При теб с добър ехограф и хубава позиция на бебето би трябвало вече да може да се каже какво ще е.

Щица, съгласна съм с теб, но трябва и този който седи пред ехографа да си знае работата  Laughing
С предишната бременност докторката видя още към 13-14 с., че е мъж, но вчера /но вчера същата докторка и още по-нова техника/ каза, че много се върти и не е убедена. Дано следващия път човечето позволи да го разгледаме  Laughing

# 116
на всякъде пише,че в 15 г.с. вече може да се определи пола на бебето.  тези които казват по-рано предполагат по разни други белези,но не и по полови органи.
И аз мисля, че е така. А и моя доктор каза, че преди това все още няма разлика в големината на външните полови органи при момчета и момичета и когато ми каза, че има 70% вероятност моето да е момиче, обясни че за това съди по разположението на пъпната връв, която в 7 от 10 случаи на такова разположение като моето отговаря на момиче и само в 3 от 10 на момче, от там идват и 70%

# 117
  • Пловдив
Kirra, за главоболието ти препоръчвам да пиеш колкото може повече вода (но чиста минерална или изворна вода). Мен лично глава ме е боляла 2-3 пъти през целият ми съзнателен живот (то нали празна глава не боли Laughing), но от хора от обкръжението ми знам, че много помага, още повече в нашето състояние Simple Smile
За болките в кръста - аз лично много си страдам от подобно нещо и то е от преди повече от месец вече... Лекът е повече почивка, (разбира се, ако е възможна все пак) и когато сядаш някъде - на кръстчето слагай възглавничка - помага супер много Hug
И сега, относно това, кога е възможно да се види пола на бебчо - 14-15 седмица най-рано по половите органи. Не зависи от апарата, на който те гледат, а от специалниста, който стой зад него Simple Smile

...Ей, ама много сте мълчаливи... На човек чак скучно му става Laughing

И сега и аз да се оплача - абе хора, как успявате да учите?!? Аз отварям папката и ан вторият лист вече съм гушнала възглавницата newsm45 В събота съм на изпит, а в главата ми е пълна боза smile3518

# 118
Как уча ли? Пиша пищови, режа ги, подреждам ги.... Laughing Нищо не мога да запомня, а и точно този предмет е само ала-бала.

# 119
здравейте,мами!много съм щастлива днес беше най-вълнуващия ми преглед -бебчо в момента на прегледа,си търкаше очичките.Не знам дали ми се причу,но доктора говореше в женски род.Аз по принцип съм с чувството ,че ще е момиче,но не посмях да го попитам-нали е още рано,но ве4е следващия път нема да му се размине.Спокойствие и силна храна-това ние сега на първо място, eat 1swing book preggo newsm32мили мами.

Общи условия

Активация на акаунт