Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 118
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
За пореден път се убеждавам, че различното мнение не е добре дошло тук.
Elg, не се обиждай. Нямаше лични нападки към теб, просто хората си изразиха мнението. Това не значи, че различното не е добре дошло! Така се създават дискусии и форумът става интересен. Иначе ще е само поздрави за рождени дни и отчет за поредно зъбче, прохождане и други събития. То верно, че е "отчетна тема", ама ... в спора се ражда истината!

# 76
Честита годинка на днешните рожденници Боян, Теодор, Калина и Александра!  Tada

То и в САЩ така. Мъжът ми вика, че децата много били раглезени, в училище ги информирали, че винаги могат да се обърнат към социалните служби, ако родителят не се държи добре с тях и дори се стигало дете да заплашва, че ще звъни на социалните, ако не му се угоди за нещо.

А по-добре ли е да си седиш вкъщи, да си ревеш сам, да не знаеш към кой да се обърнеш за помощ, да те е страх да се оплачеш на някой, понеже има опасност да последва поредната порция ''възпитание''? Това съм го изживяла  Sad Нека са разглезени децата! Нека си знаят правата!

Е, сега, много ясно, че не е по-добре.
22, дано не завали. В момента Кали спи и ако не се събуди до  1 часа има вероятност да закъснея малко, защото като стане трябва и да яде, но ще ти звънна.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 12:14 от stasi8510

# 77
За милионен път ще кажа, че всеки сам си решава какво да прави с детето си.
И това, че Елия ми е първо дете съвсем не значи, че нямам начини и методи да си гледам детето.

А кой ти е казал, да не си гледаш детето така, както ти си решила  Wink Нали всеки си казва мнението. Аз пък моето за спазването на режими съм ти го казала още много отдавна  Laughing То така всички трябва да приемем, като някой каже, че не е съгласен с нашето мнение, че ни дава тон в живота или нещо такова.
Тогава никой нищо да не казва и да си караме с честитки за рождени дни, зъби и проходили  Rolling Eyes
А иначе всяка майка си има начини и методи за гледане на детето, няма начин  Laughing И аз с Маги бях твърдо убедена в много неща. Въпросът е, че като мине време и погледнеш някои свои действия от разстояние, разбираш, че не си бил прав. А пък, като ти дойде и нещо, противоположно на това, с което си си имал работа до сега - теориите доооста се променят  Laughing Така, че си има разлика колко деца си отгледал - мисленето е различно и твърдите убеждения, вече са доста хлабави  Mr. Green Той хубаво си го е казал Спок - Като нямах деца, имах много теории за отглеждането им. Сега имам 4 и нито една теория  Mr. Green

Хаха, с ТаняТ, сме писали заедно  Laughing

# 78
Честито на днешните рожденици!Да са здравички и усмихнати деца и да даряват радост на всички около тях! newsm67

Ние от 6 ч сутринта сме се събудили с рев,ама сигурно и на другия край на света ни чуха.Преди си изпиваше едно мляко и си заспиваше сам,но вече не ще и почва повече да реве.Иска само да го гушкам. Rolling EyesЯвно нещо страшно сънуваше,защото при всеки опит да го оставя,писваше още по-силно,едно хълцане... Rolling EyesНакрая се отказах да спя и се плюснах пак във форума,а той ми спа в ръцете до 8. Laughing
Мернах и Zora* толкова рано,поне не бях само аз. Mr. Green

За количките,ние никога не сме седяли в количка,ама разбирайте го буквално никога.Излизали сме само на ръце и в кенгуро,тъй че от скоро сме с триколка и е върха просто. CrazyНе че там му се седи,то на едно място не можем ние,ама като взема едно пакетче солетки,разходката е песен,хрупа си човека,гледа...Идилия. newsm18 Тъй като спи само веднъж и по едно и също време,си ми е лесно да предвидя кога да излезем и нямаме проблеми.Режима си го направи сам. Peace

Роси ,заспиването сам постигнах като си пречупих ината и го оставих на мира да си търчи и до 23.30 вечер.Само и само да изтощи всичката енергия.Понякога заспива прав на мен докато търсим бибата или докато го събличам даже. Laughing А обикновено го слагам в леглото,давам водичката и после биба и откарва.Но това е пак в полузаспало състояние почти.Няма дундуркане,няма нерви.Изтощава се и отцепва без грам усилие.
Когато го мъча аз да спи,се инати и просто нямам нерви за това. Peace

# 79
Честит рожден ден на Калина, Александра, Теодор и Боян! Да са здрави и щастливи, умни и добри дечица!

Весел празник на всички техни близки!  bouquet

Танче, дано скоро се почувстваш по-добре, че наистина звучи доста болезнено това, което си описала. Hug

SZA, аз малко откачени неща чета под давлението на мъж ми за агресията при децата и общуването с тях. Разни дребни книжки с философско съдържание от източни автори, ако те интересува ще ти пиша на лични. Peace
Вигантол все още давам. Ще давам до началото на май когато сме при и педи и тя ще каже кога и дали да го спирам. Peace

Ама да ви кажа, след вчерашната голяма разходка пеша Рая и тя не заспа рано, въпреки всичките ми мисли в тази посока...Явно вече порастват и по-бавно се изморяват. Та Зора и ние си лягаме обикновено вече между 21:30 и 22 ч.

Еlq, тук деца и на по 6 г. ги возят в колички с биберони в уста. ooooh! И на мен ми е странно, но масово има големки дечица в колички, а нашите са още малки и аз без кръст оставам като я нося. В този ред на мисли подкрепям изказването на Веси. Peace

И ние от край време сме безрежимни...и ден с ден не си приличат...кога спи сутрин кога следобед кога на обед и с храненето сме така - все около... Ето днес заспива сега и обяда ще и отиде чак като стане - вчера това беше в 15 и 30 ч. Confused Ми не мога да я държа будна като и се спи и обратно не мога да я приспя, ако не иска да спи - това е.

Кафе с мед
, дано си права, защото като идваха от полицията да ни проверят на адреса специално гледаха имаме ли за Рая отделна стая и неща от първа неохбодимост, като легло, стол за хранене и разни такива неща. Дори в банята се завряха да видят в какво и как я къпем - да не я изпуснем на хлъзгавите плочки... та си се наплашиих от първа ръка. Embarassed

Стаси, за Щатите съм с адски негативно мнение и не ми се приказва - те онези не са в ред от една крайност се бутат в друга... Ей сега видях, че и Кафе с мед е споделила част от моите мисли...

# 80
  • София
 Честит рожден ден на патеричка на вчерашните рожденици Дани и Ванина
 Честита първа годинка на готиния ни адаш Теди, Калина, Боян и Александра - много здраве, късвети незабравимо детство и весел празник на родителите им

Аз също все още давам Вигантол по препоръка на педи, но по 1 капка. На Тео също още не му се е затворила фонтанелата и педито след всяка консултация казва дали да го продължваме и по колко да давам.

~Elg~, аз те разбрах какво искаш да щажеш и съм съгласна с теб  Peace. Според мен едно дете трябва да има режим, който трябва да се спазва. Не говоря да се цепи минутата и да го слагаш да спи или да го храниш под часовник, но трябва всеки ден, горе долу по едно и също време  (плюс минус половин-един час) да се храни и да спи. Аз като проходи Ники и започна да спи само по веднъж на ден, също почти не съм ползвала количка и излизахме с триколката, защото ми беше по-лесно да я свалям по стълбите. Тя си имаше багажник, та и сме пазарували с нея. Излизахме след закуска, прекарвахми 2-3 часа навън, прибирахме се да обядва, след това лягаше да спи и следобяд пак излизахме. То лятото в горещините, така или иначе ще се налага да се прибирате вкъщи - аз поне не бих си оставила детето да спи навън по жегите в количката.

Таня, много ми стана мъчно за Бибата как е плакала за татко си, а пък със Софи на Кафе с мед така съм се смяла - корема ме заболя.
 Тео също разглежда картинки и като срещне познати животни казва какви звуци издават или пък просто им се радва. Напоследък като яде си разглежда каталога на Май Тойс и си е набарал една страничка с животни (то вече като хванем каталога и сам се отваря на тази страница  Laughing) - гали ги, имитира ги как правят, ако има лъжица в ръцете ги храни и т.н. Много са забавни вече дечицата и всеки ден измислят нови щуротии - на мен специално в този период са ми много интересни.

Всички със здравословни проблеми да се оправят бързо и скоро да не се оплакват Hug

# 81
Здравейте мацки!!!!!!!!!!
Първо искам да поздравя всички рожденици, днешни и всички които съм пропуснала. Желая им да растат здрави, усмихнати и мноооого щастливи. Да радват мама и татко.

Ние сме добре, още нямаме нет, но аз дойдох за една седмица при приятели в Портсмут, защото моите мъже заминаха за Австрия да карат, а на мен не ми се седеше сама.
Яна не  е проходила още, добре е въпреки един инцидент ( не ми се говори).
Чакаме да се обадят от една клиника в Лондон за преглед, но ако много трябва да се чака направо ще пътуваме за Франция. Още не съм намерила къща. Много се надявам да намеря че свеки ще идва на 27ми април и не знам къде да я сложа. Иначе тук времето е много приятно, тия дни такова обикаляне му дръпнахме, че не ме държат краката,  а Яна като види магазин и почва да пищи.

Това е за сега, ще се опитам да попрочета назад и се надявам да съм по-активна докато съм тук. Hug

# 82
  • София
Роси ,заспиването сам постигнах като си пречупих ината и го оставих на мира да си търчи и до 23.30 вечер.Само и само да изтощи всичката енергия.Понякога заспива прав на мен докато търсим бибата или докато го събличам даже. Laughing А обикновено го слагам в леглото,давам водичката и после биба и откарва.Но това е пак в полузаспало състояние почти.Няма дундуркане,няма нерви.Изтощава се и отцепва без грам усилие.
Когато го мъча аз да спи,се инати и просто нямам нерви за това. Peace
Мерси, че сподели. При нас всъщност единствено нощното заспиване е безпроблемно. Първо, че ляга късно с нас, следователно бая се е надивяла и се е изморила, второ - аз чакам да и се доспи и тогава почваме с банята и тоалета и последно, почвам да си я кърмя и като се нахрани си заспива и аз само си я премествам в нейното легло. Дали вечер или през деня, далеч съм от идеята да се мъча да я приспивам, ако ясно не ми е показала, че и се спи. Лошото е, че през деня, в един момент ужасно и се приспива - почва да си търка очите и т.н., но ако я сложа легнала - става веднага и почва да реве - ако я гушна и заклатя, заспива за нула време... но пък ужасно ми тежи, а и вече ми се иска да я отвикна от това - все на ръце да заспива. Не знам, обаче, как да го постигна, като в момента, в който я оставя избухва в неистов плач, а пусто хич не мога да я оставя да реве.... явно сама съм си виновна.
Елг, защо се сърдиш, бе жена? Никой не те е нападнал или обидил с нещо, само изказахме мнение различно от твоето. Не можеш да ни се сърдиш, когато не мислим като теб, а наистина не мисля, че някой ти е казал нещо обидно. Най съм съгласна, обаче, с Веси за това, че човек преди да е изживял нещо, може едно да си мисли и зарича, но в последствие да разбере колко различно е на практика. Аз затова от самото начало никога не съм си казвала - никога няма да я приспивам на ръце, няма или ще я науча на това/онова, ще кърмя до еди колко си месеца и т.н. Няма как да знаем предварително. Иначе, относно конкретния казус - еми, то дали е количка или триколка е все тая - нали е превозно средство. Просто от първия ти пост останах с впечатлението, че си против детето да е с превозно средство, а не пеша. Стела ходи вече няколко месеца (проходихме на 9 м), но все още навън ходи по дестина -петнадесет минути и се уморява страшно. Вкъщи ходи часове без да спре и за минута и отдавна не ходя по нея, но навън е коренно различно. Или поне при нея е така! Общо взето, напоследък я вадя да върви в крайни случаи и гледам на всяка цена да я задържа в количката максимално дълго поне (то е ясно, че ако сме много навън я изкарвам по някое време), защото - първо, после като я връщам в количка почва да се дере и реве чак до вкъщи; второ - много ме боли кръста да ходя по нея навън и на всяка нейна крачка да казвам не, защото иска да вдига лайно или фас, трето - аз тръгвам по нея, но оставам количката без надзор и ако съм сама е кофти, защото тя тръгва на далеч и не иска примерно в посока към количката и т.н. няма да изброявам още. Все неща, които не бях предвидила и не знаех, че ще са така преди да ми се случат. Звучи малко гадно, че се мъча да държа вързано детето, само защото на мен ми е по-добре така, но аз поне няма как да тръгна със Стела без количка и да стигна по-далече от уч. двор.  Peace
За памука и аз си мислех няма ли да има власинки, но педи каза, че нямало проблем да се вземе по този начин, защото не трябвало да е стерилна сега. А, и власинките, не знам дали биха повлияли на броя на еритроцити, тромбоцити, нива на хемоглобин и т.н. Не че разбирам де, да не объркам някой (ТаняТ може да ни обясни Wink), само споделям, че потах педи дали може по този начин. Сега ще ми е доста по-лесно, защото на 6 м Стела не беше на гърне, а сега просто много добре ще измия гърнето и ще пресипя пиша.
Шу, липсваше ни!
Айде, млъквам, че пак се отнесох, сори.

# 83
Шу, добре дошла отново! Hug
Ели, недей така.Казваш малко абсурдни мнения, а после се сърдиш.Никой не ти е казал нещо, просто си споделихме различните гледни точки, не е ли така? Hug
За режима-твърдо съм ЗА, още повече че вече са малки деца, не бебета.

Абе и аз така си говорих с Маги  Laughing Ама, защото с нея се получиха нещата. И то се получиха, не защато аз нещо съм направила кой знае какво, а защото тя сама си свикна към нашия режим още от съвсем малко бебе.
Да знаеш колко си права, не бях се замислила над това, но сигурно ако имам второ нещата ще стоят по коренно различен начин.Просто всички деца са различни и трябва да се съобразяваме според тях, а не според нашите нужди. Hug

# 84
  • София
Шу, добре дошла отново! Hug
Ели, недей така.Казваш малко абсурдни мнения, а после се сърдиш.Никой не ти е казал нещо, просто си споделихме различните гледни точки, не е ли така? Hug
За режима-твърдо съм ЗА, още повече че вече са малки деца, не бебета.

Абе и аз така си говорих с Маги  Laughing Ама, защото с нея се получиха нещата. И то се получиха, не защато аз нещо съм направила кой знае какво, а защото тя сама си свикна към нашия режим още от съвсем малко бебе.
Да знаеш колко си права, не бях се замислила над това, но сигурно ако имам второ нещата ще стоят по коренно различен начин.Просто всички деца са различни и трябва да се съобразяваме според тях, а не според нашите нужди. Hug
  202uu

# 85
Честит Рожден Ден на малките разбойници Боян, Теодор, Калина и Александра!!!
Весел празник им желая и многоооо подаръци!!!

За количките пък аз да кажа - от няколко дни Борис си седи мирно в количката и си се разхождаме с кеф по 2 часа навън. Нещо, което и като бебе не е правил. Седи и кротува. Шуши да ви каже - все на ръце сме били, все навън и съм тикала количката. А сега кееееф, е докато мога ще си го возя така и ще се радвам на тишината и спокойствието  Mr. Green

# 86
Цветка-кокетка,помня и аз,че с теб сме винаги били "колежки" в това отношение с нестоенето в количка. LaughingНаправо съм мечтала да го сложа в количката и като нормалните майки да си се разхооождам.... CrazyИ колко снимки съм изгледала на другите мартенски бебета с едни такива щастливи физиономии в превозните си средства и съм завиждала благородно. Mr. Green
Аз Алекс ако иска и до 2 години ще си го возя в триколката,че ми е писнало от разнасяне,а вече и от чекнене по пътя и сръдни,че не съм му дала да вземе всеки боклук. Twisted Evil
То това не изключва,че ще го извадиш и да походи и поиграе,естествено. Peace

# 87
Петя  Laughing знам аз, че сме заедно в неволите  Mr. Green
Естествено се вадим - ходиме и пипаме всичко живо дет, не се пипа  ooooh! Ама друго си е да се прибереш от парка до вкъщи без да го влачиш слона на ръце и да тикаш количка, пък даже и по-големи преходи правим  Mr. Green Абе все неща, дето нормалните майка и бебе правят до годинка  Laughing Laughing Laughing Ние сега го преоткриваме

# 88
Цветка-кокетка JoyЕми...По-добре късно отколкото никога.

Айде да се опитам да сменя темата BlushЯ кажете,ама честно,вие замисляте ли се за бебеправене отново и за големи тумбачета...Или мен нещо пак хормона ме е отпрал. Thinking Mr. Green

Не,че ми стиска,но ми е така странно носталгично...

# 89
Айде да се опитам да сменя темата BlushЯ кажете,ама честно,вие замисляте ли се за бебеправене отново и за големи тумбачета...Или мен нещо пак хормона ме е отпрал. Thinking Mr. Green

Не,че ми стиска,но ми е така странно носталгично...

Замислям се и още как - само да сваля още някое кило и се започва... искам пак февруари март...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт