Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 113
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Ловеч
Честито на рождениците и на родителите им. Ще карам накратко, че само минавам и заминаваме навън Simple Smile
За носа: аз понеже съм го изкарала вече мога да разказвам процедурата, но накратко: чупи се наново и се изправя под пълна упойка, събуждат те още на операционната, болката си е болка, но най-гадното са двата тампона напоени с йод които са набучени в ноздрите за следващите 24часа, възстановяваш се за около месец/синки, отоци и чести кръвотечения както си му е реда/
С Косьо излизаме за кратко навън без количка, но като ходя до магазина или някъде по-далеч задължително с количката. Иначе като зяпне нанякъде и се опъне като струна - торби ли да носиш, с дете ли да се оправяш. Режим - да, ако детето го понася, обаче Ели има деца, които трудно могат да бъдат вкарани в някакви релси/като моето, спи, яде, сере когато му се ще - ходи се оправяй, той има друго виждане за нещата/.
Поредният неуспешен опит да купя подходящата за него чаша, взех му новата на Чико - еми дъвче си я човека и само мрънка че нищо не пуска. Аман - отрупах се с боклуци, дайте идея как да го накарам да засмуче от смотаните неразливащи се чаши, тепърва ще се видя в чудо, че има навика да хвърля.
Слънце много съжалявам за баща ти, знам колко е тежко да загубиш близък човек.

# 91
  • София
Айрис, нещо ме човърка да взема тези , с които Ели се похвали от Рожденния ден- на Плейтекс със сламк а и на Нук с накрайник.. знае ли се пък- може и да е от чашата(имаме 3 броя ние.)... Та кажи- имаш ли тези над оито се чудя?
Ели, сигурно вече ти е минало, но и аз да кажа, че не намирам нищо против теб и повод да се обидена- само изказани мнения. И аз си изказах моето, но лятото като дойде, може друга "песен да запея"...

# 92
  • София - Рим и обратно
За тия колички - и аз като Тони тук на какви картинки се нагледах, майката примерно отива да си вземе детето от училище 1ви клас с количката, то излиза, тя му забучва бибата в устата, чучва се в количката и си заминават Crazy Масово се виждат колички за близнаци, вътре гледаш - в едната спи бебе, в другата дете в пред-тийн възраст, сгънато на 4, също спи  Crazy Аз уж се заричам, че моето стане ли стабилно, ще ходи пеш като стой та гледай, заканила съм се, защото децата свикват да си седят в количката, да не се движат и после след определена възраст не можеш да ги накараш 2 крачки да направят пеш. КАто тук - и деца и възрастни са само мобилни, сакън да не походят малко. Ама знам ли newsm78. Винаги се налагат изклЮчения.
Както и за режима и за спането вкъщи - привърженик съм на правилния режим, правилното хранене и т.н. Обаче пък, го има и момента, че за самото дете е добре да "умее" да заспива и в колата и в количката и изобщо навсякъде да може да си вземе съня, защото винаги може да се наложи да не се спази режимът му. Колкото и идеална майка да си, не може винаги да се съобразиш със следобедния домашен сън, особено ако си с още 1 дете и ако нямаш денонощно баби на стенд-бай.

Тони, не ми говори за Щатите  Stop Казала съм, че пари да ми дават, в тая държава не бих живяла. То да бяха само свирепите социални... Един познат разправяше, как бил на гости на българско семейство там, правели барбекЮ в градината. Та той , докато стане местото, да не скучае, взел метлата да посъбере опадалите листа. Онзи като скокнал и се заозъртал: "Леле, моля ти се, остави тая метла, ще те види някой съсед, ще ме наклевети веднага, че съм взел черноработници да ми работят в градината, ще дойдат и ще ме разпердушинят от глоби и проверки!!!" Много са "стриктни", обаче да им е намаляла престъпността?? Не мисля.

# 93
А бе кой е казл че сърдя, просто се изказах, че различното мнение не се приема.

ЕДИТ: до сега бяхме навън.

Ама аз май по принцим съм си тра ла ла и много често се случва да не мога да обясня точно за какво иде реч. В тази връзка- Вроники ме е разбрала прекрасно. А Роси, аз точно заради търчането не ми си излиза вече с количка. По-лесно и да мъкна триколка и да я бутам. Пък на пазар за салата, плодове и хляб само ходя, което може и в ръка да държа или в багажника.
И точно защото съм 50кг с мокри дрехи и мен ме боли и кръста и едното коляно, не ми иска да мъкна вече количка.
А относно режима- ми така съм си свикнала. Аз и играта и давам да е под режим. Луда съм си и това е.И като се замисля ако не тази есен, то другата ще тръгнат на ясла, кой ще я дондурка или ще я чака в 10ч да спи.

За бебеправенето- яко се замислям, но поради ред причини- къде мой лични, къде финансови, май ще поотложим за след 2години.
Айрис- на нас Веси ни подари чаша със сламка на Плейтекс, а чичо и чаша с накрайник на Нук. Пие от двете, а тъпата Авентска чаша не я иск

Аз друто да питам- какви марки сокове давате?
Ние сме с Бейивита и Гербер.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 17:19 от ~Elg~

# 94
Я аз да питам нещо набързо - как се почистват обувки от велур  Crazy Ей имам няколко ботуши и боти и не мога да ги издокарам и това си е  Rolling Eyes Ей сега пак се мъчих да почистя едни боти - попринцип са много готино мишо сиво. Еми вече така са си променили цвета от мърсотията навън, че си изглеждат вечно мръсни  Tired Пробвах с четка, с вода. Не смея да сложа някакъв препарат, че ми се струва, че само ще се разпени много и нищо няма да направя. И ще трябва да ги окъпя хубаво, за да измия пяната  Rolling Eyes Та някакви идеи за по-ефикасно почистване има ли за велур  newsm78

# 95
  • Стара Загора
Да кажа само че вече съм в Стара Загора!  Hug

# 96
Я аз да питам нещо набързо - как се почистват обувки от велур  Crazy Ей имам няколко ботуши и боти и не мога да ги издокарам и това си е  Rolling Eyes Ей сега пак се мъчих да почистя едни боти - попринцип са много готино мишо сиво. Еми вече така са си променили цвета от мърсотията навън, че си изглеждат вечно мръсни  Tired Пробвах с четка, с вода. Не смея да сложа някакъв препарат, че ми се струва, че само ще се разпени много и нищо няма да направя. И ще трябва да ги окъпя хубаво, за да измия пяната  Rolling Eyes Та някакви идеи за по-ефикасно почистване има ли за велур  newsm78

Аз моите моите велурени ги почиствам с някаква специлна четка и спрей за велур, които си купих от обущарски магазин. Но да ти кажа пак изглеждат захабени, а уж са хубав велур. Ако искаш пробвай с такъв спрей да ги напръскаш.

Аз преди малко се прибрах. С 22 много добре изкарахме в Борисовата градина, а Миро е направо уникален сладур! Simple Smile

# 97
  • София - Рим и обратно
veselina_s_p продават се специални спрейове за велур и набук. Аз последно от Саламандър съм си купувала. Има абсолЮтно всички цветове, за които се сетиш. Оттук съм си взимала на Scholl спрей безцветен, пак почиства идеално, само че не подсилва цвета. Има и четки гумени, пак за велур, за след спрея.

# 98
Тони, не ми говори за Щатите  Stop Казала съм, че пари да ми дават, в тая държава не бих живяла.

И аз само това повтарям на мъж ми - щото и там му предлагат прекрасна работа, ама и за 5 пъти по-голяма заплата не бих го подкрепила. Те затова и имат толкоз изперкал народ що стреля и трепе наред...

Веси, и аз ползвам спрей за велур. Моите обувки в 80% са велурени и купувам такива неща постоянно. Ползвала съм всякакви, но на Саламандър мисля, че са най-качествени. Последно в София съм взимала спрей от Стил 99 в Младост 1а. Peace

# 99
  • Варна
Веси, тази зима си купих боти от велур и от магазина ми казаха , че се почиствали със специална четка за велур (без препарати), но там нямаха  Crazy Не съм търсила, защото съм ги обувала два пъти, но предполагам, че продават такива четки, където има и бои за обувки.
Относно "дискусията" - и двете сте прави. От една страна смятам, че майката трябва да насочва детето към създаването на режим и ако се получава, добре. Но ако детето не е готово или просто е различен темперамент, не бива да се насилва. Трябва да се водим предимно от инстинкта си. Ако Елия се чувства добре навън с триколката (Алекс на Петя е живото доказателство, че е възможно) и може да и се поддържа режим за обеден сън в къщи, не виждам нищо лошо. Ако пък майката не може да нагоди излизанията си според съня на детето или пък то предпочита да спи навън както дойде, количката е идеалният вариант. Всеки си преценява. Аз лично първо опитвам да създам правила и ако не ми се получи, тогава сменям подхода.
Днес бяхме цял ден навън и сега мисля да си топна копитцата в масажната ваничка за крака Crazy Приятна вечер, момичета!
Ох, щях да забравя: Честит празник на всички рожденици от тези дни! Много здраве, щастие и любов!

# 100
ЧРД на днешните рожденици Боян, Тео, Калина и Александра!!!   bouquet

Елг, Рила благодаря за предложението за рехабилитатор, но те ходят при Чавдаров и до колкото разбрах са доволни, е заплащането си е скъпичко ама какво да се прави, важното е детенце да се оправи.

За количката, мога да споделя моят опит с Боби - ползва я до 1 г и 6м, след което абсолютно ми отказа да седне вътре. Какво ли не опитах - не та не! Така че след тази възраст сме се водили за ръчичка и на ръчички (като се измори). Сега Лора обича да си седи в количката, не дава зор да я вадя на вън и може би тя повече ще се вози, но за спането от много одавна не спи вече в количката, а в кошарата си само.

Да се включа и за режима, според мен е много важен, но децата са индивидуални и трябва те да ни ръководят. Все пак моите и двете деца всяка вечер ги слагам да спят в 8 часа и до 8.30 са заспали. Е, понякога има изключения но само понякога! След което идва моето време - и аз съм човек!!!

Айде да се опитам да сменя темата BlushЯ кажете,ама честно,вие замисляте ли се за бебеправене отново и за големи тумбачета...Или мен нещо пак хормона ме е отпрал. Thinking Mr. Green

Не,че ми стиска,но ми е така странно носталгично...

Замислям се и още как - само да сваля още някое кило и се започва... искам пак февруари март...Simple Smile

хайде де, от кога съм се заканила да честитя... Laughing

# 101
Ох малеее ама много сте ми липсвали, още не мога да прочета старите писания и да се включа адекватно, ама исках само да ви кажа че много се радвам че съм пак сред вас Hug

Иначе за количките и Яна много реве пусто, но пък аз много ходя и няма как, даже искам да си купя един Бъгстър, че си ми е мечта от време оно, даже се чудя дали да не е розов. Но пък спи в количката, като няма избор детето, какво да прави, най си обича в кревата ама....

За режима, какво да кажа Боян си имаше под час всичко, но с Яна не е така. Първо защото нейния режим се съобразява с другите задължения и с баткото, а и тя като каже че неще нещо няма мърдане.

За забременяването, и на мен понякога ми минават едни мисли такива, но определено ме е страх. И без това щяха да ме изпуснат в бг, а като знам тия тук как само два прегледа имаш.....

Целувки от мен Hug  bouquet

# 102
Шу Hug,аз нали доста късно се присъединих към вас,та да питам,ако не е нахално...Какво се е случило,че са щели да те изпуснат? Confused
И мен ме  е  страх от много неща,дали обаче тези страхове ще минат с времето или когато и да забременея,пак ще ме е страх,не знам... Confused

# 103
Благодаря много за бързите отговори  Hug Може би и за ще си взема такъв на Саламандър с подходящия цвят. А техните спрейове само по фирмените им магазини ли ги има или се разпространяват навсякъде? И какви пари са те и тази четка  Rolling Eyes

Айде да се опитам да сменя темата BlushЯ кажете,ама честно,вие замисляте ли се за бебеправене отново и за големи тумбачета...Или мен нещо пак хормона ме е отпрал. Thinking Mr. Green

Не,че ми стиска,но ми е така странно носталгично...

И аз, и за се наре

Замислям се и още как - само да сваля още някое кило и се започва... искам пак февруари март...Simple Smile

хайде де, от кога съм се заканила да честитя... Laughing

И аз, и аз  Mr. Green Аз да ви кажа, нещо последно време взех да се поотказвам от мераците ми за трето бебе  Laughing Не знам защо така, но от 2-3 месеца сякаш се събудих от някакъв транс, в който изпаднах след раждането на Маги. От почти вече 4год в главата ми бяха само бебешки неща - дрехи, колички, играчки и т.н. Интересувах се само от бебешки магазини, марки, коментари. Всичките ми свободни средства отиваха само за купуването на такива неща. Но от известно време съм на 180 градуса  Crazy Установих, че съм натрупала толкова дрехи за децата, колко нямаме и двата с мъж ми  Laughing Повечето, от които ги обличаме броени пъти и умаляват. Дадох си сметка, че за мен не съм си купувала нещо ново не помня от кога. Че от следене на новите неща в бебешките марки, тотално съм изпуснала новите тенденции в дамското. Особено сега пък, както се заех да си връщам фигурата от студенстките години. Като се пооправим финансово, мисля да започна антицелулинти процедури. Ако си намеря и хубава работа. Хич не ми се излиза пак по майчинство след 3-4год  Crazy Вече ще чакам сестра ми да ражда и да се кефя на нейните бебета, ама само от към хубавата страна  Mr. Green

И последно да кажа, че аз не съм против режим на детето  Peace Ако стане - няма лошо. Но установих, че не е чак толкова жизнено важно това за нормалното протичане на деня  Grinning Нито ми влияе на излизането, нито на другите ангажименти. Напротив, мисля, че ми е по-спокойно отколкото, ако следвах режим  Wink Не бързам за никъде - нито за ядене в къщи, нито за спане в къщи. Вече има достатъчно начини да се запази топла храната навън и спокойно мога да си излизам с готова храна и да ядем, когато дойде времето. Като съм с количка, не ме притеснява, ако й се доспи. Иначе трябва целия ден да си го съобразя с това, че в еди колко си часа тярбва да съм си в нас и не мога да мръдна никъде преди еди колко си, защото детето до тогава ще спи  Peace А и това +/- един час, според мен не се води точно режим  Thinking Или поне не както на мен ми го обясняваше педито на Маги и както съм виждала майките около мен "на режим" да го прилагат  newsm78 Аз доколкото знам, режима си е съвсем точно разписание за всичко, като се позволява отклонение от най-много 30мин. Защото и Мира си има що-годе установено време за хранене и спане. Но аз нищо не съм правила за него. Това си е нейна подредба  Peace И се движим всеки ден различно - +/- час, час и нещо  Peace

# 104
Забелязахте ли че досадната реклама на Бейбишоп я няма вече Laughing....тия определено не са добре, пакет Памперс за 35 лв и кусур стотинки, че и доставка да си плащам! Stop Laughing
И мен ме е страх, но не от забременяването и протичането на 9-те месеца, а от раждането... Confused не мога да забравя колко трудно беше с Радослав.Ама мисля пак да се пробвам де...те хората затова са измислили секциото Mr. Green(въпреки че не искам), но след 2.5-3 години.Но айде да не си правя планове, че нищо не се знае. Wink

Общи условия

Активация на акаунт