Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 510
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • София
на Митко! Да расте здрав, умен и щастлив! Таня Т, честит празник!    bouquet  bouquet

# 361
  • София
Честито на патерици на Стела, Рая и Цветка! Първите две да пораснат големи, умни и хубави! Третата вече е пораснала умна, хубава и умеятна, та само много щастие и желая!
Честито и на днешния рожденик Димитър! Да е радост за родителите си и белите- в рамките на поносимото!
Моят човек от сутринта вика "набий ме, набий ме" и се чудя дали да не му изпълня молбата. Grinning Като не му дадох да ми изключи за втори път компютъра, да извади съдовете от съдомиялната и прочие, сега реши да се катери по секцията. Страх ме е да го оставя сам, за да взема фотоапарата да го снимам наврян между рафтовете. Laughing

# 362
  • Костинброд
Здравейте,
Честит рожден ден на порасналото момче Димитър на ТаняТ-да расте здраво,умно и щастливо дете за радост и гордост на мама и тате.
Честито и на всички пораснали тези дни,които съм пропуснала да поздравя.Цвети и на теб честито  bouquet
За паролата на албума и аз исках да питам newsm78 дали не е сменена.
И моля Слънцето и Нинчето за малко инфо за питките-пояс и традицията,че ме заинтригувахте.
Малко телеграфно го карам,но се вкарах в едни размисли тези дни  заради баткото и ми е криво.
От мен хубав и усмихнат ден на всички.

# 363
  • Варна
Честит рожден ден на Митко! Да расте здраво и щастливо дете за радост и гордост на всички около него.

Бухта, баткото не е на градина и спи наобяд. Става късно следобяд и дори следобедна разходка не можем да отразим. Но пък за детската кухня не се бях сетила... Ами, както дойде, ако се организирате нещо, пишете, а аз може да пробвам да оставя големия в Добрич при майка ми.

# 364
Момичета паролата не е сменена нали снощи качвах снимките, но трудно се влиза, поне няколко пъти пробвах, но успях чрез въвеждане и на потребителското име и паролата. Преди малко отново успях да вляза. Peace

# 365
  • Варна
Честит рожден де на Митко! Да расте здраво, умно и щастливо дете за радост на мама и тати!
Добро Настроение, успях да видя снимките (влязох през "Вход" с потреб. име и парола) - много ти е сладък рожденика, а и гостенчетата много са порастнали!
Ивема, за мен не е проблем да се организирам и за 10-10:30ч сутринта, но трябва да дебнем прогнозата за хубав слънчев ден.
Я споделете любимите си трикове и идеи за боядисване на яйца.
И пак да питам с какво да мажа ушите на Монката?

# 366
Благодаря за пожеланията!
Ето да се почерпите виртуално:

Ние днес ще отбележим събитието в тесен семеен кръг, а утре ще съчетаем кръщене с почерпка на роднини. Дечица каних на прощъпулката и сега мисля да пропусна, че финансите заминаха. Тортата за утре ще е от Неделя, а за днес, ако смогна, ще направя индивидуална за Митко, да си рови в нея на воля.

Отивам да чистя, да подреждам и да готвя, че част от роднините идват още тази вечер!

ГериМур, и аз така влязох, иначе не ми се отваря албума.

Добро настроение
, страхотно парти, а мамите с дечицата направо сте ослепителни! Как се събрахте толкова хубавици на едно място? Да сте все така усмихнати и готини!

# 367
"ЧРД на Митко!!!
Танче, да ти е жив и здрав, много радост да носи въки и много да го слушкате.

Мънки- мойто диване казва "набий ме" като сме вкъщи. Вчера цял ден беше толко послушна, добричка, игра си в парка, ходи си, а бе приказка. И като си дойде тати, ауууу- тръшкане, шамари.
Слава богу се усеща като и се каже НЕ. Ама то милото какво е виновно, че майка му е тра лала.

Днес сефтосахме триколката- кеф. Но сега след обяд се чудя дали пак с нея да излизам или с количката.
Имам един странен въпрос- споделяте ли по-големите играчки (колички за яздене и бутане, по скъпите ви неща)?
Аз уж съм научена да давам, но тези дни много се дразня като и пипат и се катерят по количките на Елия. Нямам против да го прави някое познато детенце, ама за другите ме е яд. Вчера дружката ми едвам опази едно 6 годишно да не се качи на колата ни за бутане. И майка му седи отдалече и го гледа.  #2gunfire Ама съм сигурна, че ако е сччупи няма да извади 60лв да ми ги даде да си купя нова, а ще мине с любимото ми - опа.

Хайде стига от нас.  Hug

# 368
ЧРД на Митко!!! Да е жив, здрав и много послушен, за радост на мама и тати!

ТаняТ, весел празник днес!

# 369
Честит рожден ден на Митето! Да расте жив и здрав за радост на мама и тате! Весел празник!

Еля, ми те децата все искат играчките на другите! В случая с 6 годишното  бих направила забележка и не бих позволила детето да се качи! Все пак достатъчно голямо е да разбере, че тази играчка не е за него!
Бе то зависи и от детето и от реакцията майката! Действам според ситуацията, но имам  в предвид, че и моето дете може да поиска нещо чуждо!

# 370
Не се сдържам най-накрая да се изкажа за болните деца и детските заведения. При грипа и грипалните инфекти заразяването става по въздушно капков път. От появяването на първите симптоми болният е заразен до 6-7 дни. При разболяване в течение на деня - докато го забележат от персонала докато го вземе майка му - детето - сигруно е заразило половината група! След такова разболяване - докато предпишат АБ обикновено минават най-малко 1-2 дни (състоянието се влошава силно, за да се стигне до АБ). Често АБ се дава 10 дни (особено ако се развие от грипчето по-тежко бронхитче; миналият месец Марти даже 12 дни го пи тоя АБ). Това значи, че последните дни детето отдавна не е заразно!
Ако Ади на Бодливка се е разболяла вторник-сряда и май беше от петък на АБ, значи във вторник тази седмица не е била вече заразна, за да отиде на тържеството на ДГ - така че поводи за коментари и забележки изобщо не е имало!
Да не говорим, че например при бактериална ангина също си пиеш АБ, но не си заразен - което значи, че от 4-5 ден може да си ходи на градина детето, ако родителите преценят! Т.е. приемането на антибиотик не е гаранция за заразност и това винаги ми е било много странно - как като се чуе АБ и всички скачат като ужилени!
Ето защо го намирам за много разумно, когато детето е здраво, родителите да си донесат бележка от педиатъра, че не е заразно! Детските градини си имат строги правила и ги спазват наистина стриктно! До сега не съм чула да се допускат болни деца! А това за частните детски градини - е направо смешно, че ги пускали болни да идват! Дъщеря ми е била винаги в частна ДГ - няма такова нещо, даже напротив; когато едно дете прояви симптоми го отделят с някоя лелка, докато родителят дойде!
Сега пак ще ме изгоните, но това е положението, по някои теми не мога да не пиша, особено ако са ми на сърцето Laughing
Не мога да съм съгласна с теб, че дете пиещо антибиотик е здраво и може да посещава градина. За мен е здраво, когато лекаря прецени, че вече не е необходимо да се пие и се спира, издава бележка, че е здраво и детето тръгва на градина. И на листовките пише, че за напълното оздравяване се пие още 2 дни след отминаването на симптомите. Както разбирам Марти го е пил по препоръка на лекар 12 дни, защото все още не е бил оздравял, т.е. имало е симтоми, които да са предпоставка да се продължи (т.е.бил е все още болничък).
Много добре знаеш, че една кашлица не минава за една седмица 6-7 дни, а поне за 2-3 седмици. През това време, докато кашля детето изхрачва натрупалите се секрети и те са също толкова заразни, колкото и когато е започнало да кашля в първите дни. Така, че коментари от сорта "То кашля, ама му минава", не ги приемам особено сериозно.
И накрая бактериалната ангина е заразна, аз съм живия пример, преди 3 години успях да заразя мъжа ми 3 дни след като започнах да пия АБ по лекарка диагноза и предписание Peace
Но както се изясни всяка майка си преценява дали да си пусне детето болно на градина или не, това е неино решение, за мен това не е правилно, за други може и да е Peace, както се казва живеем в свободна страна Laughing Laughing Laughing Laughing

# 371
  • Варна
Имам един странен въпрос- споделяте ли по-големите играчки (колички за яздене и бутане, по скъпите ви неща)?
Споделям абсолютно всичко по простата причина, че не изнасям на площадката неща, които не мога да прежаля. А точно колата не ми е никакъв проблем, защото и аз сядам на нея и нищо й няма. А и Зора е права, че децата винаги харесват повече чуждите играчки. Чуждите деца играят с нашите играчки, моите деца играят с техните и готово. Дори в началото с баткото аз винаги питах дали може да играе с еди коя си играчка и майките отговаряха, че щом са навън, значи може. Е, не говоря чак за колите, но никога, ама никога не са отказали на моето дете да се качи на чужда, както и аз не съм отказвала на чуждите да се качат на нашата.

# 372
  • София - Рим и обратно
Така е, аз пък винаги много се шашках ако мойта щерка се докопа до нещо чуждо. Нашите играчки винаги сме ги давали, тя си даваше абсолЮтно всичко, никога не си ги е бранила играчките както болшинството деца, а на мен не ми се свидеха. Е, не се е стигало дотам някой да ни счупи нещо. Яд ме беше само, че всички й вземаха нейните неща, а никой нищо не даваше /когато бяха мънички де/. Но се успокоявах, че така поне и тя ще се научи да си защитава "собствеността" Crazy.

# 373
Споделям абсолютно всичко по простата причина, че не изнасям на площадката неща, които не мога да прежаля. А точно колата не ми е никакъв проблем, защото и аз сядам на нея и нищо й няма. А и Зора е права, че децата винаги харесват повече чуждите играчки. Чуждите деца играят с нашите играчки, моите деца играят с техните и готово. Дори в началото с баткото аз винаги питах дали може да играе с еди коя си играчка и майките отговаряха, че щом са навън, значи може. Е, не говоря чак за колите, но никога, ама никога не са отказали на моето дете да се качи на чужда, както и аз не съм отказвала на чуждите да се качат на нашата.

Да, точно така си е  Peace Няма как да си опазиш играчките навън от другите деца. Пък и не виждам защо трябва  Rolling Eyes Те всички си играят с тях. Е, на 6-годишното и аз бих му направила забележка да не се катери по бебешка количка. Пък, ако то не вдява, ще обърна внимание на майка му  Peace
Аз с Маги, като беше по-малка, носех играчки - кофички, лопатки, количка за кукли, топка. Не, че тя си играеше с тях - в повечето случаи не им обръщаше никакво внимание  Laughing Но другите деца си играеха, а тя се лепваше за тяхните играчки и така  Simple Smile А пък, като дойдат на фазата да си пазят всичко тяхно, но да искат и чуждото става много весело  Crazy Сега и с Мира пак ще помъквам торбата, какво да правя.

Нинка, радвам се, че съм била полезна и ви е харесало с Радо  Hug Наистина е много по-удобно.

# 374
ЧРД на Димитър! Да е жив и здрав, много да радва мама и тате и много щастлив!

Този март месец направо ме съсипа! Толкова много рожденни дни - и дъщеря ми, мъж ми, свекър, девер, а днес и татко + 4 приятели! Диетата беше многократно нарушавана - в резултат на което съм свалила само 2 кг.  Confused. Дано април да е по-спорен, че моренцето наближава!

Диде, моите почитания към твоите убеждения, но:

"При подходящо лечение на стрептококовата ангина, 24 часа след началото на лечението децата не са заразни и могат да се върнат в колектива."
http://www.doctorsbg.com/content/view/30/46/
Сигурно и това е причината, да съм си носела винаги бележка от лекарката на 4-5 ден, когато дъщеря ми е била болна от ангина - цели 27 пъти докато навърши 6 години  smile3518! Дългото приемане на антибиотик е за да е сигурно, че всички бактерии са убити! Има и заразни ангини, но това преценява лекуващият лекар!
Често след грипчето се получава усложнение бронхит. Това беше и случая на Марти - ние бяхме преди антибиотиците 1 седмица в болница, чиято диагноза беше бронхиална астма (и повярвай ми - кашляше ужасно много). Аз имам спастичен хроничен бронхит, който ме държи понякога 1-2 месеца. За пръв път чувам, че като кашляш си заразен непременно - мисля, че зависи от какво точно си болен, има и алергична кашлица, ларингоспазми (също с кашлица) и т.н.!

Най-важно е да се спазва правилото с бележката от педиатърката - като си я занесеш в ДГ - те приемат. Иначе - не! Не мисля, че е в компетентността нито на сестрата, нито на учителката или пък най-малко на някой по-надъхан родител да коментира кашлицата или хремата на чуждо дете, въпреки наличието на лекарско становище! Има съвестни родители и не толкова съвестни такива! Би било добре всички да са добросъвестни, но е факт, че не е така! Правилата са направени за да се осигури безопасността на децата! Като се спазват - всичко е ОК! Разни други приказки са само гимнастика за устата и създават ненужно напрежение!

Еля, навремето ако много се раздразнех, че някой експлоатира много играчките на голямата ми щерка - просто казвах, че си тръгваме и да даде играчката! Един тигел до близкото кафе и обратно - и вече не е проблем! Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 19:24 от Rila

Общи условия

Активация на акаунт